GOSH - PRIMER用後感

GOSH - PRIMER用後感 E-mail 此主題給朋友

見好多sis都問支primer好唔好用
哈哈......所以我就開呢個post講吓用後感先

我係混合性SKIN....T字位有油

我尋日第一次用......
搽哂Toner....lotion....防曬之後..搽PRIMER...最後上濕粉(印上面)
感覺幾滑....唔錯....有sis話..佢同smashbox好似......
不過我冇用過smashbox..所以冇得比較..
但GOSH支PRIMER以$168呢個price嚟講...我覺得算係咁啦..
smashbox要3百幾蚊.....由於我唔係成日化妝...所以我唔會買囉..

COUNTER個BA話搽咗rimer之後.....上濕粉唔可以用嘅"搽"嘅方法上
...係要將濕粉印上面至唔會有擦膠碎...

我就照Ba個方法...將濕粉印上面...
都幾好..唔錯....

未買呢支primer之前..都睇過好多post...
有人話呢支好用........亦有人話一D都唔好用....
個人認為.......
如果....唔以價錢嚟睇....
可以買smashbox嘅...雖然我冇用過.....但係睇見D 回應.....口碑幾好架
不過我就依據自己皮膚....使用多否...及價錢嚟衡量...所以我揀咗GOSH..

以前用過smashbox, 而家用緊 gosh, 功效真係好相似, gosh 價錢平咁多, 真係好抵用

唔知係支primer夾我定係我個粉底薄, 我冇擦膠碎出現, 所以整體黎講gosh primer好好用, 上粉更貼

♥ chanel

引用:
原帖由 蒲精王 於 2009-9-11 12:00 PM 發表
以前用過smashbox, 而家用緊 gosh, 功效真係好相似, gosh 價錢平咁多, 真係好抵用
哈哈...有你呢個回應.... 各位SIS有多一個參考喇

引用:
原帖由 戎=) 於 2009-9-11 01:38 PM 發表
咁係咪要買海綿印粉底上面?
我諗要喇.....因為我都有買

引用:
原帖由 anpanku 於 2009-9-11 01:52 PM 發表
唔知係支primer夾我定係我個粉底薄, 我冇擦膠碎出現, 所以整體黎講gosh primer好好用, 上粉更貼
咁好???
請問你用邊隻..濕粉架....

我用CHANEL........

where is gosh counter??

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2009-9-11 02:07 PM 發表

咁好???
請問你用邊隻..濕粉架....

我用CHANEL........
我都係用緊 chanel 呀, 之前就用 lift lumiere, 係前排冬天用落, 可能呢隻 foundation 比較滋潤, 所以夾埋隻gosh , 比較快出油, 前排買番隻 mat lumiere, 呢隻 啱夏天用, 比較控油, 所以夾呢個 gosh 好好用呀, 大半日個鼻先有少少油, 用面油紙印一印就搞掂晒

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2009-9-11 02:03 PM 發表

哈哈...有你呢個回應.... 各位SIS有多一個參考喇
我睇有啲 post 就話 smashbox 同 gosh 既分別係 gosh 既質感比較油啲, 無咁控油, 但我就覺得油唔油好睇番你用果隻 foundation 係咩囉....

引用:
原帖由 kwwcc71 於 2009-9-11 02:32 PM 發表
where is gosh counter??
我知沙田屈人寺有, 其他唔多清楚

控油好無架呢隻??

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2009-9-11 02:07 PM 發表 咁好???請問你用邊隻..濕粉架....我用CHANEL........
我都係chanel呀! 係mat lumiere.. mat lumiere好薄好控油.. 同gosh primer用都幾夾

♥ chanel

引用:
原帖由 蒲精王 於 2009-9-11 02:32 PM 發表
我都係用緊 chanel 呀, 之前就用 lift lumiere, 係前排冬天用落, 可能呢隻 foundation 比較滋潤, 所以夾埋隻gosh , 比較快出油, 前排買番隻 mat lumiere, 呢隻 啱夏天用, 比較控油, 所以夾呢個 gosh 好好用呀, ...
我同你一樣......個妝由下午4點....至到..夜晚11點幾
....都只係個鼻出咗D油

我都有
我覺得mama地呀...

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。