日本邊度有黑之戀人買??

日本邊度有黑之戀人買?? E-mail 此主題給朋友

想問除左同導遊買到之外, 如果自由行,日本邊度有黑之戀人(杏仁朱古力-綠色包裝)買??thx!

我居住日本多年,卻從來沒有見過「黑之戀人」啊……
你是不是指「白之戀人 BLACK」?

引用:
原帖由 lunion 於 2009-11-12 12:33 PM 發表
我居住日本多年,卻從來沒有見過「黑之戀人」啊……
你是不是指「白之戀人 BLACK」?
係 d 旅行團唔知邊到搵返來賣的朱古力.
基本上日本人唔會買來食, 亦唔會知.

買白色戀人朱古力味仲好啦, 你所提及既 "黑之戀人" 真係導遊係車上游說你買既普通野黎, 又唔好食, 不過要買野派街坊既又冇乜所謂...

引用:
原帖由 SS000 於 2009-11-12 04:25 PM 發表
買白色戀人朱古力味仲好啦, 你所提及既 "黑之戀人" 真係導遊係車上游說你買既普通野黎, 又唔好食, 不過要買野派街坊既又冇乜所謂...
0甘可能真係會有人鍾意食個類朱古力,
但香港應該有好多牌子都有類似的口味.
唔使專程由日本帶返來.

我想問清楚樓主,你意思係唔係想買都係白"癡"戀人出既朱古力,不過全部都要黑朱古力,而唔要白朱古力。

引用:
原帖由 xxyue188 於 2009-11-12 05:16 PM 發表
我想問清楚樓主,你意思係唔係想買都係白"癡"戀人出既朱古力,不過全部都要黑朱古力,而唔要白朱古力。
我可以代樓主答. 不是. ^^
我很久很久以前跟康泰團都已經有得賣.
個領隊真係叫隻朱古力做黑之戀人.
都好多團友會買.
我諗呢隻朱古香港人食得多過日本人. xd

引用:
原帖由 eleven_siu 於 2009-11-12 04:32 PM 發表

0甘可能真係會有人鍾意食個類朱古力,
但香港應該有好多牌子都有類似的口味.
唔使專程由日本帶返來.
可能人地想買日本國內限定既呢.

我估你指黑朱古力
去日本三次
得北海道有
仲要係去白之戀人館先有

回覆 1# 的帖子

上野嘅二木の果子會有, 類似超市, 會遇上很多香港人買零食手信。

係咪呢隻 :

http://mrokashi.com/?pid=16302402

二木の果子有, 有幾個 package, 唔同 gram 數, 而家仲出左三幾款新口味, 如抺茶等

我知樓主講邊隻,大家唔好誤會以為係白痴戀人,白痴戀人係朱古力夾餅,樓主講果隻係杏仁朱古力,糖果類黎既!呢隻糖果又真係幾好食架,但要認住包裝袋上有個「第x屆全X子博N「金賞」」既標誌先好買(即係以下圖片包裝袋既右上角),而家好多導遊都唔會叫黑之戀人架啦!
我之前o係大阪某d賣糖果既店舖見到有得賣,其實而家香港有d賣水貨日本零食店都有得賣。
p.s.導遊賣果隻既包裝同以下圖片果隻唔同,但其實都係同一樣野,而且因為導遊賣果隻係有獨立密封包裝,所以貴好多架。

呢種朱古カ原名叫杏仁朱古力, 係北海道特產. 不過你叫導遊幫你買喇

白色X人, 在北海道好多地方有得買,

引用:
原帖由 TaLo 於 2009-11-13 08:53 PM 發表
白色X人, 在北海道好多地方有得買,
而家樓主唔係講緊白痴戀人,係杏仁朱古力!

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。