查看完整版本: 2009會考 中文 卷五 - 綜合能力 你地認為最合適的格式

ron_jai 2010-1-17 05:34 PM

2009會考 中文 卷五 - 綜合能力 你地認為最合適的格式

2009會考 中文 卷五 - 綜合能力 你地認為最合適的格式
呢份野格式真係各人有各人睇法,
不如集中此貼一齊講講,睇下咩係為之最好

我諗係建議書   或   冇限制

因為佢徵文既意思唔係要post上本野度,
而係個會想係本野度加上改善,但係又諗唔到同唔知各區既成&不足,
所以徵文收集各區建議,然後執行,post上本野度。
有冇人同我一樣咁諗

kilala 2010-1-29 11:34 PM

投稿羅:smile_27: :smile_27: :smile_27: :smile_27:

godyy 2010-1-30 11:49 AM

會議記錄:) :) :) :)

月無雪 2010-1-30 03:36 PM

睇09會考既考生表現啦…
講到明話試題冇要求考生撰寫建議書
考生只需作文一篇炸:smile_o13:

kelvinng1992 2010-1-30 07:39 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

我有冇愛你 2010-1-30 10:19 PM

建議書:loveliness:
拎左5

chiwaa 2010-1-30 11:27 PM

唔需要再認為啦
考評局出果份中文評核報告
綜合果到寫話唔應該寫為建議書

lauyiuhong 2010-1-30 11:46 PM

建議書>> LV3

boopoyi 2010-1-30 11:49 PM

建議書> LV5*

阿尊尊 2010-1-31 01:26 AM

建議書+書信
lv5

DA81 2010-1-31 12:23 PM

公開建議書,用last one minute 個格式寫,最後拎左5:smile_44:

圍棋白癡 2010-1-31 12:26 PM

無用格式,直接寫--->lv5

永欣b 2010-1-31 07:01 PM

我記得好似寫信咁
再俾d意見>lv3

戰車仔 2010-1-31 08:48 PM

請問各位點樣拎到lev5/5*?:smile_13:

春江 2010-2-1 06:28 PM

我覺得係一篇有標題o既文章就ok了,因為平時投稿都係咁。
不過上年o既格式要求實在太模糊,相信考評局係2010年ce一定會講清楚用咩格式。
其實最重要係睇同屆考生表現,好似上年咁多分歧,格式評分一定放鬆左。

我上年寫錯左做建議書格式,最後都5*。
當然佢要求o既野我都寫足啦~
所以寫足野的話,格式唔足以打你落谷地。
唔好俾人恐嚇到 -_-*

[[i] 本帖最後由 春江 於 2010-2-1 06:35 PM 編輯 [/i]]

Hongkong仔 2010-2-3 09:52 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: 2009會考 中文 卷五 - 綜合能力 你地認為最合適的格式