註冊 登入

雄禿自救區第 14 章

引用:
原帖由 noivid 於 2017-12-1 03:10 PM 發表

叫開就保記, 但保康絲1mg同保列治5mg係有劑量上既分別既
師兄請問有咩分別?同埋保烈治見好多人都cut開來吃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plmokns 於 2017-12-1 09:29 AM 發表

我食診所開HFINASTERIDE
三百蚊一個月 . 老實講 我唔敢食出邊開H藥
貴小小都要俾架啦
生髮水REGAINE
我係amazon買 六個月份量
二百六蚊連運費 代購自己搵啦 名我就唔俾啦
洗頭水我有好多款
但主要係用馬牌 ...
你食藥幾耐有效呀?你甘平係咪買可蘭5%泡版嗎,你間集運可以運危險品

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pp673445 於 2017-11-18 09:43 AM 發表

Shixxxdo, Mxxo 兩隻洗頭水比較,邊隻好D

我另外都有用Shixxxdo既育髮精華,Mxxo都有,唔知邊隻好D
資生堂個隻我係旺角銀城買用晒都無效

Fb 賣個D生髮精華有無人會買,睇到有個賣600幾話兩個月有效

引用:
原帖由 神州西號 於 2017-12-4 12:52 PM 發表

Fb 賣個D生髮精華有無人會買,睇到有個賣600幾話兩個月有效
邊隻呀??? D_D定咩?

引用:
原帖由 winter@hk 於 2017-12-4 12:46 PM 發表

資生堂個隻我係旺角銀城買用晒都無效
用咗幾耐呀,個產品話要6個月先有效

我都只係用咗約3個月左右,不過未見到明顯成效

引用:
原帖由 pp673445 於 2017-12-4 07:49 PM 發表

用咗幾耐呀,個產品話要6個月先有效

我都只係用咗約3個月左右,不過未見到明顯成效
同你差唔多甘耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 noivid 於 2017-12-4 03:02 PM 發表

邊隻呀??? D_D定咩?

附件

2017-12-4 08:26 PM

回覆 引用 TOP

植髮既話 , 植前同植後係未都一定要keep 住食保記??

唔食葯係未植完都無用?

專業的植髮公司會建議你植完要食藥。
否則你未甩果D之後都會甩。
你植左果D,遲早都會再甩。因為脫髮的根本問題無解決到。
引用:
原帖由 sky_gleam 於 2017-12-6 12:17 AM 發表

植髮既話 , 植前同植後係未都一定要keep 住食保記??

唔食葯係未植完都無用?

心如止水......
引用:
原帖由 hughug 於 2017-12-6 02:36 AM 發表

專業的植髮公司會建議你植完要食藥。
否則你未甩果D之後都會甩。
你植左果D,遲早都會再甩。因為脫髮的根本問題無解決到。
植髮果D 毛囊唔係唔會再受DHT 影響既咩?? 都要keep 住食??

是咁的....
你用黎移植果D毛囊,係來自後尾耽,本來係無咁受DHT影響,呢個係啱。
但當你移植左去脫髮區,「毛囊」係新嘅,但你「皮脂線」根本無改變過,將來一樣會有脂溢性的問題出現。
咁如何去保養新移植的頭髮呢?咪又係要食藥控制。
所以有一些專業醫生會叫你做完手術配藥,否則日後再脫髮又要再幫趁他們再植。
引用:
原帖由 sky_gleam 於 2017-12-6 09:51 AM 發表

植髮果D 毛囊唔係唔會再受DHT 影響既咩?? 都要keep 住食??

心如止水......

回覆 引用 TOP

三個月前的起心肝決定食保記,不過淨係響森X到買印保,正牌保記要醫生紙同貴
之前食鋸棕櫚,生髮水就試過CG210,同FB賣行廣告果隻DRD精華,洗頭水都係DRD
用左半年到,完全無料到,不過隻DRD洗完個頭係幾乾爽同少頭油,所以繼續用,不過要用埋佢隻護髮素,否則d頭髮會好「鞋」
之後睇呢個d師兄話Regaine好用,但心諗生完頭髮可能會甩返,索性食埋保記
一開始食,無乜感覺,最擔心既副作用都無,性功能仲係好正常,Regaine就懶d,有時淨係夜晚茶就算,食完三個月再買黎食,唔知係今次盒藥堅d定已經食得咁上下,開始有效
沖涼時甩頭髮少左,之前甩10條以上,最近只甩1-3條,不過副作用都開始黎料,仲要係最擔心既性功能,而家勃起難左,以前諗下淫野,望下女都扯,宜家一定要睇AV先扯,而且比起以前,只可以去到半扯,又去唔到最硬,仲好快軟返,打飛機出黎d精少左,好似打就再打第二次咁,唔怪得咁多人生返頭髮後就停藥
真係禿頭同陽痿,男人一大抉擇

引用:
原帖由 kwong1000 於 2017-12-13 11:33 AM 發表

三個月前的起心肝決定食保記,不過淨係響森X到買印保,正牌保記要醫生紙同貴
之前食鋸棕櫚,生髮水就試過CG210,同FB賣行廣告果隻DRD精華,洗頭水都係DRD
用左半年到,完全無料到,不過隻DRD洗完個頭係幾乾 ...
你幾歲呀,太年輕多數醫生叫唔好食多,其他副作用你有無呀?

引用:
原帖由 winter@hk 於 2017-12-13 11:54 AM 發表

你幾歲呀,太年輕多數醫生叫唔好食多,其他副作用你有無呀?
重會有乜副作用㗎

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。