註冊 登入

[韓國劇集] JTBC金土劇《青春時代2》 朴恩玭 韓藝里 韓昇延 智友 崔雅拉 8月25日首播

引用:
原帖由 ngaibo 於 2017-10-9 10:44 AM 發表

上季花咗一季成敏先對智媛有感覺(雖然立即自行潑熄),今季我覺得其實都暗示咗智媛都有感覺啦,同室友講成敏係跟班個表情好像有點事,經歷了被人告後應該更加清楚成敏的心意吧。最後一集編劇 ...
宋同成敏呢對
我覺得成敏要有強勁既對手
先至會主動出撃

佢兩個依家都係敵不動我不動
又冇太大動力要改變依家和諧既關係

第3輯的話我覺得要搵個男神黎追宋
咁樣先至好睇

OngNiel is science!
引用:
原帖由 ngaibo 於 2017-10-9 04:40 PM 發表

雖然人的性格會改變,不過恩在係機因突變,變到連唔到戲
其實有時唔單止因為新恩在演出過火,有些台詞覺得舊恩在唔會咁講,應該係人設崩壞咗先啱,所以都唔會係舊感覺。 ...
冇錯
恩才根本係人設崩壞
換埋演員直頭係另一個人

第3輯就算有恩才(邊個演都好)
我覺得love line都唔會係報社哥哥仔
咁樣太冇新意啦

引用:
原帖由 suzuki_ka 於 2017-10-9 05:51 PM 發表 

我覺得今次ending太刻意要留條尾去拍第3輯
反而唔係太好

宋同成敏明明可以寫多少少進展
但就因為要拍第3輯專登寫到好open ending

阿偶像間屋就係佢地第一集接完前輩去果度
chef終於返黎太好啦

藝恩同工 ...
唔記得咗講,嗰間別墅起初我仲以為係忠烈前輩屋企經營嘅, 點知原來係偶像
偶像個告別舞臺表演,見到一大群人離開其實都好慘慘豬, 好在有一班室友大力聲援
見到主廚同尹前輩好恩愛真係感動

引用:
原帖由 suzuki_ka 於 2017-10-9 06:08 PM 發表

冇錯
恩才根本係人設崩壞
換埋演員直頭係另一個人

第3輯就算有恩才(邊個演都好)
我覺得love line都唔會係報社哥哥仔
咁樣太冇新意啦
咁又係嘅,哥哥仔連續兩次同恩才講嘢,佢都心不在焉,個心飛咗去學長度,正常都知難而退吧

引用:
原帖由 ckylwl2009 於 2017-10-9 06:16 PM 發表

唔記得咗講,嗰間別墅起初我仲以為係忠烈前輩屋企經營H, 點知原來係偶像
偶像個告別舞臺表演,見到一大群人離開其實都好慘慘豬, 好在有一班室友大力聲援
見到主廚同 ...
偶像呢條線其實係今季最完整
冇反轉又反轉突然成功太好啦

告別舞台算係總結返佢地呢段時間既努力
承認失敗並唔係一件容易既事

響第二個地方重新開始未必唔係好事
雖然都係殘忍但咁先比較貼近現實

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ckylwl2009 於 2017-10-9 06:20 PM 發表

咁又係H,哥哥仔連續兩次同恩才講嘢,佢都心不在焉,個心飛咗去學長度,正常都知難而退吧
報社哥哥仔過場黎架姐
恩才條線再拍的話都係love line
但真心我對佢呢個角色再拍落去興趣不大

回覆 引用 TOP

我都唔鐘意刻意整條尾落下一季,又唔係一定完班人馬拍得成,如果已經有schedule就話啫。
宋應該好快就畢業,成敏入研究院,唔表白就小咗好多機會見面,冇乜交集到時劇情都好難寫落去。
我覺得成敏有想表白但睇唔清智媛心意,成日都怕智媛當佢講笑,宋比小小暗示佢、或呷下醋,成敏都應該行動啦。
如果上次師妹約食飯嗰時智媛有小小呷醋,可能都表咗白,但係試探極都冇表示
兩個其實智商都唔低,不過就偏偏係情場新手,做乜都怕失手。
引用:
原帖由 suzuki_ka 於 2017-10-9 05:58 PM 發表

宋同成敏呢對
我覺得成敏要有強勁既對手
先至會主動出撃

佢兩個依家都係敵不動我不動
又冇太大動力要改變依家和諧既關係

第3輯的話我覺得要搵個男神黎追宋
咁樣先至好睇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。