大眾保安問題

大眾保安問題 E-mail 此主題給朋友

我想問返大眾full-time需唔需要輪班~

引用:
原帖由 nyc3104 於 2009-8-17 10:47 PM 發表
我想問返大眾full-time需唔需要輪班~
唔笑都唔得

記得可以不輪班,
不過少1200大元。

回覆 2# 的帖子

聽聞大眾將會被統一收購到時可能有變

合併兩間好似係!!!!!

amd cpu 7850 esc 780g m3 ddr2 800 2g

引用:
原帖由 HKRaymond 於 2009-8-18 10:17 PM 發表
合併兩間好似係!!!!!
好似合併咗一段時間

忘掉誰是你 記住我亦有自己見地
無論你幾高 身價亦低過青花瓷器
評核我自己 只顧投資於愛情

睇人吾好睇表面............樣子不討好.........身型不討好.....都係人..............請大家唔好歧視...........肥人

引用:
原帖由 SAMMY123 於 2009-8-18 09:29 PM 發表
聽聞大眾將會被統一收購到時可能有變
但唔係"大眾"收購"統一"..................................

原來係"統一"收購"大眾"....................

睇人吾好睇表面............樣子不討好.........身型不討好.....都係人..............請大家唔好歧視...........肥人

護衛員被打傷 告公司索償敗訴

(明報)2009年8月11日 星期二 05:05

【明報專訊】大坑光明臺護衛員執勤時被3名兄弟住客打至重傷,興訟向護衛公司索償200萬元,指公司為了令他們看上去「醒目點」,逼他們穿西裝並收去警棍,令他無法自衛而受傷。高院昨判他敗訴,解釋即使有警棍亦未必可避免事件。

鎖車遭3住客打至重傷

被判敗訴的48歲原訴人陳亞光,曾當[url=]解放軍
[/url],1996年起受聘被告大眾安全警衛(香港)有限公司。2003年9月27日晚,當他負責鎖上違法停泊的私家車時,被3名甄姓兄弟住客拳打腳踢,並以14吋長電筒襲擊致背部受傷,自此需柱杖走動,無法工作。

3兄弟早前被裁定須向陳民事賠償,陳遂再向護衛公司追討。特委法官馮柏棟在判辭指出,同情陳的不幸經歷,但指護衛公司未能事先預知意外,不能算疏忽,陳亦無法證明即使有警棍便可避免意外發生。

【案件編號﹕HCPI287/05】

=

搜索中:johntoptips   

</b>

[quote]原帖由 et666 於 2009-8-19 01:57 PM 發表
護衛員被打傷 告公司索償敗訴

(明報)2009年8月11日 星期二 05:05

【明報專訊】大坑光明臺護衛員執勤時被3名兄弟住客打至重傷,興訟向護衛公司索償200萬元,1:指公司為了令他們看上去「醒目點」,逼他們穿西裝並收去警棍,令他無法自衛而受傷。高院昨判他敗訴,2:解釋即使有警棍亦未必可避免事件

鎖車遭3住客打至重傷

被判敗訴的48歲原訴人陳亞光,曾當[url=]解放軍
[/url],1996年起受聘被告大眾安全警衛(香港)有限公司。2003年9月27日晚,當他負責鎖上違法停泊的私家車時,3:被3名甄姓兄弟住客拳打腳踢,並以14吋長電筒襲擊致背部受傷,自此需柱杖走動,無法工作。

4:3兄弟早前被裁定須向陳民事賠償陳遂再向護衛公司追討。特委法官馮柏棟在判辭指出,同情陳的不幸經歷,5:但指護衛公司未能事先預知意外,不能算疏忽,陳亦無法證明即使有警棍便可避免意外發生。

【案件編號﹕HCPI287/05】

=

1:按公司指引都有錯................咩公理呢?
2:有警棍唔係可以自衛咩................唔通比人打都唔還手.........陳生冇即時CALL......C/R搵支援???
3:原來住客真係大哂既..............住客違法停泊私家車可以對保安員拳打腳踢........(但保安員都係按公司指引工作都有以個下場 )
4:個3兄弟真係勁..........打傷保安員仲要個位保安員賠償 (真係咩人都有 )
5:警衛公司冇佢一套既工成指引既咩................真係不知所為 ...........個位保安員就慘啦...............
冇工傷賠償........仲要比個3兄弟要佢賠償...........真係搵食難.........真係希望有人可以幫到以保安員啦 (可以追討工傷錢 )
最慘就係佢日後既生活............唉.............都係個句"一樣米冶百樣人".........."天下烏鴉一樣黑".........

回覆 9# 的帖子

好似話喺十月一日正式合併,到時所有統一員工都要着大眾制服。

引用:
原帖由 kfc-man 於 2009-8-19 09:40 PM 發表
好似話喺十月一日正式合併,到時所有統一員工都要着大眾制服。
即係話正式合併日期係:2009年10月1日生效

大眾制服係點呀?

引用:
原帖由 傷心小天使 於 2009-8-20 09:29 AM 發表

即係話正式合併日期係:2009年10月1日生效

大眾制服係點呀?

大眾狗d制服係好似糞一樣.咖啡色的

係換制服,統一制服係蝦色,幾7下,我係#3197

amd cpu 7850 esc 780g m3 ddr2 800 2g

引用:
原帖由 HKRaymond 於 2009-8-20 11:42 PM 發表
係換制服,統一制服係蝦色,幾7下,我係#3197
原來你係師兄.................做邊個"盤"呢

引用:
原帖由 keikei201077 於 2009-8-20 09:56 PM 發表

大眾狗d制服係好似糞一樣.咖啡色的
真的嗎....................我又未見個喎

伸延閱讀
 48 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。