查看完整版本: HKU Space - account degree (University of Hull)

Marvisso 2017-4-24 12:23 AM

HKU Space - account degree (University of Hull)

HKU Space - account degree (University of Hull) [url=http://www.discuss.com.hk/misc.php?action=emailfriend&tid=26090780][img]http://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif[/img][/url]
[按此打開]請問讀過既朋友,我很久前讀完Advanced diploma in Accounting.現在想讀degree, 本人英文唔好. 會否很難PASS?
是否全英文講課?
覺得難唔難讀?因本人很久沒有讀書了.謝謝

Marvisso 2017-4-26 11:30 AM

請問有沒有師兄師姐或現在讀緊的人, 可分享一下功課和考試難嗎?
英文要求高嗎?
有沒有GROUP 是可問功課或互相分享下?

唔該

Marvisso 2017-4-27 11:40 PM

請問下, 現在讀 [b]HKU Space - account degree (University of Hull) ,[/b]

要TERM 興 TERM 中間修讀英文, 英文難嗎?

唔該有心人分享下.

有沒有開 WHAT APP GROUP, 大家交流下?
如沒有, 如有興趣開, 可PM 我, 我開一個大家交流有關 HKU Space - account degree (University of Hull)問題.

唔岩就要鬧 2017-5-11 02:23 PM

我咁岩路過見你問左三次都無人理你...
咁我做下好人啦

我唔係讀hull,我係讀另一個海外degree,都係hkuspace搞,不過而家無左,邊間海外U唔講了,你查到就查吧

回正題,hkuspace的老師都係香港人,佢都都係用中文教,除非你果班有人唔識中文

功課考試其實唔太難,你俾多D心機去讀就得,功課通常寫essay,寫2000字左右,係要用心去搵source同用多點時間去寫,我有時入在星期六做通宵,但做完會成個人放鬆,因為覺得自己終於完成一件事

你報左名返學先啦,因為有些功課係groop project,到時你就識到同學仔,到時先開whatsapp group啦

Marvisso 2017-5-14 08:54 PM

唔岩就要鬧: Thank you for your reply.

宇宙懷舊的蛇 2017-6-19 12:05 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

kud 2017-8-13 01:46 AM

Hull 個Accounting top up我15年9月報左,
本身我唔係做Accounting工作...工作亦與Accounting無任何關聯,
只係6,7年前讀左個Space HD 係Accounting,
想讀個Degree增值下,搵左一排見Hull top up 可以好快18個月完先報,
最慘我要top up 一定要Accounting 先可以讀Degree,又無咩其他科可以轉,
上堂其實都唔係好明讀咩...但考試我覺得又接受到程度,
course work assignment ... 都要哂下時間上網搵料,
整體都唔會太難...
至於認受性高唔高...因為我唔會考professional test好似ACCA,CPA(Australia)...
不過我今年7月底出左Hull Degree,

7月底即時報左local U Master,亦都有local U收左我9月開始讀MBA,
應該認受性都算高,而且Hull 課程無咩壓力,
值得讀的 =﹏=
頁: [1]
查看完整版本: HKU Space - account degree (University of Hull)