註冊 登錄
用戶名 密碼

發新話題發佈投票

磨沙膏問題

磨沙膏問題 E-mail 此主題給朋友

磨沙膏係 洗完面之後用定 洗面前用

同埋 磨沙膏係咪用左可去死皮, 面好滑d同白?

但如果磨果個位有暗瘡佢磨完會唔會留低d暗瘡印嫁.

thx

唔好磨有暗瘡既地方
即時係會滑左
記得唔好日日磨/太經常磨
面皮薄左 抵抗力差左,好多問題會跟住黎

不如改用fanal隻更新軟膜,都有一樣效果架
或者用peeling 都唔會傷皮膚

磨砂主要係做更新角質屠的,,不過如果選左個些唔好個磨砂就仲出事,我用個隻的磨砂粒子好幼,因為佢實在太大支,我用來磨埋身HAHA

引用:
原帖由 blue__ 於 2009-9-12 09:58 AM 發表 唔好磨有暗瘡既地方即時係會滑左記得唔好日日磨/太經常磨面皮薄左 抵抗力差左,好多問題會跟住黎
thx哂.
咁知唔知biore果隻黑白磨沙膏.work唔work.

因為見好多牌子都 唔多見磨沙

但係用磨沙膏就ok, 用之/後洗唔洗+ 洗面膏咁

藍莉絲既磨砂係暗瘡者專用
如果你用果D砂粒比較細會好D囉~@@

引用:
原帖由 LCShan 於 2009-9-12 08:17 PM 發表 藍莉絲既磨砂係暗瘡者專用 如果你用果D砂粒比較細會好D囉~@@
呢隻,聽都未聽過. 一般鋪頭買到嗎

我都唔知邊隻磨沙好..

引用:
原帖由 heaer 於 2009-9-12 09:03 PM 發表
呢隻,聽都未聽過. 一般鋪頭買到嗎

我都唔知邊隻磨沙好..
你係唔係生好多暗瘡既?
如果係得個幾粒就唔係咁岩用了~
你可以用佢隻粉"次"水
可以去粒粒的說..超好用,我有粒粒個時都用佢的
你去YAHOO打,藍莉絲粉"次"水,咁就架喇~
其實,佢地都賣得幾貴下-.-
PS我唔識打"次"既正字

回覆 8# 的帖子

唔算多又唔算少啦.

我反而見到有一隻 話磨沙+洗面 既膏wo

果d又掂唔掂

引用:
原帖由 heaer 於 2009-9-14 04:00 PM 發表
唔算多又唔算少啦.

我反而見到有一隻 話磨沙+洗面 既膏wo

果d又掂唔掂
係啊..呢2隻溝埋洗面就得
暗瘡者同埋多酒米暗瘡又多油既人,,用呢隻最岩
如果你用黎洗面,2隻溝埋手指尾甲咁多就得..
記住唔好用咁多呀..
磨砂係黃色,個洗面膏係綠色的,佢好大盒.有排用~

洗完面之後先用既!!

引用:
原帖由 LCShan 於 2009-9-14 05:09 PM 發表 係啊..呢2隻溝埋洗面就得暗瘡者同埋多酒米暗瘡又多油既人,,用呢隻最岩如果你用黎洗面,2隻溝埋手指尾甲咁多就得..記住唔好用咁多呀..磨砂係黃色,個洗面膏係綠色的,佢好大盒.有排用~
兩隻唔同既 膏溝埋?= =

引用:
原帖由 BBLALA310 於 2009-9-15 01:15 AM 發表 *** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
??????????????????????????

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。