註冊 登入

2017|不一樣的旅遊方式|單車環台|歡迎發問,盡我所能解答|更新至Day6 #58

引用:
原帖由 zjh0926 於 2017-8-5 08:46 AM 發表

我都冇踩到蘇花,因為我地落暴雨⋯
我地驚石仔dup落黎,我最近有朋友由5:00am 由花蓮開始踩到晚上5點左右先到宜蘭,當然佢地應該係慢慢踩,照計蘇花應該都會比壽卡辛苦,踩既路程都長左,我係比較喜歡踩斜坡的 ...
OK~唔該哂~!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 law99101 於 2017-8-5 08:34 AM 發表

師兄~
請教下
你踩蘇花的話,同上壽卡相比,
邊條辛苦D?
小弟上次踩唔到蘇花,黎緊想完成埋佢
師兄你總共用左幾多時間黎踩蘇花?幾點到幾點左右?
蘇花會比壽卡辛苦。壽卡好短咁不停上斜, 蘇花係無盡咁不斷上斜.... 我當年環島因為颱風最後踩唔到蘇花, 所以之後再機車環島, 算係了左個願 😳

travelog:
https://www.facebook.com/fatwhiteyc9

回覆 引用 TOP

我PLAN緊想完成埋LI一個心願佢
想一次過上武嶺加埋蘇花
希望下年可以實行...
兩年前既環島...直到依家都仲回味緊.
成功出發的話,一定會比起上次影多D相

回覆 引用 TOP

Thx share

回覆 引用 TOP

樓主好野 留名先

回覆 引用 TOP

Thanks

回覆 引用 TOP

Lau Ming chase post👍🏻

回覆 引用 TOP

10月中會騎單車由台中騎到墾丁,
可有推介?由其系車城民宿!
thanks!

回覆 引用 TOP

please PM

回覆 引用 TOP

蘇花還真是困難的一段

回覆 引用 TOP

多謝分享
有機會都要試試

熱門搜尋: ring 耳環 生bb 懷孕 證婚 婚紗晚裝 西裝訂造

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 camcamde 於 2017-6-20 07:58 AM 發表

支持遊記! 小弟都係2016 聖誕節至17 年元旦單車環臺, 9天912km。是參加環臺團的, 到而家都回味呀!
师兄我都想今年圣诞节去環台,好大可能只有我一个人,所以我都想找一些環台圃。可否PM我一些资料。

引用:
原帖由 jimtim 於 2017-10-16 06:51 PM 發表

师兄我都想今年圣诞节去環台,好大可能只有我一个人,所以我都想找一些環台圃。可否PM我一些资料。
己 pm.

上斜要鬥快 !!! 落斜就鬥慢 !!!

回覆 引用 TOP

73 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。