註冊 登入

Pure 專貼 39

本主題由 Gallaxy 於 2017-11-21 10:29 PM 合併
引用:
原帖由 yogaqueen 於 2018-1-15 10:35 PM 發表

今晚上佢堂H同學應該係無得揀。
又或者想見識一次佢有幾騎呢,低B 😸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jogging_miffy 於 2018-1-15 10:03 PM 發表

減肥都係要靠做cardio 好d.....仲要係快快慢慢咁樣做唔可以同一個節奏;即係突然快跑1分鐘跑到氣喘跟住又中慢跑幾分鐘,然後又突然勁快跑1分鐘咁樣如此類推,要殺你個身體一個措手不及等佢唔好適應,咁樣消脂就會快& ...
但我本身唔係肥 係做完瑜珈之後就重左好多

咁會唔會係你只不過係增加左肌肉嘅% ? 肌肉重過肥高好多,瑜伽其實都有好多動作係阻力訓練用自己嘅體重build strength and muscle... 所以重咗都唔出奇....
唔肥就得啦! 最緊要都係身形靚之嘛 體重只不過係個數字!
引用:
原帖由 summerholiday 於 2018-1-15 23:04 發表

但我本身唔係肥 係做完瑜珈之後就重左好多

回覆 引用 TOP

其實大家無謂睇得 yoga teacher 太神聖太spiritual,當連Pattabie Jois 都被捲入 #MeToo 有關嘅時候... 仲有幾多披着羊皮嘅牛鬼蛇神根本無人知.... spirituality 亦都冇標準去衡量高低,而導人向善都係要本身個人自己領悟,你個人本身唔想向善有人係你隔離吟吟沉沉都冇用.....
我最怕有啲老師做完一堂asana class之後沒頭沒腦咁樣叫人要peace peace peace, 要be kind 乜乜物物咁..但剛剛上堂嘅時候要我死做爛做一連串一大堆sequence 一啲都唔peaceful or kind 囉。到最後落堂就叫我be kind 完全係為咗要懶spiritual 而去spiritual,咁我情願你唔好講淨係教體操算數冇咁矯情。
老實講要教好一堂體操都唔容易.... 唔好提全城最差嗰件... 淨係睇吓啊Coxx 嘅所謂教法已經笑左.....

〔quote]原帖由 Ballard 於 2018-1-15 17:17 發表

係呀,sorry我都覺得唔好。但每次見啲人化晒濃妝,博命 post selfie 做埋啲懶勁的 pose 自我宣傳, 我腦中就只能浮現「揾食」這兩個字。佢地最多只係體操教練,唔係瑜伽老師 [/quote]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jogging_miffy 於 2018-1-15 10:26 PM 發表

其實啲yoga teachers 會post 做yoga poses H相上佢哋H私人FB account or IG account 都係好正常H嘢,佢哋當然係post 佢哋日常H嘢,咁佢哋 ...
個樣咁兇狠唔知點優雅法。

熱門搜尋: 母乳 奶粉 兒童傢俬 baby
H

回覆 引用 TOP

What a joke!

How does Patrick manage to train up all these interesting figures who are all so full of themselves?

The Instagram video did not show a graceful transition.  Neither was precision demonstrated.  Perhaps one should practise more before boasting about how brilliant one is!
引用:
原帖由 jogging_miffy 於 2018-1-15 10:26 PM 發表

其實啲yoga teachers 會post 做yoga poses H相上佢哋H私人FB account or IG account 都係好正常H嘢,佢哋當然係post 佢哋日常H嘢,咁佢哋 ...

回覆 引用 TOP

請問做完頭倒立 -   係眼肚下位出了大量 紅點   - 充血後微絲血管破裂
以後還適合做嗎? 
如果再做有無咩方法可改善? 
因次次出完一大堆紅點好嚇人 我皮革白和薄所以好月顯
出左POST無人答~ 好傷心><....

Teacher mentioned that broken capillaries is more common with light skinned people.  It could be because of the pressure of going upside down.

Not having experienced this so I am not in the best position to advise you.  But perhaps you do not stay for so long in inversion.  If you are scared, go see a doctor.  The forum would not give you trusted medical advice.
引用:
原帖由 rbmei 於 2018-1-16 10:26 AM 發表

請問做完頭倒立 -   係眼肚下位出了大量 紅點   - 充血後微絲血管破裂
以後還適合做嗎?
如果再做有無咩方法可改善?
因次次出完一大堆紅點好嚇人 我皮革白和薄所以好月顯
出左 ...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。