註冊 登入

想夜晚搵課程讀但唔知讀咩好?

想夜晚搵課程讀但唔知讀咩好? E-mail 此主題給朋友

如題,對前路未有明確方向。

熱門搜尋: bb會 產前講座 懷孕須知
How would strangers on the internet who know nothing about you be able to give you a reasonable answer?

Would it help if i tell you that the field of cyber security is hot, and you should learn something about it?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenkit1995 於 2017-10-6 01:28 AM 發表

想知有持續進修, 必須先要有無現時學歷, 能力範圍可付出既錢同時間, 以及你希望從所獲得的學歷中得到什麼, 先可以俾到意見. 如果乜都唔知, 話俾到意見你既, 絕大多數都唔會係可以用既建議.

引用:
原帖由 nights_tm 於 2017-10-6 11:11 AM 發表

想知有持續進修, 必須先要有無現時學歷, 能力範圍可付出既錢同時間, 以及你希望從所獲得的學歷中得到什麼, 先可以俾到意見. 如果乜都唔知, 話俾到意見你既, 絕大多數都唔會係可以用既建議.
無學歷中三畢業

引用:
原帖由 kenkit1995 於 2017-10-6 11:15 AM 發表

無學歷中三畢業
坦白講. 無乜. 手工藝以外既範圍, 樓主既水平應該係跟唔到. 比較可行既係職業導向既手藝課程, 好似樹藝, 化妝, 廚藝等等.

引用:
原帖由 nights_tm 於 2017-10-6 01:34 PM 發表

坦白講. 無乜. 手工藝以外既範圍, 樓主既水平應該係跟唔到. 比較可行既係職業導向既手藝課程, 好似樹藝, 化妝, 廚藝等等.
學一門手藝,化妝、廚藝不太實際。想學地盤,工程等較有錢途職業課程。讀毅進可行嗎?

引用:
原帖由 kenkit1995 於 2017-10-6 01:28 AM 發表

學下網頁設計
科技呢門 都係幾好嘅選擇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenkit1995 於 2017-10-6 06:25 PM 發表

學一門手藝,化妝、廚藝不太實際。想學地盤,工程等較有錢途職業課程。讀毅進可行嗎?
工程係香港都係冇咩前途

你自己一諗進修都係諗讀工程 其他人又係諗讀工程 個個都去讀 但又冇咁多工 到最後一齊死

回覆 引用 TOP

學下水電工程我諗你上網search 資料都好多學院有 ,希望你成功

熱門搜尋: lipstick 韓國護膚品 soak off gel

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenkit1995 於 2017-10-6 06:25 PM 發表

三行都有唔同既手藝. 你想去地盤, 可以睇下建造業議會有無相關課程. 但要晚間的, 就不太清楚有沒有.

回覆 引用 TOP

其實可以讀住先 有時候係讀讀下先發現有興趣 而唔一定係有興趣先去讀

回覆 引用 TOP

連方向都未有咁頭痕?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。