[東南亞] 29/9-5/10沙巴trip- 首先酒店推介Shangri-La Tanjung Aru Resort

29/9-5/10沙巴trip- 首先酒店推介Shangri-La Tanjung Aru Resort E-mail 此主題給朋友

剛從沙巴回來一個禮拜 相未得閒upload
不過最想同大家分享就係 我係呢個trip住左2晚Shangri-La Tanjung Aru Resort
由於之前book唔到房既關係 最後book左貴d既 kinabalu club 既seaview房

真係唔講唔知 我估好少人會book呢隻type既房 不過我住過之後
話比大家聽真係好正

首先 話明係seaview 真係超級無誤大海景
唔會好似之前有板友講咁 會有椰樹阻住 因為club既房係6樓 夠哂高

房子舒服唔左講

想提一提 佢個層會有個lounge 係for 住club既人免費享用

早餐一set set任揀仲有buffet任食
每日下午2至4 有幾款cake任食
每日下午5至7 又有buffet, 白酒 紅酒,啤酒任飲 仲要個buffet既野食 唔係講少 真係又多又正

以上所有既都係免費比住club既房客 除此之外全日免費提供soft drink tea coffee

仲要係對住個大海景 真係好正架

遲d等我upload埋d相  再同大家分享

呢個就係個club lounge 出邊同入邊既相

可以坐係出邊食 而出邊個景就係咁

呢一邊就係我地住既kinabalu wing 我地住係6/F 係餐廳望過去就係咁

我地一去到check in 就有呢d野食啦

當然唔少得就係佢既buffet陣容 :smile_38:

免費既酒水

呢幾張就係房入邊既相

訓係呢張sofa睇tv 好鬼正:smile_40:

露台望出既相:smile_38:

呢間酒店唯一要彈既 就係房間既大牛龜電視 係沙巴住左3間酒店 間間都係lcd tv 係呢間先係大牛龜
不過 唔緊要呢 好少睇

仲有就係冇wifi囉 only lan 線上網  不過上到網就算了

沖繩游記: http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=12392894&extra=&page=1

我28號都會入住呢間hotel,不過只係mountain view.你講個club係咪只有seaview的住客先可以去?你講得咁好,又多洐飽A實在好吸引呀

引用:
原帖由 lee22 於 2009-10-12 10:00 PM 發表
我28號都會入住呢間hotel,不過只係mountain view.你講個club係咪只有seaview的住客先可以去?你講得咁好,又多洐飽A實在好吸引呀
sea view 佢都好似有分tanjung wing 同 kinabalu wing

我住個種係kinabalu wing 既 club  即係佢地係住2-5樓

我係住6樓 個一層都係屬於club

club都有份sea view 同 mountain view架

真係好正呀 唔係都唔會開post同大家分享啦

沖繩游記: http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=12392894&extra=&page=1

so expected ur share..

我30/10都住呢間,住Kinabalu Sea View(話會有upgrade), 睇你D相好正!
你的行程係點?天氣如何?可否介紹一下?

引用:
原帖由 plee 於 2009-10-13 12:42 AM 發表
我30/10都住呢間,住Kinabalu Sea View(話會有upgrade), 睇你D相好正!
你的行程係點?天氣如何?可否介紹一下?
我總共玩左7日 頭3日住palace hotel 主要係玩local tour
第4日住左一晚 gayana resort 住下靚景
最後住左2晚 tanjung aru resort 入左去住 真係唔駛左出去玩  好正

至於天氣 本來我都好驚唔好天氣 因為天文台預測係日日落雨

不過我去到 日日都幾好天氣  落下通常都係夜晚 不過落1,2個鐘就唔落了

想睇下你房d相,,,幾多$$$日晚呢.,,,??

thx

引用:
原帖由 ritawong 於 2009-10-14 12:06 AM 發表
想睇下你房d相,,,幾多$$$日晚呢.,,,??

thx
一晚冇記錯係1600幾 港紙一晚

我都考慮緊住呢間,出市區要幾耐? 多謝分享!

喜歡週圍去既..飛鳥

引用:
原帖由 fenmikam 於 2009-10-14 01:29 AM 發表
我都考慮緊住呢間,出市區要幾耐? 多謝分享!
呢間根本就係市區  如果你話要出去熱門食野地方

好似食海南雞飯呀 海鮮  又或左去centre point

搭的士就15馬幣度啦  車程好似都係唔駛5分鐘

引用:
原帖由 cccat333 於 2009-10-14 03:14 AM 發表
HI!記得我嗎!
我都係住kinabalu club -2/10-5/10
不過山景房住4樓,不過都睇到小小海景,當然你個間正好多
當然記得啦

係呢 你個trip好玩嗎??

我覺得沙巴都幾好玩呀

引用:
原帖由 cccat333 於 2009-10-15 01:23 AM 發表
好玩! 雖然我只係去四日三夜, 但早去晚返, 加上第一次自由行 ,自己plan行程所以特別深刻, 我一定會再去沙巴!我原本都唸住寫返個遊記, 點知積分唔夠放唔到相, 要儲夠分先再放相上黎, 期待你嘅分享
我好懶架 咁多日既相有排都未放到上黎

我想問樓主有沒有去過酒店附近的Tanjung Aru Beach, 據說該沙灘上有一些餐廳. 不知從酒店步行往該沙灘遠不遠.  沙灘的環境是否漂亮? 游泳是否安全?

伸延閱讀
 20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。