查看完整版本: Dse數學比ce math深幾多?

龍貓牙護 2012-9-30 03:25 PM

Dse數學比ce math深幾多?

我ce b 想自修:smile_40:

aniger083 2012-10-1 07:39 PM

其實你自己買本書睇下就知
所謂"深幾多"冇客觀準則
ce math b代表你有d數學底子,努力喇

a00000000011 2012-10-1 09:53 PM

唔會話深好多 只係課題廣左 同埋答法唔同左
姐係可能以前ce一題裡面會有a b c分題帶你搵答案 而家就一泥就問c嘰答案

冰冰仔 2012-10-2 07:54 PM

以返上年果份卷
我覺得長題目果份係難左~
同埋多左~但係就小左以前ce的長題目~全部都唔係太長within 十分
但係mc果份~我其實係覺得易左:x
利申ce:math b a.math a
上年考完5**~

xiahxiah12 2012-10-2 10:30 PM

我數學在校內冇一次合格,次次都30幾40分!
但dse都pass左,只要肯多做數,做冇問題!!

victorksk 2012-10-3 12:59 AM

[quote]原帖由 [i]冰冰仔[/i] 於 2012-10-2 07:54 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=343886886&ptid=20918793][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
以返上年果份卷
我覺得長題目果份係難左~
同埋多左~但係就小左以前ce的長題目~全部都唔係太長within 十分
但係mc果份~我其實係覺得易左:x
利申ce:math b a.math a
上年考完5**~ [/quote]有冇D方法可以操數:smile_27::smile_27:
淨係不斷操冇咩方向 最後考左得4

marco625 2012-10-3 09:55 PM

今年條 curve 超窄. 識人 140/198 都係得 4,
可見, 要lv 5要成75分

考試要小心 d

平常心@小卒 2012-10-5 10:01 PM

基本上兩者差別不大。
以閣下會考拿B的實力,應該沒太大問題。
不過現在的文憑試數學多了「排列與組合」(Permutation and Combination),
一般學生都覺得這課題有難度,
要多加留意......
頁: [1]
查看完整版本: Dse數學比ce math深幾多?