註冊 登入

核數費突然狂加

引用:
原帖由 chancetonrichyh 於 2017-10-13 06:24 PM 發表

忽发奇想,真心称赞是不会带well done, good job等,通常讽刺的多真的!!!
點會呀!當然唔係

回覆 引用 TOP

呀核數師、出來答下呢

沽左,10張8張18張、夾成千、都係跟佢幅圖行BY紙倉伯伯
開班教炒期,收果雞碎咁多..教人爭食?~結論~你信左、佢得救
魯芊排行~綠添紅、今生爛蘋果,爆臭口地產婆
NICE

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2017-10-16 02:00 PM 發表

呀核數師、出來答下呢
good job well done继续等

回覆 引用 TOP

開 Job 前唔係要簽 engagement letter 嗎?eg agreed totally 5M,d disbursements 點作都作唔到 totally 10M 掛?

引用:
原帖由 yuenkw2006 於 2017-10-18 01:49 PM 發表

開 Job 前唔係要簽 engagement letter 嗎?eg agreed totally 5M,d disbursements 點作都作唔到 totally 10M 掛?
呀⋯⋯跌吉核數師話係操守問題

我等左成個月佢都未答我點解比呢個意見!

我淨係想知道個基礎係乜都咁難呢

開班教炒期,收果雞碎咁多..教人爭食?~結論~你信左、佢得救

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yuenkw2006 於 2017-10-18 01:49 PM 發表

份standard engagement letter 有講明價錢? 唔係個個會年年出engagement letter
真係專業服務正常係計工時收錢, 如果標準報價, 係舊客都會講明, 如果業務無明顯變化下的報價
如果有變化大幅增加審計難度, 埋JOB個價有變唔怪得人

深圳東部華僑城機動遊戲最少意外六死十傷

悠悠長長繼續前航不懂去驚怕 荊荊棘棘通通斬去不必多看它
利益集團主導下,中國已經沒有希望

引用:
原帖由 054D 於 2017-10-19 12:43 PM 發表

份standard engagement letter 有講明價錢? 唔係個個會年年出engagement letter
真係專業服務正常係計工時收錢, 如果標準報價, 係舊客都會講明, 如果業務無明顯變化下的報價
如果有變化大幅增加審計難度, 埋 ...
同意!

但點解會得出操守問題⋯⋯呢

我仲等緊回覆呢成個月了

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2017-10-19 01:29 PM 發表

同意!

但點解會得出操守問題⋯⋯呢

我仲等緊回覆呢成個月了
是否有错不敢回?为啥等这久都不回?好奇怪?要有耐性good job well done

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 petitrat 於 2017-8-23 05:57 PM 發表

某核數師喺出左audit report後出張單收嘅費用比之前同客戶agreed費用多左成倍,但又無原因,乜可以咁架咩?
今年加左幾多?

回覆 引用 TOP

100 1234567
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。