註冊 登入

牛仔褲到底能不能洗?

引用:
原帖由 Evok 於 2017-9-28 08:39 PM 發表

平時: 反轉條牛,用清水+食鹽(少量就夠), 浸一晚再曬乾佢(都係反轉)
如果係N年牛,(例: 半年以上無洗過又經常著果種)
先浸一晚清水, 再做上面個步驟
其實浸水洗乜反轉呀

熱門搜尋: 韓國時裝 眼鏡 手錶品牌 免費試用 結婚對戒
引用:
原帖由 倉田哲夫 於 13-10-2017 07:42 發表

其實浸水洗乜反轉呀
方便之後曬乾

我心照溝渠 溝渠照明月
Am I sitting in a tin can, Far above the world
Planet Earth is blue, And there's nothing I can do
老氣橫秋

回覆 引用 TOP

洗得啊

We don’t see things as they are, we see them as we are.

Don’t let what you can’t do stop you from doing what you can do.

回覆 引用 TOP

要流

回覆 引用 TOP

打錯、係要洗

回覆 引用 TOP

睇咩褲啦,,如果係evisu個d我會手洗,,,費事洗甩晒d字-0-Levis個d就求膠其

引用:
原帖由 朗拿忠 於 2017-10-21 12:30 AM 發表

睇咩褲啦,,如果係evisu個d我會手洗,,,費事洗甩晒d字-0-Levis個d就求膠其
Evisu如果係漂字就可以反轉機洗

再見了.........
引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2017-10-21 12:45 AM 發表

Evisu如果係漂字就可以反轉機洗
係,,,

回覆 引用 TOP

可以

回覆 引用 TOP

我通常著半~1個月就洗一次

回覆 引用 TOP

反轉浸一浸,我用花洒冲。吊起滴水。
滴完攞去囇下。吾好用洗衣機轉吖,會起花文吖。
我有一條只係用800轉 fing水,点知條褲total loss.

引用:
原帖由 dkmum 於 2017-11-2 02:23 AM 發表

反轉浸一浸,我用花洒}。吊起滴水。
滴完咱h囇下。吾好用洗衣機轉吖,會起花文吖。
我有一條只係用800轉 fing水,点知條褲total loss.
我覺得除左要睇轉數, 仲要睇用邊個模式
屋企部L豬有幾個柔洗模式, 我用黎洗呢d 易花既衫/褲, 無面底轉都無事
如果夏天出左好多汗, 我先用強力洗出汗既衫

梗係洗得啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manlili 於 2017-11-2 02:35 PM 發表

我覺得除左要睇轉數, 仲要睇用邊個模式
屋企部L豬有幾個柔洗模式, 我用黎洗呢d 易花既衫/褲, 無面底轉都無事
如果夏天出左好多汗, 我先用強力洗出汗既衫
同意, 特別係牛仔褲, 質素夠硬, 我有時出汗/整到好污joe我都會洗佢耐d

回覆 引用 TOP

44 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。