查看完整版本: 鋁窗

ECECECEC 2009-3-2 10:55 AM

鋁窗

我想換晒全屋鋁窗, 有無人用過先鋒鋁窗呢? 價錢, 服務和手功有無問題呢? 因佢近來黎我個屋村做免費檢查, 請用過佢地的朋友講下你地的經驗, TKS!

hung1720032003 2009-3-2 11:50 AM

佢的價錢比較係貴~手ヱ就同出面D鋁窗工司都差唔多:)

[[i] 本帖最後由 hung1720032003 於 2009-3-2 11:55 AM 編輯 [/i]]

designerksweet 2009-3-2 03:53 PM

間間都差唔多, 不過, 你要小心 D 收費囉 .,

--鋁窗有分 40,50 料 .,
--分幾多層玻璃 ., 又唔同價錢 .,
--開窗手柄又幾種, 又唔同價錢 ,
--蚊網又係 .,

ECECECEC 2009-3-2 06:14 PM

但係鋁窗做得唔會漏水, 可以好大鑊, 怕是旦係出面搵一間會出事, 係佢搵阿曾SIR賣過廣告, 有D記憶, 叫做聽過個名, 信心好D咁, 唔知仲有冇C HING用過佢呢

ECECECEC 2009-3-3 12:36 PM

PUSH, PUSH

ECECECEC 2009-3-3 06:20 PM

真係無乜人用過先鋒鋁窗:smile_41:

hung1720032003 2009-3-3 07:36 PM

我緊係用過先講啦:)

山川 2009-3-3 08:23 PM

我有朋友用過,大公司,當然是大收費啦,仲用電視明星賣廣告,曾sir話佢好,皆因收了錢:smile_30: 同樣也是找師傅安裝,一般貨式而已。:smile_38: :smile_38: :smile_38: 如果有人安鋁窗,安得四正,唔做防漏也不漏水的,我便會話佢好啊:smile_38: :smile_38: :smile_38: :smile_38: :smile_38: :smile_38:

ECECECEC 2009-3-4 02:37 PM

多謝各位C HING, 我都搵左佢報價, 都覺得貴D架, 但都係個句, 信心好似好D, 同埋佢有3年保養喎, 真係要好好考慮

菲菲雅.西方木頭 2009-3-4 03:02 PM

我搵左公屋攝紙仔個d 今晚上去睇位..
佢話大概2千內應該攪得掂..我隻窗得5尺 x4尺左右咋
:smile_27: 行街舖有間報我3k..有間3k8
想食左我隻車咩~
我個陣做鋁窗工程d 私人樓個廳鬼死咁大隻窗
要拆要換再舖外牆瓦仔+搭棚+保險都係萬零蚊..實際幾多真係唔記得啦
不過計返個平均數..我只係要裝隻細窗收我近4k:smile_27:
$3800計返一尺要成$190..我真係俾唔起..:smile_39:

山川 2009-3-4 03:17 PM

回覆 10# 的帖子

您這些有公司可以做到千五啊,當然也要看您的設計,若如您之前所講的四門,當然是要多些錢啊。主要視乎安裝,安裝得好的,十年也不會出現問題的。:smile_38:

菲菲雅.西方木頭 2009-3-4 03:53 PM

回覆 11# 的帖子

:smile_27: 原來我有講過係4門咩..
我都知要睇返個格式~我宜家要2趟+個冷氣位咋
問3k個間我都覺得還可以 o既~咁始終佢成個舖係度又舖租又人工
但係另一間問佢..咩村咩座想裝窗..都未講仔細就話3k8:smile_39:
可能我呢d 細咪野~d 師傅又唔鍾意做濕升野..唯有賣貴d啦

裝工又真係好需要考慮o既~我問d 隔離鄰舍..佢地都話幾好
咪叫佢上門度尺報個實價囉~
家陣新入伙~咩都想慳d 嘛~過2年回左氣..再整靚d 都冇所謂啦

山川 2009-3-4 04:19 PM

回覆 12# 的帖子

平的就不要要求高啊,求其開得關得,打風唔會跌落來便算了,漏水是常見的。唔漏水便是您好彩。總之平便可以了,不用怕的。:smile_40:

菲菲雅.西方木頭 2009-3-4 04:32 PM

回覆 13# 的帖子

我要求的確唔高架~
好唔好彩就裝完先知~不過睇佢報個實價係幾多啦~
口碑黎講目前ok~唔知我裝個陣會唔會咁唔好彩啦
我就唔知咩叫公價咩叫平~我只係o係我範圍中揀o者
3k8個間就點都唔會考慮架啦~裝得再好我都冇錢俾:smile_30:

山川 2009-3-4 04:39 PM

回覆 14# 的帖子

呵呵呵~~~您好彩呢,無錢俾人呃,其實這個窗,如果連裝修一起做,我都係最多收您千五,包唔漏,做完十年廿年也不會找我,根本很難有問題。:loveliness:

菲菲雅.西方木頭 2009-3-4 05:03 PM

冇計啦~我個裝修師傅對鋁窗唔在行~唯有搵街外人做啦
我呢d 濕升野~做開全屋裝修個d 師傅咁鬼憎:smile_30:
咁就只好搵返專做濕升野o既舖頭啦

65c02 2009-3-6 01:10 AM

agree with hung1720032003.
used before, higher price, quality so so.... :smile_22:
頁: [1]
查看完整版本: 鋁窗