註冊 登入

[香港] 【2017年無線與ViuTV收視及相關新聞】專區

本主題由 suetying_suki 於 2017-12-6 11:44 AM 合併
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2017-12-6 01:07 AM 發表

劇中各演員的精湛演技獲網民正面評價。而內地方面,短短一周騰訊視頻國粵雙語播放量超逾2.5億,反應熱烈,
成績令人鼓舞。王浩信接受東網訪問時說:「多謝觀眾和網民的支持,恭喜家豪哥(總監製劉家豪)。
希望成 ...
冇口啤冇收視

How Deep Is Your Love ?

回覆 引用 TOP

重頭台慶劇《溏心風暴3》進入第二週,估唔到收視繼續低迷,只得21.5點,
呢個數綜合,翡翠台電視收視包括模擬頻道、數碼頻道 (81 台) 及 myTV SUPER
 (機頂盒、APP、web)的直播及 24 小時內追看之收視,簡單嚟講即係計哂,
冇得抵賴,而上週22.2點,即係再跌0.7,如果形勢不變,真係有機跌破20點,
溏心第一、二輯平均收視過30點,相信TVB都覺得第三輯會高收,
但點解會咁差呢?原因就係觀眾進步咗,但TVB無囉!
https://www.hk01.com/article/140828

引用:
原帖由 大地行者 於 2017-11-30 04:37 PM 發表

套溏心風暴3睇師奶kingdom果邊反應,
首週估計22、23點左右,長線有機會21點或以下~~
我D預測都幾準~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大地行者 於 2017-12-12 10:14 PM 發表

重頭台慶劇《溏心風暴3》進入第二週,估唔到收視繼續低迷,只得21.5點,
呢個數綜合,翡翠台電視收視包括模擬頻道、數碼頻道 (81 台) 及 myTV SUPER
(機頂盒、APP、web)的直播及 24 小時內追看 ...
同埋香港人已經唔太鍾意太離地的劇集。

回覆 引用 TOP

你估套套可以有「我的如意狼君」的收視奇跡咩。

人生流流長,乜都政治正確行先,過得快樂嗎?

回覆 引用 TOP

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27118823

再創新低,溏心風暴3收視跌至21.5點

咁樣,唔通J2 / 明珠同時段收視會因此上升,甚至今年新高?

222人類歷史big big大日子
1997 複製羊多莉新年代
2016 J5 222,知識財富新開始

815人類歷史big big大日子
1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國
2017 犯民大失勢 無線83新聞台 85財經台 雙雙開台
【收視分析師】《溏心3》收視就快1字頭 不如轉睇KC送飯
《溏心風暴3》第二個禮拜低見21.5點,就快同長線投資劇《愛·回家之開心速遞》同Level,
都真係唔看好㗎,而《誇世代》繼續喺23點徘徊又折返。
唔,睇到呢個走勢其實一啲都唔意外...

https://www.hk01.com/article/140862

引用:
原帖由 cxa343 於 2017-12-13 08:24 AM 發表

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27118823

再創新低,溏心風暴3收視跌至21.5點

咁樣,唔通J2 / 明珠同時段收視會因此上升,甚至今年新高?
可以選擇唔開電視的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大地行者 於 2017-12-13 08:30 AM 發表

【收視分析師】《溏心3》收視就快1字頭 不如轉睇KC送飯
《溏心風暴3》第二個禮拜低見21.5點,就快同長線投資劇《愛·回家之開心速遞》同Level,
都真係唔看好㗎,而《誇世代》繼續喺23點徘徊又折返。 ...
收視升跌:
港台節目 +0.2 -0.3 +0.3 +0.7 +0.1
六點半新聞 無升跌
那年花開正月圓 -0.3
東張西望 +0.1
開心速遞 -0.3
誇世代 -0.4
溏心3 -0.7
Do姐2 -1.5
晚間新聞 -1.2
壹號皇庭5 -0.5

引用:
原帖由 woltif 於 2017-12-13 19:39 發表

收視升跌:
港台節目 +0.2 -0.3 +0.3 +0.7 +0.1
Do姐2 -1.5
Do姐跌咁多

唔通J2《無心法師2》咁有吸引力?定Do姐轉戰丹麥,興趣比日本大減?

港台節目竟然大升!

有冇攪錯!又唔睇無線財經台,尤其星期四《帶你遊街市》?

熱門搜尋: 腰背痛 感冒 心理醫生 醫療保險 肩周炎 運動
222人類歷史big big大日子
1997 複製羊多莉新年代
2016 J5 222,知識財富新開始

815人類歷史big big大日子
1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國
2017 犯民大失勢 無線83新聞台 85財經台 雙雙開台
引用:
原帖由 cxa343 於 2017-12-13 11:23 PM 發表

Do姐跌咁多

唔通J2《無心法師2》咁有吸引力?定Do姐轉戰丹麥,興趣比日本大減?

港台節目竟然大升!

有冇攪錯!又唔睇無線財經台,尤其星期四《帶你遊街市》?
花崗岩思考又來了。
我估Do姐可能係日日跌,今周可能再跌,但係咪去咗無心?似乎無心2的評語唔好。

回覆 引用 TOP

真係做乜劇集節目都係跌,電視已接近黃昏期。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。