一個不停講大話既男人

一個不停講大話既男人 E-mail 此主題給朋友

一個不停講大話既男人係咪根本唔應該再相信佢??
佢唔係有第三者...而係一次又一次咁講好多個大話嚟忍瞞佢所講既第一個大話!
可能第一個大話係無關痛養,只因佢把口實在快過個腦,答左出嚟又無諗住更正返,就形成左一個大話!
但係我又真係非常執著,無論佢講咩大話都好,係我心目中佢都係講大話,都係唔可以饒恕!!!
點解佢要咁做?? 一而再...再而三咁對住我講大話?? 大事既有...小事既都有...到底仲要講到幾時?
我真係忍唔到喇,我可以點??? 兩公婆係一齊唔係要坦誠既咩? 點解樣樣野都要講大話??

病態!帶佢睇心理醫生!

引用:
原帖由 豬仔錢un 於 2009-10-19 05:25 PM 發表
佢唔係有第三者...而係一次又一次咁講好多個大話嚟忍瞞佢所講既第一個大話!
可能第一個大話係無關痛養,只因佢把口實在快過個腦,答左出嚟又無諗住更正返 ...
佢係你老公……吾係小朋友……吾使教ge……管束得過火……你就屎火

只要是朋友,一輩子也是朋友。無論分開多久/繞多大的圈。

最後也會注定要再次見面.......(((^~^)))

Don't Be Angry.Be Winning Credit.

引用:
原帖由 豬仔錢un 於 2009-10-19 05:25 PM 發表
可能第一個大話係無關痛養,只因佢把口實在快過個腦,答左出嚟又無諗住更正返 ...
C 主; 你都係寬人律己,比條生路佢行下喇!你企得咁硬,趕咗佢上絶龍嶺,大家無運行架!一世流流長,唔通就係咁?

引用:
你無講大話嗎?<-------好奇問問

如果你想搵過唔講大話既伴侶

搵到既記得返來講返比大家知道

我都想見識一下"聖人"

還是你自己已經是"聖人"了?

你唔尋根究底的話… D大話咪唔會越碌越大囉…

引用:
原帖由 yvonne2468 於 2009-10-19 09:33 PM 發表
仲可以聽到D真話天……

只要是朋友,一輩子也是朋友。無論分開多久/繞多大的圈。

最後也會注定要再次見面.......(((^~^)))

Don't Be Angry.Be Winning Credit.

我覺得...首先你要知道點解佢講大話先lo...

可能第一個大話係無關痛養,只因佢把口實在快過個腦

呢句野你都識得話可能-0-
我建議你同你老公傾下la...
睇下佢點解要講大話
同埋你聽左佢d大話既感受

講大話系習慣性,寄然佢講乜你都唔信佢,咁米唔好諗佢系真定假囉,諗左你又煩,有D野聽左就算!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2009-10-19 05:47 PM 發表
C 主; 你都係寬人律己,比條生路佢行下喇!你企得咁硬,趕咗佢上絶龍嶺,大家無運行架!一世流流長,唔通就係咁?
無啦啦無事無干都要講大話...你話點能夠寬恕??
本身佢個人就多咀...大家無話題既時候...就不停講好多野出嚟令到你對佢有幻想...但係佢自己又做唔到~
其實好地地...我無叫過佢應承我乜野...而係佢做咩係都要自己作...作完做唔到...再跟住到你問佢既時候...就不停講大話去掩飾??

引用:
原帖由 ︴梵﹏〞 於 2009-10-19 09:37 PM 發表
我覺得...首先你要知道點解佢講大話先lo...

可能第一個大話係無關痛養,只因佢把口實在快過個腦

呢句野你都識得話可能-0-
我建議你同你老公傾下la...
睇下佢點解要講大話
同埋你聽左佢d大話既感受
呢d我一早同佢傾過喇...仲要每次嘈到好大獲既時候都傾一次...
次次個答案都係一樣~
佢話佢自己都唔知點解會講大話...佢都覺得咁樣係唔好...但係又實在阻止唔到囉~
每次我聽到佢呢個答案..我都會勁忟...忟到想打佢~

引用:
原帖由 903boy 於 2009-10-19 08:20 PM 發表

你無講大話嗎?
我唔係一個聖人...亦都知道唔會搵到一個完全唔講大話既人!
但係你諗下...一個男人對住佢既另一半...事無大小都講大話...咁你做佢另一半唔辛苦咩???
我有就佢...有好多時候聽左就算...但係佢又可唔可以就下我??
明知我最憎人講大話...又執著...點解仲要成日講大話去刺激我??
大件既事講大話我理解...細件既事都要講大話咁又點解呢??

引用:
原帖由 豬仔錢un 於 2009-10-20 10:04 AM 發表

我唔係一個聖人...亦都知道唔會搵到一個完全唔講大話既人!
但係你諗下...一個男人對住佢既另一半...事無大小都講大話...咁你做佢另一半唔辛苦咩???
我有就佢...有好多時候聽左就算...但係佢又可唔可以就下我?? ...
咁不如你當佢講真話
佢講乜都信
既然佢天生鍾意講大話...
好難救架bo呢家野...

引用:
原帖由 yvonne2468 於 2009-10-19 09:33 PM 發表
其實好多時候我都無尋根究底...聽左就算~
但係最慘既係佢唔止同我一個人講呢~
佢仲有同我既屋企人講...正常人地聽完...就緊係會追問...或者等結果架啦...
點知每次都完成唔到比人...d人就會走嚟問我...唔通我要同佢一齊講大話??

引用:
原帖由 ︴梵﹏〞 於 2009-10-20 10:06 AM 發表

咁不如你當佢講真話
佢講乜都信
既然佢天生鍾意講大話...
好難救架bo呢家野...
點能夠講乜都信? 我都想呀~
第一件事信左佢...到第二件第三件...如果我件件都信佢..根本就會有矛盾...幾件事根本就唔會發生!
點解要咁啫???? 點解人地個d兩公婆就事無大小都同大家講...點解我個個就不停對住我講大話??
仲要講得嚟又成日比人發現??

伸延閱讀
 59 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。