註冊 登入

隱青想搵工,真心求助

引用:
原帖由 無盡疑惑的魚蛋 於 2017-10-12 07:43 AM 發表

我今日唔係緊張到醒左
而係😂生理時鐘跟主變鬼左
一早就自然醒左。。。。
講返琴日,比第一日感覺適應一d,返到去換衫打卡,因為總有時間經理唔係到企左一陣同d阿姐講左幾句就開始做野,都係換下野飲先,之 ...
做多兩日你會發現冇咁痛,因為肌肉唔適應你突然改變運動量

回覆 引用 TOP

同我以前做店務員差唔多,不過我當時只係返5個鐘,第一日隻腳都勁攰⋯⋯
後來返多幾日都習慣左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡疑惑的魚蛋 於 2017-10-12 07:43 AM 發表

我今日唔係緊張到醒左
而係😂生理時鐘跟主變鬼左
一早就自然醒左。。。。
講返琴日,比第一日感覺適應一d,返到去換衫打卡,因為總有時間經理唔係到企左一陣同d阿姐講左幾句就開始做野,都係換下野飲先,之 ...
加油呀魚蛋

回覆 引用 TOP

恭喜樓主搵到新工,加油加油。

回覆 引用 TOP

多謝大家~
我做左幾日都開始慣左落尼,
無之前咁攰,然後今日放假🤣
不過琴日公司果邊打電話尼,
話我之前比既住址證明太舊要交張新既。。但係我得銀行信係我自己個名,我之前被凍結左所以銀行信最新都係得14年既,虽然前幾日開返個户口佢寄左個銀行密碼信比我,但我無理由比果張公司嫁?咁我而家點算好😭佢會唔會再寄月結單比我嫁。。可唔可直接去銀行問佢郵寄個月結單比我?或者有其他方法咧鴞礂}證明???Orz

引用:
原帖由 無盡疑惑的魚蛋 於 2017-10-14 10:57 AM 發表

多謝大家~
話我之前比既住址證明太舊要交張新既。。但係我得銀行信係我自己個名,我之前被凍結左所以銀行信最 ...
屋企水,電,煤費單,同屋企人講聲公司要地址證明

引用:
原帖由 nganmc 於 2017-10-14 02:53 PM 發表

屋企水,電,煤費單,同屋企人講聲公司要地址證明
果d全部唔係我個名。。屋企人返左大陸而且同佢地講有乜用?

引用:
原帖由 無盡疑惑的魚蛋 於 2017-10-14 10:57 AM 發表

多謝大家~
話我之前比既住址證明太舊要交張新既。。但係我得銀行信係我自己個名,我之前被凍結左所以銀行信最 ...
咪照比銀行密碼信囉 你密碼可以改架嘛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡疑惑的魚蛋 於 2017-10-14 03:48 PM 發表

果d全部唔係我個名。。屋企人返左大陸而且同佢地講有乜用?
拎得出水電煤,證明住個到,唔駛自己名,咁拎黎用講聲會好d

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。