查看完整版本 : 有冇人做網店租交收中心黎交收?

msyenyen 2018-1-23 02:05 PM

有冇人做網店租交收中心黎交收?

有冇人做網店租交收中心黎交收?

可唔可以分享下?

I-HAVE 2018-1-23 08:58 PM

我直接送貨上門:smile_15:

greentea_latte 2018-1-23 10:17 PM

但如果你限死人地去邊交收,年地又未必想幫襯你

方型雞蛋仔 2018-1-24 10:07 AM

mtr trade

方型雞蛋仔 2018-1-24 10:11 AM

一次租格仔鋪創業不愉快的經歷

我喺旺角中心三樓見到格仔鋪幾旺,咁啱又有間格仔鋪新開張,問個店主嘢,佢又好nice又肯答唔嫌煩,諗住試下租一格黎創業啦。

試左兩個星期之後真係火都黎!佢間鋪喺旺中三樓一上扶手電梯右手邊(T120),都算有人流,我賣化妝品、唇膏、eye shadow嗰啲嘢,仲要我租既喺eye level層,應該好易回本!

本來由落訂金到上架都冇乜問題,但過左兩個星期,我去睇下賣左d咩啦,我見個格仔冇左兩枝eye shadow。

我就問下店主:「我個格仔係咪賣左兩枝eye shadow?」

店主話:「你個格冇人買過嘢。」

我話:「下?我個格冇左兩枝eye shadow喎。」

店主話:「冇人買過呀!」

我話:「我明明唔見左兩枝嘢,你又話冇賣過,我懷疑比人偷嘢,可唔可以比我睇cctv?」

店主話:「呢d係公司嘢,唔係你話睇就睇!」

我話:「咁我可以點?」

店主話:「我過幾日幫你睇,到時再話你知係唔係有人偷嘢啦!」

我話:「咁麻煩你盡快通知我啦」

過左三日見個店主冇覆我,我搵左個friend去放蛇,我就企格仔鋪門口,我個friend去我嗰格拎盒眼影問店主嘢,佢好似咩都唔知咁,好似理都唔想理,跟住我示意叫我個friend拎盒眼影出黎,拎到出門口個店主都好似唔知有人偷嘢,我就同我個friend
行入去同佢理論。

我話:「你知唔知我個格又比人偷嘢?」

店主話:「咩呀!咪話幫你check緊囉!」

我話:「就啱啱咋,我個friend啱啱拎左我嗰格入面一盒眼影出黎你都唔發覺」

店主話:「你試我呀?」

我話:「你睇得緊怕咩人試,宜家又比人偷嘢算點?」

店主話:「得啦!聽日幫你check」

店主一開頭就扮哂nice唔嫌煩,租左之後就咩都唔想理,露哂真面目出黎,最慘我一租就租左三個月,宜家都唔知點!

希望呢個經驗,可以幫到大家啦!

starkiebell 2018-1-24 06:22 PM

多謝分享。睇完你咁講,我都好想在場爆粗攪大件事。

你應該即場報警。

我覺得你可以搵東張西望上電視插鬼佢啦。

樓主點解你唔報警?

nikiyuen321 2018-1-30 08:22 PM

好老實講,如果做網店有個實體店比人感覺穩陣啲

[[i] 本帖最後由 nikiyuen321 於 2018-1-30 08:29 PM 編輯 [/i]]

NISSINOOO 2018-2-5 08:01 PM

我都想知多唔多網店想有呢樣野:smile_41:
頁: [1]
查看完整版本: 有冇人做網店租交收中心黎交收?