點解我髮旋咁少頭髮?

點解我髮旋咁少頭髮? E-mail 此主題給朋友

我16歲, 唔知點解我髮旋好少頭髮, 好多朋友都話我哥個位好似冇左頭髮咁.我唔遲訓(平時11點), 唔食煙唔飲酒, 食好多菜同飲幾多水下.
有咩解決辨法?

Edit:

個轉就緊係少d頭髮遮頭皮嫁啦,只係爭在每個人個轉位大小、頭髮生長方向、髮質等等都唔同,自然有d人睇落密d,有d人睇落疏d嫁啦- -  你放心啦,你個頭冇問題
如果真係要勉強講個問題既,就係你d fd冇見識,而你又冇見識地信左佢地- -

如果我用閃光燈影 / 係太陽下個轉會好明顯.. 好鬼肉酸 -.-
其實唔知點解我後腦位d頭髮係疏d, 唔只個轉, 唔知點解, 其他地方好密.. 死啦會唔會lut架

我覺得ok喎0.0
都唔影響成個頭...

下?好正常ja wo...
呀唔係,什至冇問題

香港乃自由之港,
討論隨處必找到。
管制不法者亦現,
理解過後慎言之,
員工必會幫助你,
正面對話從如流。
岸上無人能及之,
溝下魚兒亦贊賞。

其實係幅相影得咁-.- 我等陣再影多幅, 你會嘩出黎

加多左一幅, 個轉位好似冇左一dart野咁

引用:
原帖由 u.need.a.doctor 於 2011-6-2 06:32 PM 發表
其實係幅相影得咁-.- 我等陣再影多幅, 你會嘩出黎
引用:
原帖由 u.need.a.doctor 於 2011-6-2 08:16 PM 發表
加多左一幅, 個轉位好似冇左一dart野咁
你唔好傻啦!用閃光燈隊到咁埋影d頭髮就緊係會咁啦,我自己咁出黎都會變到好疏
人地都話冇野諾,ok,一個講你可以懷疑,但個個都話冇野,你仲要堅持話自己係有事既咁你想點銀樣姐!?
真係把幾火嫁喎!姐係問問題唔緊要,平時都好樂意答,但好似今次你咁,過左咁耐,人人都好肯定咁答你係冇事,你仲死要話自己甩頭髮又剩,如果你係咁覺得既咪當自己個頭真係有事囉,咁你開呢個po黎做乜?都唔知你想點,係咪想人地答你:『係喎,你甩頭髮,仲甩得好耐呀!』,咁你就開心先,係既話你講,大家咪咁答你囉

你咁火做乜 >.> 我貼上黎係想問解決既方法因為現實d人真係話我哥個位冇頭髮,講你又唔信,我都係想求助下姐你咁火咩事

引用:
原帖由 u.need.a.doctor 於 2011-6-3 07:39 AM 發表
你咁火做乜 >.> 我貼上黎係想問解決既方法因為現實d人真係話我哥個位冇頭髮,講你又唔信,我都係想求助下姐你咁火咩事
咁我地都比番呢句你:講你又唔信
咁如果真係好似你咁講,要"現實"先睇得出既,咁不如你約人出黎直接見面再研究,唔好上網開po問啦,因為你上網最多都係擺相放片,都唔係"真實/現實"
求助?係,你的確係求助,但你根本就自己諗定左個答案,死都要覺得自己個頭係有事,咁我地仲答你黎做咩?好老實,雖然呢個區唔係個個都熟頭髮既野,但當中一d既我肯定比你既fd清楚,比你既fd專業,但你係要信佢地講真,其他人就係膚洐你既咁都冇法

引用:
原帖由 marvix00 於 2011-6-3 12:20 PM 發表
咁我地都比番呢句你:講你又唔信
咁如果真係好似你咁講,要"現實"先睇得出既,咁不如你約人出黎直接見面再研究,唔好上網開po問啦,因為你上網最多都係擺相放片,都唔係"真實/現實"
求助?係,你的確係求助,但你根 ...
你根本唔知我問緊乜, 我而家係求助, 唔係求答案... 我要你答我個頭有事/冇事有乜用, 要問就問左現實既人啦
我就係知呢到唔多唔少都有專業人士, 所以想問下點可以生長多d頭髮, 冇咁疏, 你明未呀

引用:
原帖由 u.need.a.doctor 於 2011-6-4 08:56 PM 發表
你根本唔知我問緊乜, 我而家係求助, 唔係求答案... 我要你答我個頭有事/冇事有乜用, 要問就問左現實既人啦
我就係知呢到唔多唔少都有專業人士, 所以想問下點可以生長多d頭髮, 冇咁疏, 你明未呀
你個頭根本冇事你仲想搞乜野呀?你個頭真係有事咁當然就話諗解決辦法,但而家個情況根本係你個頭好正常,咁仲有咩可以搞呀?你根本就本末倒置,唔明人地意思,亦都唔明自己真正問題o個個係你囉!

引用:
原帖由 u.need.a.doctor 於 2011-6-4 08:56 PM 發表
樓主,我代答一句吧
真的,你個頭根本冇野,唔需要搞d咩去特別整多d頭髮,況且現在黎講,除左植髮之外,根本冇任何真係"增髮"既方法/產品,而且植髮都唔係一定有用。而且有一點想講,一般人16歲係唔會出現大量掉髮或特別稀疏既問題,除非兩種可能,第一就係天生稀疏少頭髮,呢樣冇得搞,植髮都冇用,第二就係有d咩病而導致先天脫髮,但我並唔覺得你有,因為你同果d有病既比,程度相差太遠

引用:
原帖由 /NOAH/ 於 2011-6-4 11:26 PM 發表
樓主,我代答一句吧
真的,你個頭根本冇野,唔需要搞d咩去特別整多d頭髮,況且現在黎講,除左植髮之外,根本冇任何真係"增髮"既方法/產品,而且植髮都唔係一定有用。而且有一點想講,一般人16歲係唔會出現大量掉髮或 ...
hi你好, appreciates your informations, 你既資料真係有用, 令我明白更多
唔似marvix00, 起碼你答既野係真係解答到我既問題, 而佢難聽d講句就係係到講緊廢話
大佬呀, 就當我冇比過相你睇, 如果單憑我講既文字, 你就唔會9up呢堆野出黎, 因為你睇完相先覺得我個頭冇野, 你覺得冇野就自然只講"你個頭冇野"重要好嬲, 無名起火, 你傻架?
而家問題係個轉真係少頭髮, 係我問過既人都咁講, 唔係我自己有答案
就係因為每個我問過既人都話我轉少頭髮, 我先上黎問下有冇方法, 你理得我個頭真係有野定冇野?
我唔係打橫黎講, 而我開post既目的係真係只係
引用:
有咩解決辨法?
, 我唔係上黎問你我個頭係咪真係有事,
既然你都唔係咩專業人士, reply我冇方法呀咁咪收工走人囉, 你係都要9up廢話同我嘈不特止, 重要屈我本末倒置
我唔想咁火, 但係你自己睇反你d reply, 有邊句係真係有用? 邊句呀? 係你開始發火先, 我先火都黎, 幫唔到手既就出少句聲當幫忙啦

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。