查看完整版本: 銀禧花園住戶專區

josephkwok 2007-7-24 08:11 PM

銀禧花園住戶專區

銀禧花園住戶專區:loveliness:

brightpp 2007-7-25 09:47 PM

[img]http://hk.yimg.com/hk/providers/gohome/building_photo/525.jpg[/img][img]http://hk.yimg.com/hk/providers/gohome/building_photo/522.jpg[/img][img]http://hk.yimg.com/hk/providers/gohome/building_photo/523.jpg[/img]         
[轉貼]:smile_38:
銀禧花園實用面積80%。游泳池入場費15元。客廳的窗落地玻璃、陽光充足。飽覽馬場、河景及畫舫等等觀景一流。
交通:到火車站只需步行5分鐘。樓下有巴士88K(往沙田市中心)及小巴(往第一城、威爾斯醫院、馬鞍山等)。
食肆:銀禧商場有2間茶餐廳和1間酒樓。隔離駿景園有日本料理、珈琲室、酒樓等等。
購物:銀禧有小街市、百佳、洗衣舗、五金舗、藥舗日常生活無問題。駿景園商場有大型百佳。
治安非常好好。火炭火車站對出的樂景街只有銀禧花園、駿景園及榕翠園等等私人住宅。因為附近沒有公屋及居屋,所以人流少、治安好。
環境空氣清新、馬場靚景。
文娛康樂設施:屋苑有大型泳池、桑拿室、乒乓球室、網球場。在平台花園的東華三院兒童中心有很多不同的興趣班可以報名。步行3分鐘到市政局BBQ場。駿景園有公共公園。                    [table][tr][td]
[/td][td]
[/td][td]
[/td][/tr][tr][td]
[/td][td]
[/td][td][/td][/tr][/table]

josephkwok 2007-7-26 06:35 PM

頂:loveliness:

brightpp 2007-7-26 10:23 PM

Hello, 你住咗銀禧幾耐??:loveliness:

josephkwok 2007-7-27 12:54 PM

一個月左右:loveliness: 因可養狗:loveliness:

brightpp 2007-7-27 09:29 PM

[quote]原帖由 [i]josephkwok[/i] 於 2007-7-27 12:54 PM 發表
一個月左右:loveliness: 因可養狗:loveliness: [/quote]

咁好呀.. 不過我怕狗..:smile_13:

家堭璅麆迅黧?:loveliness:

josephkwok 2007-7-28 11:13 AM

冇呀:loveliness:

josephkwok 2007-7-28 03:49 PM

有冇人知幾時要大廈維修:smile_41:

SANY0 2007-7-28 05:15 PM

D人放狗,攪到3座後巷好嗅..........:smile_38:

lowongbug 2007-8-1 07:13 AM

請問銀禧好唔好住﹖對住條公路後面又係火車會唔會好嘈?

SANY0 2007-8-1 12:00 PM

[quote]原帖由 [i]lowongbug[/i] 於 2007-8-1 07:13 發表
請問銀禧好唔好住﹖對住條公路後面又係火車會唔會好嘈? [/quote]

算安靜
不太好,冇街市,得2間茶餐廳.獨市,貴,唔好食.要係沙田食左先返屋企!

josephkwok 2007-8-1 03:49 PM

[quote]原帖由 [i]SANY0[/i] 於 2007-7-28 17:15 發表
D人放狗,攪到3座後巷好嗅..........:smile_38: [/quote]

好彩唔係3座姐:loveliness:

josephkwok 2007-8-1 03:52 PM

[quote]原帖由 [i]SANY0[/i] 於 2007-8-1 12:00 發表

算安靜
不太好,冇街市,得2間茶餐廳.獨市,貴,唔好食.要係沙田食左先返屋企! [/quote]

唔方便呀,不過我比較夜返,我食埋飯先渣車返屋企,所以影響唔到我:loveliness:

wensuan 2007-8-2 02:14 AM

我想問﹐銀禧出入交通方唔方便?

其實銀禧自成一角唔錯﹐但交通配套始終要考慮 (我無車 :smile_39:) ....

lowongbug 2007-8-2 03:13 AM

可唔可以send D屋苑既相黎比唔係0係度住緊D人看看呀﹖好多住戶話0個度殘﹐但我看gohome.com D相又好靚wor﹐所以相看清楚D

josephkwok 2007-8-2 11:28 AM

遲d會post的!但請問各位點post相的:smile_41:

josephkwok 2007-8-2 11:33 AM

[quote]原帖由 [i]wensuan[/i] 於 2007-8-2 02:14 發表
我想問﹐銀禧出入交通方唔方便?

其實銀禧自成一角唔錯﹐但交通配套始終要考慮 (我無車 :smile_39:) .... [/quote]

其實唔一定要有車,如果唔太夜返的話!火車都ok:loveliness:

josephkwok 2007-8-2 11:35 AM

[quote]原帖由 [i]lowongbug[/i] 於 2007-8-2 03:13 發表
可唔可以send D屋苑既相黎比唔係0係度住緊D人看看呀﹖好多住戶話0個度殘﹐但我看gohome.com D相又好靚wor﹐所以相看清楚D [/quote]

d水喉非常差:smile_39: 其他都尚可接受:loveliness:

little-monkey 2007-8-2 06:22 PM

價碼幾多(二房單位)?

SANY0 2007-8-2 10:23 PM

[quote]原帖由 [i]little-monkey[/i] 於 2007-8-2 18:22 發表
價碼幾多(二房單位)? [/quote]

一百六十幾萬......623

little-monkey 2007-8-2 10:43 PM

[quote]原帖由 [i]SANY0[/i] 於 2007-8-2 10:23 PM 發表

一百六十幾萬......623 [/quote]
實用率呢? thank you.

josephkwok 2007-8-3 02:21 PM

實用率:loveliness: 80%

josephkwok 2007-8-4 11:54 AM

:loveliness:

josephkwok 2007-8-4 01:09 PM

[quote]原帖由 [i]lowongbug[/i] 於 2007-8-2 03:13 發表
可唔可以send D屋苑既相黎比唔係0係度住緊D人看看呀﹖好多住戶話0個度殘﹐但我看gohome.com D相又好靚wor﹐所以相看清楚D [/quote]

:loveliness: 整體又不太殘,但呢個屋苑最好賣,就係濾水器:smile_39: :loveliness:

josephkwok 2007-8-4 01:16 PM

因食水含豐富鐡質:smile_39:

josephkwok 2007-8-5 12:33 PM

:loveliness:

josephkwok 2007-8-5 12:35 PM

銀禧花園有冇聽過有凶宅:smile_41:

UMM 2007-8-8 02:02 PM

我是在8座住的, 奉勸大家, 千祈唔好搬入黎.

我對住馬場景, 又如何 ? 屋苑殘破, 大堂地板, 電梯地板係又爛又裂. 仲有兩把佈滿 dust 既吊fan 吹吹下問你死未. 管理員咩都唔管, 有人上黎派傳單都唔理.

toilet water 大概一星期冇一次, 因為喉管 old; 食用水 '永遠' 係黃色. 見到都驚. 屋苑有大量 roaches.

去買野, 完成冇選擇. 去駿景園百佳買野, 同菲傭'憎', 次次星期六日排隊排餐懵. 食肆更係一絕, 只有兩間-三間在銀禧商場, 成個商場係十室9空; 駿景商場好小小, 都係得 3 -4間食肆, 麥當勞成為大家既最愛. 外賣KFC, Pizza Hut 車隊成為銀禧朋友. 街市只剩兩檔.

屋苑完成冇配套可言, 冇野買, 次次出沙田. 去完沙田, 仲要日曬雨淋行成8-10分鐘番屋企. 夜啲番要出入的士.

老實說, 有很多人都住了一年即走. 日日都見到好多好多搬運公司大車在屋苑.

有錢冇錢, 都千祈唔好搬入黎, 我係認真的, 我都在幾個月後搬, 受夠了.:smile_38:

josephkwok 2007-8-8 03:02 PM

[quote]原帖由 [i]UMM[/i] 於 2007-8-8 14:02 發表
我是在8座住的, 奉勸大家, 千祈唔好搬入黎.

我對住馬場景, 又如何 ? 屋苑殘破, 大堂地板, 電梯地板係又爛又裂. 仲有兩把佈滿 dust 既吊fan 吹吹下問你死未. 管理員咩都唔管, 有人上黎派傳單都唔理.

toil ... [/quote]

咁大件事,我住左幾個月,希望大維修後好d啦:smile_39: :smile_39:

josephkwok 2007-8-9 05:17 PM

:funk: :funk:
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 銀禧花園住戶專區