查看完整版本: 位於大埔的XX僱傭樂園好唔負責任(救救我)

raymkm 2010-5-16 01:06 AM

位於大埔的XX僱傭樂園好唔負責任(救救我)

申請了個賓賓來港,上機前一日話驗身報告有問題,我咪叫佢唔好上機,要先俾個驗身報告我睇.
點知佢地話咁快送咗個賓賓上飛機然後至電郵個驗身報告俾我.
我俾個相熟醫生O過至知個賓賓心律不正.問咗2間保險公司都話因為來港前報告唔正常.所以唔包所有心臟問題.
僱傭公司話40幾歲心臟係咁好正常.冇問題可以工作
點算好.

龍千樹 2010-5-16 10:59 PM

[quote]原帖由 [i]raymkm[/i] 於 2010-5-16 01:06 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=251374415&ptid=12210191][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
申請了個賓賓來港,上機前一日話驗身報告有問題,我咪叫佢唔好上機,要先俾個驗身報告我睇.
點知佢地話咁快送咗個賓賓上飛機然後至電郵個驗身報告俾我.
我俾個相熟醫生☛過至知個賓賓心律不正.問咗2間保 ... [/quote]

香港政府所定的菲律賓傭工合約要僱主負責所有工人的醫療費用,
如果佢身體有問題,你要負擔佢全部醫藥費。

貓腳印 2010-5-20 12:12 PM

當工人到hk時, 帶佢去睇e生, 比埋份report個e生, 如果e生都認為佢唔適合做工人, 叫e生寫封証明, 佢根本唔適合, fax比入境處, 即炒唔洗賠

Fourman 2010-5-20 01:04 PM

回覆 2# 的帖子

除咗醫療, 口臭啲講句如果一個唔覺意"走咗"你仲要負責運佢返老家:funk: :funk:

kevinsoo1 2010-5-21 12:17 AM

回覆 4# 的帖子

好唔付負任喎! 係咪楊小姐果間? 我岩岩幫親左, 等緊個工人到, 佢好似可以比幾百蚊換過個架喎!

低能AM 2010-5-22 04:18 PM

比返個工人AGENCY先
唔好去接返屋企
打死都唔好要呀
接左手你就手尾長呀:smile_27:
頁: [1]
查看完整版本: 位於大埔的XX僱傭樂園好唔負責任(救救我)