桃園機場去飛牛牧場

桃園機場去飛牛牧場 E-mail 此主題給朋友

桃園機場去飛牛牧場交通?
桃園機場去飛牛牧場近d定係台北車站去近d.
唔該哂!

引用:
原帖由 vancat 於 2011-1-31 09:59 PM 發表
唔該哂!
嗯.. 因為你沒有提供地址.
我想先CONFIRM下, 個地址係咪

苗栗縣35750通霄鎮南和里166號

我睇過. 佢"最近"係在三義火車站搭的士上去. 車程二十三分鐘.

但你點去三義火車站呢?
如果你在台北車站出發, 坐火車是要約兩個半小時才到三義火車站. 每日得四班.
或者由台北坐火車去苗栗再轉區間車去三義.

如果你真係問"桃園機場去飛牛牧場近d定係台北車站去近d."
咁當然係台北車站近桃園機場.

不過, 你肯定你要想去呢個牧場?
在苗栗喎! 落左機.. 咁攪法恐怕日黑到去唔到牧場.

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=+
14260441 台灣有用資料
14901606 台幣兌換發問專區
16375982 台灣入境資料
21638703 sample台北行程任你抄
記得移走"+"號

記得台灣旅前, 留意簽証同需入境所需文件.

引用:
原帖由 vancat 於 2011-1-31 09:59 PM 發表
唔該哂!
飛牛牧場響中部地區 桃園機場去當然比台北市去近

不過你拎埋行李去? 個邊交通接駁主要係的士 你確定你既行李放得落先好咁做 否則寄存響火車站先喇

火車站可以選擇中壢或桃園上車 邊班去得到而又開先就坐邊班 唔駛揀擇 我會建議響中壢上 機場有客運直達

但去之前諗清楚 即使你坐港龍最早既班次 出到機場已經接近11點 出到中壢約12點 食埋飯出發 坐台鐵過去要接近2小時
想等得無咁耐 可以坐自強/莒光號先到新竹再轉區間車入去通霄 去到苗栗通霄台鐵站仲要再轉的士入去

你實際玩到既時間唔多 甚至可以話無時間玩tim 諗清楚

勿通匪類
莊敬自強
處變不驚
前人只用12個字就擋住一班牛鬼蛇神

引用:
原帖由 tommy91hk 於 2011-1-31 10:17 PM 發表
飛牛牧場響中部地區 桃園機場去當然比台北市去近

不過你拎埋行李去? 個邊交通接駁主要係的士 你確定你既行李放得落先好咁做 否則寄存響火車站先喇

火車站可以選擇中壢或桃園上車 邊班去得到而又開先就坐邊班 唔 ...
謝謝!
因打算在牧場住一晚,所以晚一點也汲關係,但交通要那麼轉來轉去,現打算包車也好呢!

引用:
原帖由 vancat 於 2011-1-31 10:56 PM 發表

謝謝!
因打算在牧場住一晚,所以晚一點也汲關係,但交通要那麼轉來轉去,現打算包車也好呢!
包車成本唔平

因為你去既地方響機場地區黎講極為冷門 點收你錢好?

大公司自然有標準 細公司甚至個別的士 真係可以開天殺價

小弟有一個折衷方法:點解所有人想去一個非常遠既景點 都希望即日到台就馬上要去到呢?

阿里山如是、清境如是、花蓮如是

你可以選擇響苗栗市、中壢市過一晚夜先 順便買定第2日火車票 咁咪可以盡用時間嚕

訂左房間就幫你唔到

其實我覺得 包車唔會快得幾多 畢竟都係荒山野嶺
你賺到時間既可能只係個零鐘左右 對遊覽依然無咩幫助

勿通匪類
莊敬自強
處變不驚

http://www.flyingcow.com.tw/

引用:
原帖由 E680ihkg 於 2011-1-31 11:36 PM 發表
http://www.flyingcow.com.tw/

嘩. 來回一次台北<> 牧場要
NT3200 *2 / 3.7 = HKD1729.73
真有錢

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=+
14260441 台灣有用資料
14901606 台幣兌換發問專區
16375982 台灣入境資料
21638703 sample台北行程任你抄
記得移走"+"號

記得台灣旅前, 留意簽証同需入境所需文件.

桃園或者台北車站搭火車都是一樣

總之都係夾0岩往通宵落車的火車班次, 班次不頻密

再在通霄轉的士都飛牛牧場 (大概兩百台幣), 很近

膠少陣啦

引用:
原帖由 nov012006 於 2011-1-31 11:43 PM 發表

嘩. 來回一次台北 牧場要
NT3200 *2 / 3.7 = HKD1729.73
真有錢
我覺得似係包一架車既價錢 如果斷人頭計 呢D真係牟取暴利

不過成8舊水咁包法

我覺得樓主開文問得 當然係希望用經濟d既方法 如果無視車錢 可以話連plan都唔駛plan

勿通匪類
莊敬自強
處變不驚

引用:
原帖由 華興哥 於 2011-2-1 12:18 AM 發表
桃園或者台北車站搭火車都是一樣

總之都係夾0岩往通宵落車的火車班次, 班次不頻密

再在通霄轉的士都飛牛牧場 (大概兩百台幣), 很近
咁搭班次當然唔頻密喇

但如果你肯放棄直達車 響無直達車既時段 於新竹落一落車 轉一轉區間車 基本上全日班次都係好密
至於車程 其實唔會慢 一定比你響台北呆等快大約十幾20分鐘

睇下大家肯唔肯拋開呢度枷鎖辣

勿通匪類
莊敬自強
處變不驚

真係唔明,明知自己去飛牛,梗係買台中飛機票啦。點會咁笨買台北票玩死自己架???

大鄉里橫濱道東搞搞震2014
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=22972069

真係唔明,明知自己去飛牛,梗係買台中飛機票啦。點會咁笨買台北票玩死自己架???

大鄉里橫濱道東搞搞震2014
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=22972069

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。