東歐旅行團分享

東歐旅行團分享 E-mail 此主題給朋友

有冇人參加過美麗華奧捷匈東歐團呀?

據我所知,有一個自費行程要成195歐羅,好似貴左少少囉~

請問有冇人join過?

值唔值得join呀?如果唔join得唔得嫁?

因為我好耐冇參加過旅行團喇,今次得自己去,唔想plan行程先跟團咋~

請大家幫忙解答一下,

我今個月中出發喇~

Thanks a lot~

~我怎麼會這麼喜歡你啊~

自費行程要成195歐羅,我上年去都無既,只係有5餐要自費,同一個自費項目,都唔駛195歐羅,你果195歐羅係玩定食,你會帶幾多歐羅去呀?我上次帶2,000歐羅去,得150歐羅返。

回覆 2# 的帖子

冇講係乜嘢活動,淨係話有195歐羅係要自費項目,

我諗應該唔係食飯,因為個價錢咁零丁,

嘩,你係咪去掃貨呀,帶成2000蚊歐羅?

我依家換咗1000歐羅咋,唔知夠唔夠呢?

去到都係買吓水晶飾物同埋鵝肝醬

食嘢自費係你自己出去揾,唔駛195咁多,買手信呀,鵝肝醬不要亂買,在匈牙利唔好買平價鵝肝醬,跟領隊買最安全,佢會同你買,記得買辣椒粉,係波蘭買水晶飾物記得録咭呀!買汽水都要幾蚊歐羅,買煙仔都4蚊包,朱古力手信都買唔小啦!5餐又要自費,駛吓駛吓唔覺。

辣椒粉係乜東東呀?

嘩......乜東歐啲生活指數都咁高,

咪拍得住西歐喔~

咁食飯貴唔貴呀?

因為有兩日係自由活動,要自己一個人去食,

治安好唔好架?

我一個女仔自己四團行有冇問題呀?

去到匈牙利你就知道咩叫辣椒粉,成條街都係1-1.5歐羅包,食飯睇你食咩,平既幾蚊都有一餐,麥當奴6-10歐羅,去到捷克要唱錢,唱20-30歐羅夠用,(若果唔買多嘢既話,食吓嘢、買吓嘢飲)治安我就覺得唔係太差,不過都係果句,小心財物,一個人去唔係問題至緊要識路歸隊集合。

忘記提你温泉餅不要買太多一盒起兩盒止,因為帶到返香港巳經唔好食,其實係匈牙利買辣椒粉做手信係最低。

引用:
原帖由 超人999 於 2009-10-6 16:06 發表
去到匈牙利你就知道咩叫辣椒粉,成條街都係1-1.5歐羅包,食飯睇你食咩,平既幾蚊都有一餐,麥當奴6-10歐羅,去到捷克要唱錢,唱20-30歐羅夠用,(若果唔買多嘢既話,食吓嘢、買吓嘢飲) ...
唔該哂你啊     超人先生~

我之前去過西歐,治安真係麻麻地咁

捷克有另外嘅貨幣咩?

我仲以為歐羅可以搞掂哂~

你上年係乜嘢月份去呀?

天氣凍唔凍,要唔要帶多啲衫?(我本身唔係好怕凍)

我仲有十日就出發喇!

因為唔想同陌生人同房,我仲特登加錢自己住一間,

我知我哋個團有29人囉~

哈哈......得我一個人單丁咋!

Czech koruna ( czk ) 捷克貨幣,都有用歐羅既不過唔係太多。
上年10月尾,帶咗一件羽纖一件運動褸,不過件羽纖放係車上多,係早上同夜晩凍,下午有太陽我都係著運動褸多,不過妳女仔可能會怕凍。
(幾度至十幾度)
其實若果妳一個女仔,通常都係跟女領隊,駛咩驚呀。
仲有十日出發,玩得開心D,影多D靚相呀,有D景好正,酒店早餐唔知啱唔啱妳食喎,我D朋友叫苦連天,我就覺得好正,尤其D硬過石頭既包,我鐘意,幾多號返,到時再嚟分享。

引用:
原帖由 超人999 於 2009-10-6 21:48 發表
Czech koruna ( czk ) 捷克貨幣,都有用歐羅既不過唔係太多。
上年10月尾,帶咗一件羽纖一件運動褸,不過件羽纖放係車上多,係早上同夜晩凍,下午有太陽我都係著運動褸多,不過妳女仔可能會怕凍。
(幾 ...
我就係怕領隊太多電話嘈到冇覺好瞓,所以寧願補錢自己一間房,

依家都係補多$1800,呢個價都唔算好貴,始終自己瞓方便啲吖~

因為難得有十日假,想relax啲囉!

我廿六號先返到香港,

你上次有冇去埋斯洛伐克呀?

聽聞好靚嫁喎

I see
唔止斯洛伐克,波蘭、匈牙利都好靚,奧地利就一般,反而柏林我唔係咁鐘意。
斯洛伐克,波蘭、匈牙利唔記得邊到有紅霞睇,好正!
吖!匈牙利超市唔收歐羅,收咭 or (HUF)匈牙利貨幣褔林,不過妳唔好唱呀,冇咩機會駛。
去咗茶會未?

引用:
原帖由 超人999 於 2009-10-6 23:05 發表
I see
唔止斯洛伐克,波蘭、匈牙利都好靚,奧地利就一般,反而柏林我唔係咁鐘意。
斯洛伐克,波蘭、匈牙利唔記得邊到有紅霞睇,好正!
吖!匈牙利超市唔收歐羅,收咭 or (HUF)匈牙利貨幣褔林, ...
未呀~我要返工去唔到開喇!

你上次去幾多日呀?去咗咁多地方?

我今次去四個國家咋!

奧地利、匈牙利、捷克、斯洛伐克,

來回都係維也納呀~

引用:
原帖由 mypchan 於 2009-10-6 11:34 PM 發表

未呀~我要返工去唔到開喇!

你上次去幾多日呀?去咗咁多地方?

我今次去四個國家咋!

奧地利、匈牙利、捷克、斯洛伐克,

來回都係維也納呀~  
我睇咗章程 由布垃格回維也納花了一天時間

引用:
原帖由 mypchan 於 2009-10-5 08:50 PM 發表
有冇人參加過美麗華奧捷匈東歐團呀?

據我所知,有一個自費行程要成195歐羅,好似貴左少少囉~

請問有冇人join過?

值唔值得join呀?如果唔join得唔得嫁?

因為我好耐冇參加過旅行團喇,今次得自己去,唔想plan行 ...
會唔會係好多個節目總和

引用:
原帖由 BlueKK 於 2009-10-6 23:47 發表

會唔會係好多個節目總和
但係我睇行程有兩日都係自由活動,

一日喺布拉格,一日喺維也納呀~

旅行社只係叫我準備多195,又唔講清楚啲!

你都有興趣報名???

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。