"飛狗巴士"一問

"飛狗巴士"一問 E-mail 此主題給朋友

我想問,我首日係住西門嗰邊間台北花園大酒店.
坐"飛狗巴士"從機場開出我應該係邊度落車先啱?佢啲車到唔到台北車站或西門?
最後走嗰日我係住凱撒大飯店,又應該係邊度上"飛狗巴士"啲車?
"飛狗巴士"係台北車站有無車回機塲,知唔知回程大約所需時間?

引用:
原帖由 chiwai8860 於 2009-11-3 02:56 AM 發表
我想問,我首日係住西門嗰邊間台北花園大酒店.
坐"飛狗巴士"從機場開出我應該係邊度落車先啱?佢啲車到唔到台北車站或西門?
最後走嗰日我係住凱撒大飯店,又應該係邊度上"飛狗巴士"啲車 ...
由機場出
1. 乘國光去台北車站,轉捷運去西門站
or
2. 乘飛狗去忠孝復興站,轉捷運去西門站

回程
既然住凱撒大飯店
在對面台北車站乘國光去機場

除非有飛狗免費飛
否則乘國光比較方便D

http://freego.southeastbus.com/a.html

你係機場飛狗個counter到話要去花園,佢會叫你上架bus,中途轉車....之後個架車會直接送到你去花園....
走ga,,,係凱撒附近有國光號直去airport!

我都係建議你搭國光去台北車站,因為會快些
飛狗要去中途站轉細車,些細車一等就半個鐘
超唔方便,而且佢價錢都貴過國光
國光 NT125,飛狗 NT140

回程就直接係台北車站搭國光就 ok la

我都睇過國光好似方便啲.
哀在,我有四張飛狗車飛
咁我住凱撒,走時坐"飛狗"我應該係邊上車.

引用:
原帖由 chiwai8860 於 2009-11-3 02:48 PM 發表
我都睇過國光好似方便啲.
哀在,我有四張飛狗車飛
咁我住凱撒,走時坐"飛狗"我應該係邊上車.
捷運忠孝復興站
SOGO對面飛狗有個站

唔該你先!
初初我以為(有票)"飛狗"係台北車站有車先住凱撒酒店,諗住走時行過對面乘車就係,而家計劃失敗

請問回程既車票洗唔洗預早買定? 抑或係即時買票上車??
我下星期去第一次去台灣~ 咩都唔識 @_@

引用:
原帖由 chiwai8860 於 2009-11-3 04:23 PM 發表
唔該你先!
初初我以為(有票)"飛狗"係台北車站有車先住凱撒酒店,諗住走時行過對面乘車就係,而家計劃失敗
飛狗官方路線根本唔經台北車站/西門町一帶

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。