校長鍾唔鍾意教師兩邊剷青?

校長鍾唔鍾意教師兩邊剷青? E-mail 此主題給朋友

現時興剷青
校長會唔會覺得教師剷青會破壞教師形象
如果我in教師時校長見到我兩邊剷青會唔會對我印象欠佳,減低面試成功的機會?

兩邊剷青就好似以下咁

為甚麼要問?你自己也覺得有問題?

你可唔可以搵過張相?人地可能會以為你學佢其他野

其實如果你剪陸軍裝,唔通留長兩邊咩?
又倒轉講,你其他位置留好長,剷兩邊唔使校長,通街D人都想打你一鑊!

(以上都係講笑)

其實果個髮型無野呀~好正常!

唔喜歡

我衷心感謝陳生
引用:
原帖由 基民陳健邦 於 2011-3-18 10:13 PM 發表
現時興剷青
如果我in教師時校長見到我兩邊剷青會唔會對我印象欠佳,減低面試成功的機會?

兩邊剷青就好似以下咁

http://www.topnews.in/lig ...

睇校長年紀啦, 如果校長 20零歲, 應該無問題

引用:
原帖由 buddy-wah 於 2011-3-19 05:47 PM 發表
睇校長年紀啦, 如果校長 20零歲, 應該無問題
我想知點可以20零做校長。。。

引用:
原帖由 kokoroginga 於 2011-3-19 08:02 AM 發表
為甚麼要問?你自己也覺得有問題?
我自己覺得無問題唔代表人地覺得無問題

引用:
原帖由 基民陳健邦 於 2011-3-18 22:13 發表
現時興剷青

兩邊剷青就好似以下咁

http://www.topnews.in/lig ...
上世紀80年代中後期都與「剷青」啦,不過當時係連「的水」都剷理,同理唔會玩messy look。

所以我認為,如果見你個校長係三十幾四十幾歲的話,你剷青問題唔大(佢地當年青春少年時都係咁剷青啦)

引用:
原帖由 DGMan 於 2011-3-29 01:21 AM 發表

上世紀80年代中後期都與「剷青」啦,不過當時係連「的水」都剷理,同理唔會玩messy look。

所以我認為,如果見你個校長係三十幾四十幾歲的話,你剷青問題唔大(佢地當年青春少年時都係咁剷青啦)
三十幾應該無可能

我校長做埋今年退休, 4年前入職時我已經係剷青頭, INTERVIEW也是...其實最緊要係整齊。
相反你要有心理準備D學生會成日話「哦, 阿SIR GEL 頭!」類似既說話。

it depends

引用:
原帖由 D_A 於 2011-4-3 10:28 AM 發表
我校長做埋今年退休, 4年前入職時我已經係剷青頭, INTERVIEW也是...其實最緊要係整齊。
相反你要有心理準備D學生會成日話「哦, 阿SIR GEL 頭!」類似既說話。
夏天就到兩邊剷青舒服d

靚仔就有得in,樣衰就唔請.......我校長風格。

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。