註冊 登入

比路人投訴 U-Turn,應該點做?(急問)

引用:
原帖由 p-air 於 2017-10-7 06:04 PM 發表

文盲,

你個case 有兩個問題

1. 你單野發生喺2007年. 依家2017年無片 警方會唔會受理?我幾個月前投訴有人cut 雙白,警方冇作出起訴

2. 你單野其實有物証,就係控方証人畫幅圖。
未爬晒文,但忍唔住要出聲:

1.  差人無起訴,可能有其他原因,例如唔想做!!如果你發生個碰撞,雙方同意和解的話,差人都可能唔告,但傾唔掂數,一方堅持要追究就要睇其他野,例如證據夠唔夠。

2.  證人畫幅圖,就係物證?!如果有人畫幅圖,話圖中人殺人,咁你話得唔得?

熱門搜尋: 瘦小腿 皮膚 暗瘡 保濕面霜 面霜 防曬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 要求平反的會員 於 2017-10-9 04:42 PM 發表

夠晒戲劇性,同拳賽一樣咁精彩,同王者對決3既情況一樣,未KO分出勝負下腰斬,計點數分勝負。

邊一方有真材實料,大家心中有數
P會員明顯地技不如V會員,將錯誤资料發放上來,反而說的對的資訊被封,我呢個CD Rom亦看不過眼,要廢話一扁

回覆 引用 TOP

其實自己衰,咩認罪law

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我要發達2015 於 2017-10-7 01:12 PM 發表

咁又啱喎。對方話我都係綠燈,壞燈唔得咩
但當時佢條線得佢一架開車~ 其他車無跟佢行! ~ 咁好明顯啦

<iframe src="//giphy.com/embed/ax2PyNthSOQrS" width="480" height="199" frameBorder="0" class="giphy-embed" allowFullScreen></iframe><p><a href="http://giphy.com/gifs/nice-johnson-scarlett-ax2PyNthSOQrS">via GIPHY</a></p>
引用:
原帖由 joel_dy 於 2017-10-10 04:55 PM 發表

但當時佢條線得佢一架開車~ 其他車無跟佢行! ~ 咁好明顯啦
疑點利益歸與被告,對方一句話唔知點解喎!
可能後面架車個司機瞓著左卦!
呢種情況冇第三者證人都幾難告得入

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。