註冊 登入

☆★美髮師✬設計總監✬自家作品✬歡迎發問★☆

引用:
原帖由 iforwardkit 於 2017-11-18 10:24 PM 發表

可以同髮型師講電大捲,不過見意最好都比圖la
Thanks
呢個係我想整既頭 但呢隻係大卷?  我想中卷都可以?

熱門搜尋: 凹凸洞 瘦小腿 去黑眼圈 透明質酸 眼霜
引用:
原帖由 WayneKit 於 2017-11-18 10:41 PM 發表

呢個係我想整既頭 但呢隻係大卷?  我想中卷都可以?
可以,但呢類太多捲不好,捲少少就可以

引用:
原帖由 iforwardkit 於 2017-11-18 11:03 PM 發表

可以,但呢類太多捲不好,捲少少就可以
明白 咁就微卷吧

唔該哂

回覆 引用 TOP

髮型作品 171127

大部份霧色都需要先把頭髮漂/褪色,
而啡綠色就係絕大機會,無需漂都做到既效果

https://youtu.be/Nwaof4P1bp0

回覆 引用 TOP

如想用染髮遮蓋白髮,在顏色方面係咪沒有太多選擇?即是只可選黑或深啡色

引用:
原帖由 HongKong婆仔 於 2017-12-3 12:05 PM 發表

如想用染髮遮蓋白髮,在顏色方面係咪沒有太多選擇?即是只可選黑或深啡色
都不是 但就不能太淺,如果真的要淺或特別色,漂也是一個好方法,可以庶到白髮,但頭髮就會乾一點

回覆 引用 TOP

樓主卷髮男點打理

同埋留長好睇嗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 八達通投注 於 2017-12-5 10:40 PM 發表

樓主卷髮男點打理
請問是天生捲還是電捲?
可以比你張相我睇下嗎,我再幫你分析下

引用:
原帖由 iforwardkit 於 2017-12-6 09:43 PM 發表

請問是天生捲還是電捲?
天生的

熱門搜尋: 洗碗 物業按揭 家居保險 辦公室傢俬 鋁窗工程 service apartments

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iforwardkit 於 2017-12-6 09:43 PM 發表

請問是天生捲還是電捲?

引用:
原帖由 八達通投注 於 2017-12-6 11:41 PM 發表

見意剪短gel高
或電直後做點all back /side back的髮型會比較啱你

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。