有冇人識"飛歌"冷氣??

有冇人識"飛歌"冷氣?? E-mail 此主題給朋友

想知佢好唔好用??因為百x匯俟友係咁sale

飛歌冷氣made by gree

30 年前未有日本機時, 都威過下

建議都系日立小涼伴啦

引用:
原帖由 agogock 於 2009-10-19 11:13 PM 發表
30 年前未有日本機時, 都威過下

建議都系日立小涼伴啦
30年前好似係威士汀

引用:
原帖由 gnufihcnahc 於 2009-10-19 10:58 PM 發表
想知佢好唔好用??因為百x匯俟友係咁sale
我寧願用大陸機都唔用佢........
係友咁落力叫你賣係因為飛歌佣高............

飛歌係世界上最早出冷氣機嘅公司!不過始終而家都係日本仔嘅好D

飛歌係歐洲品牌, 幾好用, 我屋企雪櫃, 洗衣機, 冷氣都係用佢~
好 come 下, 而且唔平架~ 貴野黎~!!
咁當然, 日本牌子都好好啦, 個人喜好囉~

引用:
原帖由 ~Catcat~ 於 2009-10-20 12:37 AM 發表
飛歌係歐洲品牌, 幾好用, 我屋企雪櫃, 洗衣機, 冷氣都係用佢~
好 come 下, 而且唔平架~ 貴野黎~!!
咁當然, 日本牌子都好好啦, 個人喜好囉~
十幾二年前好野,now made by gree

買機. 我覺得都係彩數.

大牌子都可能間中幾部劣品俾你唔好彩買中.
又可能大陸牌子突然有幾部超班機, 又俾你買中.

我都買過某日本大牌子冷氣機, 匹半機質量好差. 又唔凍. 但另一部4分3匹就超晒班.
有時我都懷疑師傅將兩部機的機肉掉轉了.

Just bought one 3/4匹, very cold and silent. 機膽 made by GREE, Salesman told me that many other brand name also use GREE機膽. GREE=A large 製造商 in China.

回覆 10# 的帖子

gree 是格力?

我今年九月頭裝了一部一匹,都唔錯的,又唔係好貴,又唔係好平,幾靜、幾涼,感覺上係好過瘋宅牌。

引用:
原帖由 ckkkelvin 於 2009-10-20 01:01 PM 發表
我今年九月頭裝了一部一匹,都唔錯的,又唔係好貴,又唔係好平,幾靜、幾涼,感覺上係好過瘋宅牌。
c hing 如果你可以搵到一部差過瘋宅牌既冷氣我話你勁

[img=380,250][/img]

引用:
原帖由 dannyywchan 於 2009-10-20 01:43 PM 發表

c hing 如果你可以搵到一部差過瘋宅牌既冷氣我話你勁
就係瘋聞佢好差,我先至唔敢去博,免得吐血收場 ,同埋問過D冷氣老,若要又平又抵玩的,買肯特或格力。

引用:
原帖由 mrlamken 於 2009-10-20 12:49 PM 發表
gree 是格力?
gtree=格力

伸延閱讀
 20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。