查看完整版本: 第三回---南韓自由行好簡單 <歡迎提問>

兔子_草 2008-11-11 05:02 PM

嘿~確認左機票而家已經ok哂~
定左個行程,拎左大家o既意見後改動左
可以幫我睇睇有無咩問題,又或者路線唔o岩嘛???
去玩11日,暫時只有一日係待定

3/12 (星期三)
09:40香港起飛, 14:05到達仁川機場釧鼓B友家放下行李(城東區,杏堂洞) 野~出晚餐釵憎o島63building夜景

4/12 (星期四):
首爾歷史博物館 / 景福宮酗祕x洞釭F大門shopping mall (斗山塔/米利來/Hellow apM/ Nuzzon/綜合市場)
東大門晚餐釧]遊覽清溪川

5/12 (星期五):
9:00am出發往愛寶樂園(冬天會有滑雪道可玩雪撬,夜晚有巡遊) 野陘jclub

6/12 (星期六):
梨大+新村+大學路+鐘路 shopping釵^首爾南山公園+首爾塔夜景

7/12 (星期日):
德壽宮酗悒D教明洞敎堂陪犖蜈s場戶外滑冰場釧洞shopping mall

8/12 (星期一)
入住大明維瓦爾第公園渡假村:滑雪+園內設施

9/12 (星期二)
維瓦爾第公園海洋世界:水上樂園,汗蒸幕

10/12 (星期三)
樂天世界 LOTTE WORLD 野i樂洞/文井洞彪oex Shopping Mall+晚餐

11/12 (星期四)
南怡島:坐地鉄去清涼里站(1000W),上路面清凉里火車站→加平(春川線)3300W,在加平站落車後坐的士→南怡島碼头(約4000W),買南怡島入場卷包來回船票,8000W, 所以車費約為(14300W去程),
約2個小時**注意火車時間,約一個鐘頭一斑車.**

12/12 (星期五)
待定

13/12 (星期六)
Last day狂掃手信5:30pm要出發去機場返香港

bobosakito 2008-11-11 09:14 PM

我想問機楊要搭咩bus 去lees hotel 呀:smile_41:

vkzone 2008-11-11 10:34 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

yankit0 2008-11-12 03:16 PM

如果住明洞那邊,但又想去試下去茂朱滑雪,一日時間來回,有沒有可能呢?

sophiechan2008 2008-11-12 06:19 PM

你好~^^一路都有追開你ge post^^(追劇集咁追呀~哈哈~):smile_30: 我想問我book 左零晨機5點到. ujiro co-op 幾點check-in ga?有無得早d ga?thanks~hehe~:loveliness:

vkzone 2008-11-12 06:31 PM

cunningchu 2008-11-13 03:48 PM

想問下一般的package 係咪都規定每人只得一件寄艙行李?  我係美麗華買坐package, 坐ke, 拎飛先知每人只得1件寄艙行李, 我朋友係第2度返 (會帶2個喼), 當晚就去韓國.  依家唔知點算好.

定係只要under 20 kg, 就不論行李件數? 唔該.

momo123456666 2008-11-13 09:49 PM

請問Hotel Noblesse & Meridian

[url]www.ihotelnoblesse.com/[/url]

好唔好?

keithy 2008-11-13 10:32 PM

如果去4日3夜
淨計買野(化妝品,手信,地道野),食,玩搭車要使幾$倒?(一人)

minyushinhwa 2008-11-13 11:06 PM

minyushinhwa 2008-11-13 11:09 PM

minyushinhwa 2008-11-13 11:19 PM

minyushinhwa 2008-11-13 11:20 PM

minyushinhwa 2008-11-13 11:24 PM

minyushinhwa 2008-11-13 11:26 PM

minyushinhwa 2008-11-13 11:28 PM

minyushinhwa 2008-11-13 11:30 PM

minyushinhwa 2008-11-13 11:31 PM

兔子_草 2008-11-14 12:24 AM

thanks!

一見到大部分都係ok就安心好多~哈哈~!!!
你仲望我諗埋待定個日去邊~太開心喇~!唔該哂你!!

vkzone 2008-11-14 02:56 PM

x明 2008-11-14 02:59 PM

想問下
去韓國邊到買機票平呀?

you715 2008-11-15 12:31 AM

minyushinhwa  你好, 睇左你提供的資料都好有用, 我黎緊聖誕假期都會自由行去首爾, 係第一次去, 有D 問題希望你 / 各位師兄解答:

1) 我打算去 5 日 4 夜, 其中想去雪嶽山, 但如果由明洞或東大門等出發, 遠唔遠? 車程又大約幾耐? 同埋應該點樣去到?
2) 而因為近郊區, 會唔會比較少道路指示? 方向感方面會唔會較難捉摸或迷路?
3) 呢度大約預幾多時間? 安排第幾日去會較好?
4) 如果係預一至兩日, 咁會唔會係江原道O個邊住一至兩晚會好D? 而O個度有冇邊間酒店或民宿介紹? (因BUDGET 有限, 所以不能太貴於住宿方面)
5) 係東大門或明洞, 除左 CO-OP之外, 有冇什麼酒店或民宿介紹?

今次去都係想睇下野感受下, SHOPPING 不太重要....
唔好意思.... 問題比較多同繁複........

cayue 2008-11-15 01:43 AM

令狐國沖 2008-11-15 01:49 AM

[quote]原帖由 [i]cayue[/i] 於 2008-11-15 01:43 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=180106295&ptid=7708433][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
滑雪要點著衫先夠??特別係鞋, thx~ [/quote]

鞋你唔駛擔心,因為有專用的鞋,你只要諗你對襪!

我內面通常穿件薄既長就衫,可能我問題,我試過一次玩到熱到我除淨件短就衫!可能個時係3月頭啦!

cayue 2008-11-15 02:48 PM

令狐國沖 2008-11-15 05:31 PM

[quote]原帖由 [i]cayue[/i] 於 2008-11-15 02:48 PM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=180156481&ptid=7708433][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

唔係有雪等於凍咩???短就衫太可怕了:Q [/quote]

可能我身體問題啦,有時我興奮或緊張都會有熱既感覺

vkzone 2008-11-15 08:48 PM

yoyo112888 2008-11-16 03:55 AM

點樣可以由愛宝樂園到利川spa?

我想問下樓主點樣可以由愛宝樂園到利川spa?
我plan左大約下午1點到愛宝樂園然後夜漫再到利川spa,之後再回酒店(我住係東大門ga Noblesse HOTEL), 這個行程可行ma?
若ok,我點樣可以由利川spa回hotel?

我會到韓國六日五夜,plan了day 2去樂天世界(黃昏後),day 4去愛宝樂園,其實會唔會唔需要兩個都去呢?

我撘凌晨機,到了hotel仲未可以check in,應該去邊好?o固d汗蒸幕係唔係男女要分開ga?

sorry :smile_13: 很多問題,因為今次係1st time到韓國自由行..仲為plan行程ge野頭痛緊,樓主可以比d意見ma?
我後晚凌晨就出發la..希望樓主幫幫我
thank you so much  :smile_40:

minyushinhwa 2008-11-16 09:18 PM

minyushinhwa 2008-11-16 09:18 PM

頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: 第三回---南韓自由行好簡單 <歡迎提問>