香港駕駛學院.請有經驗既人入黎

香港駕駛學院.請有經驗既人入黎 E-mail 此主題給朋友

我系香港駕駛學院學 輕型貨車 + 手波
考左第2次先合格, 之後考牌管比張野我.叫我一個星期後去拎駕駛車證.我落車之後.有2個香港駕駛學院既人走過黎同我講.哄我讀一個課程..佢地又哄我又講左好多贊我說話.其中有一句話.我一早就知你系叻仔.一定考試成功.但系仲未夠.你路面經驗未夠.所以讀一個課程對你有幫助.之後拎左一張課程比我睇.我望一望張課程.幾千蚊.最平個個課程都要1千幾蚊.得4堂.之後我見甘貴.就同佢地講.吾好意思.我近排吾得閒讀.因為佢地話.要即時報名.之後我就走人.我見到佢地黑晒面.之後我打電話講比系香港駕駛考左車朋友聽.我個朋友話.緊系要讀啦.因為一個星期後先拎到個車證.如果你吾讀.佢地可能整古你.吾比你考車合格.雖然擺明呃你錢.但系點都要讀.之後我聽完朋友甘講.我有的擔心.           請有經驗既人幫我解答下.我吾讀佢地課程會吾會整古我.吾比我合格.吾該吾該.最好有系香港駕駛考左車牌既人解答下.吾該吾該!!

引用:
原帖由 bbjbbj101 於 2009-8-12 01:06 PM 發表
考左第2次先合格, 之後考牌管比張野我.叫我一個星期後去拎駕駛車證.我落車之後.有2個香港駕駛學院既人走過黎同我講.哄我讀一個課程..佢地又哄我又講左好多贊我說話.其中有一句話 ...
你朋友都幾好笑
我3, 22都係HKSM
我都無報路路通, 一樣無問題

引用:
原帖由 bbjbbj101 於 2009-8-12 01:06 PM 發表
考左第2次先合格, 之後考牌管比張野我.叫我一個星期後去拎駕駛車證.我落車之後.有2個香港駕駛學院既人走過黎同我講.哄我讀一個課程..佢地又哄我又講左好多贊我說話.其中有一句話 ...
我及太太都係在 HKSM 考牌。

太太一 take 過 pass 私家車棍,比個 sales 叫佢報金牌路路通。

「恭喜晒一take pass!你屋企都係自動波車架啦,報我地既金牌路路通,學下點駕駛自動波車。」

「我屋企架棍波車黎架喎。」

「下?棍波?」

「係呀。」

「咁......你考的時候考 S 位泊車,屋企泊 L 位你未學過的,報我地既金牌路路通,學下點泊 L 位丫。」

「我屋企個位係 S 位黎架喎。」

「下?S位?!」

「係呀。」

「屋企喎?」

「係呀,港島區 D 位係咁架啦。」

「呀...........咁你一個星期後去 TD 拎駕駛車證啦.....................」

識貨之人

樓主, 唔想報唔駛理佢架~
當年小第都係0係沙田圍駕院一take pass, 考完俾佢地個阿head 叫左入房, 煩撚左我成粒鐘, 不停哄我報, 講埋呢d野.....

"又話如果你個fd 唔得閒幫你操車, 咁點呢?"
"你肯定你個fd手車好好??"
"如果你架車爆軑, 你識得換軑, 肯定叫你身邊既人另眼相看"

但我最尾都冇報, 佢塊面黑過包公~

拎牌都唔關HKSM 事....

驚咩者?

引用:
咪傻啦......運輸署都話左你pass.....咁就拎得車牌啦,佢黑面係因為無你符

by the way, 你果位朋友都幾得意架喎....佢個牌係咪晌 ICAC 成立之前「考」返黎架?

我一句話唔洗,趕時間返工就走左啦,洗鬼理佢

回覆 8# 的帖子

哈哈.甘搞笑

回覆 7# 的帖子

考牌管系運輸署的人?我以為系學院的人

引用:
我一早就知你系叻仔.一定考試成功.但系仲未夠.你路面經驗未夠.所以讀一個課程對你有幫助
按照呢個司傅咁講, 路面經驗唔夠, 渣多d車咪夠lor

引用:
原帖由 淫賊不來梅 於 2009-8-12 01:52 PM 發表
用四個字可以形容樓主朋友所講o既野"無稽之談"
可能朋友個朋友話比佢聽的

識貨之人

黑面 幫襯佢公司唔使理埋佢感受嗎

唔使理佢地!!!!!

伸延閱讀
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。