有邊D國語歌好聽呢....

有邊D國語歌好聽呢.... E-mail 此主題給朋友

我最近想聽多D國語歌!
大家有邊D國語歌認為好聽架?
但係我對內地同台灣歌手吾係太認識!
比較熟既都係 SHE 梁靜茹 蔡依林....  (因為經常見到佢地既名)

吾知大家有咩好歌呢!不如分享下呢!!

月經post

引用:
原帖由 戰鬥女神 於 2009-7-18 06:09 PM 發表
月經post
= =咩月經post
我真係想聽D好聽既國語歌.
我自己都不停搵緊!
但覺得太多吾識既歌!我靜係想聽D好聽D既!!

引用:
原帖由 李奧Leo 於 2009-7-18 06:13 PM 發表

= =咩月經post
我真係想聽D好聽既國語歌.
我自己都不停搵緊!
但覺得太多吾識既歌!我靜係想聽D好聽D既!!
太多唔識又點呢 唔識唔=唔好聽

曹格d歌=]
真係好好聽=]

王力宏D歌好好聽
"落葉歸根"真係好正
我們的歌,蓋世英雄,心中的日月呢d都好好
如果情歌果d,你不在,forever love同kiss goodbye又好好聽
在梅邊亦都好正
大城小愛,係大陸好hit

李聖傑d歌好正 痴心絕對,手放開,最近,擦肩而過 等等...實在太多

你想聽咩年代咩類型先?
你唔介意舊少少既,介紹兩個唱作歌手你識,童安格同周治平

周杰倫,蕭敬騰,楊宗緯,林俊傑,林宥嘉,陶F,王力宏等等好多好多..........

引用:
原帖由 戰鬥女神 於 2009-7-18 06:17 PM 發表

太多唔識又點呢 唔識唔=唔好聽
agree,樓主呢種心態唔要得

國語歌我聽開星光幫呢
蕭敬騰,楊宗緯,林宥嘉,徐佳瑩,梁文音 等等

曾經踏遍路途千萬里 途中跌到過攀不起
無助的心感困累 全然交瘁 無助身驅早已沒有力氣
徬徨中遇見熱誠的膀臂 人潮中碰到你多驚喜
前路即使千尺浪 得你在身旁
縱使呼呼風雨 仍覺甚美

真係好月經呀

引用:
原帖由 ying 於 2009-7-18 09:51 PM 發表
國語歌我聽開星光幫呢
蕭敬騰,楊宗緯,林宥嘉,徐佳瑩,梁文音 等等
楊宗緯都唔錯呀,之前聽佢翻唱過王力宏既歌,都唔差

大力推介幾個我好鍾意既歌手比樓主
周筆暢 岩岩出左新碟 好聽的有: 學會感覺 這句話 不唱
五月天 你不是真正的快樂 人生海海 相信
陳綺貞 太陽 華麗的冒險 躺在你的衣櫃
張懸 城市 喜歡
盧廣仲 100種生活

如果dl唔到你可以上youtube聽下啦
以上都係該歌手比較大路既歌
樓主如果聽完鍾意我可以比d冷門少少既歌名你

enjoy it

我個人喜歡張宇的的歌, 好好聽, 把聲好正
近排都會聽蕭敬騰, 張靚穎,  張芸京的黑裙子, 李聖傑的擦肩而過, 鄭源的難道愛一個人有錯嗎, 楊坤的那一天
黃小琥的不只是朋友, 草泥馬之歌

伸延閱讀
 48 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。