註冊 登入

街市食出高潮 , 3粒鐘速食4餐

街市食出高潮 , 3粒鐘速食4餐 E-mail 此主題給朋友

近期潮流興啲乜?
興高潮囉!
有樓 有高潮
食嘢 都可以食出高潮!

嗱!呢餐係一個月前
大約過年前食嘅

當日同朋友去咗大埔
佢話要入街市覓食
於是同佢3粒鐘內掃咗2個街市
速食咗4餐
胃部高潮到極點

首先去咗大埔墟街市熟食中心
第一站係古早點心(林記)

干蒸燒賣 $11
普普通通 , 冇驚喜

香茜魚翅餃 $9
最好食係呢籠點心 , 平得嚟又好味

鵪鶉蛋燒賣 $11
冇預期中咁好食

蠔油雞絲粉卷 $12
裡面啲餡幾好食 , 不過腸粉皮較厚 , 唔夠滑

第二站 , (鴻發)
牛雜魚蛋河 + 凍啡 $38

好大碗 , 碗粉仲送咗幾塊炸魚皮

牛雜份量好足料 , 魚蛋超好食

切片牛腩河 $26

牛腩好淋又夠入味 , 正呀

請繼續往下收看………

你的樣子如何 !!
你的日子必如何 !!!

回覆 引用 TOP

第3站 , (世記)
垃圾炸豬扒雞翼麵

啲嘢又唔好食 , 阿姐又嗅串 , 時間又等得耐!
呢間嘢完全俾傳媒吹大晒

炸豬扒 + 炸雞翼
賣相完全唔吸引 , 炸漿好厚

炸豬扒又乾又柴 , 好鞋口

炸雞翼比炸豬扒好少少
不過都係普通貨式!

上海麵煮得太淋 , 唔好食!

第4站去咗寶湖道街市 , (珞桐冰室)
一口蜜糖朱古力多士餐 $26

呢度嘅招牌貨 , 看圖不解釋
好正

加 $7 , 餐飲轉咗杯 朱古力泡沫咖啡
冇得頂

以上只係純個人口味分享

多謝收看

你的樣子如何 !!
你的日子必如何 !!!

回覆 引用 TOP

BABY兄 一碗鴻發魚蛋粉其實已經係好飽, 你竟然仲可以食到咁多
btw,支持大埔食記

回覆 引用 TOP

BB對高潮入細腦

魚翅餃好似幾好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 martin101 於 2017-2-26 04:36 PM 發表

呢排高潮係綽頭
師兄,冇計,呢期興高潮,我都係跟著潮流走

你的樣子如何 !!
你的日子必如何 !!!

回覆 引用 TOP

牛雜魚蛋河正

回覆 引用 TOP

想試下一口多士!!!........

熱門搜尋: 健身教練 腰背痛 肝癌 肺癌 隱形眼鏡 牙齒美白 催眠

回覆 引用 TOP

好豐富,如果我食,我d膽固醇就出現高潮,老了

熱門搜尋: 保溫袋 地產公司 按揭

回覆 引用 TOP

都是點心似樣d

熱門搜尋: 健身教練 腰背痛 肝癌 肺癌 隱形眼鏡 牙齒美白

回覆 引用 TOP

點心最正 大埔無我份

熱門搜尋: 韓國代購 膠原蛋白 豐胸療程 lipstick plastic surgery bb cream 眼睛

回覆 引用 TOP

甜品最正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Baby127 於 2017-2-26 04:31 PM 發表

第3站 , (世記)
垃圾炸豬扒雞翼麵

啲嘢又唔好食 , 阿姐又嗅串 , 時間又等得耐!
呢間嘢完全俾傳媒吹大晒

以上只係純個人口味分享

多謝收看
baby兄, 如果可以嘅話, 上海豬扒麵閒日去食更好

回覆 引用 TOP

我上星期見好耐無食世記,吾知食物好,再去食,現時真係差到無朋友!!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。