問路...屯門

問路...屯門 E-mail 此主題給朋友

屯門單車公園 ,點去屯門渡輪碼頭/ 海翠商場?

有無屯門人

沿單車徑直去就ok啦

由單車公園的出口( 面對臭河果個) 轉右, 經過橋底, 過馬路再踩返上單車徑直去即到
或馬路前轉左, 沿馬路走亦可到,
全程2-3分鐘!!!

踩到係友愛橋過橋...
沿單車徑踩...
最後跟住輕鐵路咁踩就到...

引用:
原帖由 tomluk 於 6-11-2009 21:22 發表
踩到係友愛橋過橋...
沿單車徑踩...
最後跟住輕鐵路咁踩就到...
單車公園去碼頭喎....唔係屯門中央公園喎
點會踩去友愛橋呀....

樓主跟空月個 post 就o岩
過O左馬路之後轉右過埋輕鐵路軌去到天橋底就係駁返單車徑
唔好過馬路直踩去o左悅湖同青山警署
好多警察會行過的
我被捉過

唔洗, 你沿單車徑踩到屯門西鐵(要過紅綠燈的時候), 照過紅綠燈再直行(無需左轉入屯門公園)....沿住河既右手邊. 一直向前踩, 踩到見到新屯中係右手邊..繼續向前踩到無可再踩, 就跟單車徑右轉..就可以見到兆禧苑, 見到兆禧苑後識唔識行呢??

其實好簡單, 跟住單車徑既車友向前踩就得架喇. 條路好多人踩架.

引用:
原帖由 cat0511 於 7-11-2009 00:51 發表
唔洗, 你沿單車徑踩到屯門西鐵(要過紅綠燈的時候), 照過紅綠燈再直行(無需左轉入屯門公園)....沿住河既右手邊. 一直向前踩, 踩到見到新屯中係右手邊..繼續向前踩到無可再踩, 就跟單車徑右轉..就可以見到兆禧苑, 見到 ...
究竟知唔知單車公園o係邊呀.........

咁屯門單車公園係邊? 我住左好多年未聽過咁既?

引用:
原帖由 cat0511 於 7-11-2009 00:58 發表
咁屯門單車公園係邊? 我住左好多年未聽過咁既?
湖山遊樂場呀
即新屯中對出呀

引用:
原帖由 bb_senshi 於 2009-11-7 01:02 AM 發表

湖山遊樂場呀
即新屯中對出呀
地圖都無寫為屯門公園. , 湖山遊樂場就有.

引用:
原帖由 cat0511 於 7-11-2009 01:13 發表

地圖都無寫為屯門公園. , 湖山遊樂場就有.
隨便你死撐地圖無寫啦
樓主問緊的係「單車公園」
你又要話無單車公園又亂講一條路線
你似玩樓主咁喎

樓主有冇去過屯門碼頭?湖蝶邨?湖景邨?蝴蝶灣?以上全部都好近海翠,或坐一次輕鐵去屯碼(507、614、614P)都得.
       其實樓主住係邊?未去過屯碼?

開開心心上網來,平平安安踩車去
強烈建議,洒後駕駛引至他人死亡,最小判誤殺

咁短途, 行路都唔駛15min, 轆車2分鐘就到, 向住大海個方向10分鐘內實揾到

無論對希利尼人還是對化外人,無論對智慧人還是對愚拙人,我都是欠債的。
所以在我,我已經豫備好,要將福音也傳給你們。 羅馬書1:14~15

回覆 1# 的帖子

其實沿單車徑踩見到“湖康診所”,可以沿海邊馬路踩,好快到海翠商場係等燈位耐,如轉去“體育館”踩,沿途有單車徑但繞了唔少路。兩條路俾盡5分鐘內實去到。

伸延閱讀
 17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。