拳王2002街機~阿KIM真係有d難度=.=

拳王2002街機~阿KIM真係有d難度=.= E-mail 此主題給朋友

拳王2002係街機喎~

咩人物既連技 加爆珠既~我都覺得好快上手~
但係阿KIM 我係最熟架啦  仲都幾勁~
阿KIM既下下輕腳 後前輕腳 之後閃身呢一下~
如果係咁一直出  我真係唔得.....最多得4下=.=
呢招如果熟左就不得了啦..
請問有邊位大大用阿KIM可以一打3   10次有9次羸架
如果識埋呢招我唸~~~嘿嘿嘿

引用:
原帖由 stanley432 於 2009-10-26 07:25 PM 發表
拳王2002係街機喎~

咩人物既連技 加爆珠既~我都覺得好快上手~
但係阿KIM 我係最熟架啦  仲都幾勁~
阿KIM既下下輕腳 後前輕腳 之後閃身呢一下~
如果係咁一直出  我真係唔得.....最多得4下=.=
呢招如果熟左就不 ...
傻豬cancel第2下就會有距離架啦
仲有你可以曬朱碌撻既姐
一打3 一係對手好弱唔係都好難
不過阿kim擺頭位係著數

引用:
原帖由 sarakael_moon 於 2009-10-26 10:05 PM 發表

傻豬cancel第2下就會有距離架啦
仲有你可以曬朱碌撻既姐
一打3 一係對手好弱唔係都好難
不過阿kim擺頭位係著數
個個都係咁"握手"(6a) , 阿 Kim 梗難打啦 !!

引用:
原帖由 DaDa-B 於 2009-10-27 12:10 PM 發表

個個都係咁"握手"(6a) , 阿 Kim 梗難打啦 !!
睇咩角色啦 對住d有升既 有格既你都唔敢點亂出啦
先讀你6a 要升你容咩易姐

可唔可以講1個kim 點樣駁金身連技

我 6b 之後爆金身 之後再重拳 唔知點解駁唔到??

係根本駁唔到 定 係我連得唔夠快??

引用:
原帖由 黑桃 於 2009-10-27 11:47 PM 發表
可唔可以講1個kim 點樣駁金身連技

我 6b 之後爆金身 之後再重拳 唔知點解駁唔到??

係根本駁唔到 定 係我連得唔夠快??
6b之後 即按bc 再5c 1hit
按得灑脫d 一bc即放手
睇你連咩招既姐 如果係連5c 1hit 214ax3 624b 2626d 咁當然要跑前啦
最好都跑前啦 起碼冇咁易甩 簡單d未 6b 6c 624cx2 624d 28d咁囉 1半到啦
最好就緊係 5c 2626d 28d 1粒珠6成到/ 6b 6c 2626d 28d 2粒珠 快靚正追血用<=
要花巧d未 jc 5c 6b目壓<- 6c 1hit 214ax3 624b 6246 abcd .d 9成到
對女角色 防冇咁高既話未可以5粒珠一招死 jc 5c 624b 2626d bc 624 cx3 呢下要計位同埋版邊  6246bd  新手唔多岩用
最好就練熟d 2b2a 2626d啦 出慣既就緊係2a 2626 d
不過本人出得最多連技係 jc 5c 6b 6c 2hit 214c 9b 6246bd

引用:
原帖由 sarakael_moon 於 2009-10-28 01:55 AM 發表

6b之後 即按bc 再5c 1hit
按得灑脫d 一bc即放手
睇你連咩招既姐 如果係連5c 1hit 214ax3 624b 2626d 咁當然要跑前啦
最好都跑前啦 起碼冇咁易甩 簡單d未 6b 6c 624cx2 624d 28d咁囉 1半到啦
最好就緊係 5c 262 ...
超感激你 解答我難題~~哂咁多時間打咁多野 真係好多謝你

引用:
原帖由 黑桃 於 2009-10-28 03:12 AM 發表

超感激你 解答我難題~~哂咁多時間打咁多野 真係好多謝你
醒多2招比你
連好上面果d 仲有一招 人地係空中 用輕跳b腳踢返佢落黎
如果條友無反應 落地出5c or 2b2a 跳高426b/d 陰人想反擊的
對住八神唔好落地出5c 出2b2a or算數 或426b/d 因為八神有66b 出5c死硬
出錯的話八神有珠成隻金就咁冇左
比人壓住黎攻 當然用28b 黎升啦 但一定要唔鳩出 唔係比人補你仆哂
有信心緊係出624c 多d啦 用黎打小跳對空唔錯的 624c 9b<呢下要唔中 2b
之後練埋6246b 霸氣腳cancel啦 多樣模式 加多一招基本 2a 412369b 仲有一下打到人地訓低要埋身小跳a唔帶影就會打背 之後6b 2b2a 5c 你鍾意 對返咁上下識打就2b2a好d啦 6b就偶然一兩下好啦
對d普通貨色 打到訓低小跳a唔帶影打中背 通常佢地都會亂 擋左下 咁6b就開餐bc技啦
希望你可以練成一隻強金 最緊要變化多得閒出下3連擊 得閒6a 2a 7426b 補28b 其實已經好夠用

=........=好亂

回覆 8# 的帖子

死火啦=.=我講街機...
但係你地講咩6d 6b我真係唔明=.=..可以講解比我知嗎=.=

引用:
原帖由 黑桃 於 2009-10-28 01:49 PM 發表
=........=好亂
有幾亂呀練多d未得囉
加油

引用:
原帖由 stanley432 於 2009-10-28 07:49 PM 發表
但係你地講咩6d 6b我真係唔明=.=..可以講解比我知嗎=.=
係講緊街機呀 唔同係咁講反正拳正波拳呢d咩
7 8 9
4 5 6
1 2 3  <==joystick 你就明架啦
426未正波囉

引用:
原帖由 stanley432 於 2009-10-28 07:49 PM 發表
街機一樣係咁講.....你自己睇下keyboard右手邊數字就知點解 好懷疑其實你係咪打開街機...

引用:
原帖由 arlok2001 於 2009-10-28 09:54 PM 發表

街機一樣係咁講.....你自己睇下keyboard右手邊數字就知點解 好懷疑其實你係咪打開街機...
其實打開街機先會 上網打數字

引用:
原帖由 sarakael_moon 於 2009-10-28 09:51 PM 發表

係講緊街機呀 唔同係咁講反正拳正波拳呢d咩
7 8 9
4 5 6
1 2 3   
426唔係反波咩==

正波唔係624咩

伸延閱讀
 33 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。