註冊 登錄
用戶名 密碼

發新話題發佈投票

御臨門溫泉

御臨門溫泉 E-mail 此主題給朋友

購買了26/12御臨門溫泉渡假村套票..

請問御臨門附近有甚麼景點,怎樣去?
由御臨門坐咩車去景點/食飯??
坐返咩車返去??
遠唔遠ga..!

係咪河源市會多d野行?有咩車往返?
佢地夜晚安唔安全?

thx!!

我十一月中跟團去過...
御臨門比較偏僻ga...附近無咩景點好行..但溫泉渡假村入面都好大ga !!
同埋你去幾多日ar??如果兩日一夜ge..你搭得車入到去都好晏la..無謂特別再搵景點去睇..留o係入面都好relax ga ^^
佢出面都有幾間小菜館ge..味道就唔知..未試過

引用:
原帖由 小妖. 於 2009-12-2 11:24 PM 發表

坐返咩車返去??
遠唔遠ga..!

佢地夜晚安唔安全?

thx!!
套票包唔包車票架?

樓主,你個package幾錢呀,係邊到買架?我都plan緊聖誕去......

我都plan緊12月底去呀,我都想知邊個旅行團會好D,係唔係美食之旅係最好呀?

引用:
原帖由 ah.ty 於 2009-12-7 10:09 PM 發表
我都plan緊12月底去呀,我都想知邊個旅行團會好D,係唔係美食之旅係最好呀?
一定唔會係美食之旅最好囉...

引用:
原帖由 PINK_KITTY 於 2009-12-8 01:11 PM 發表

一定唔會係美食之旅最好囉...
那你話邊家最好呢

啱啱跟完美食之旅(7-8號),覺得好好呀,d房都好靚,個溫泉係我去過廣東溫泉暫時係最靚最好feel(去過森波拉,康橋,古兜)夜晚同早上d水好熱,下午就好冻,環境好有d隱世feel好正(小貼士:溫泉區正門同酒店正門都有段距離,好天咁行過去就無所謂,我去呢2日都落雨無戴傘,同埋係山區都幾冻,不過如果唔想行咁遠,係一出溫泉區正門左邊經過花圃過多個心口咁高既櫴就係酒店走廊,因為係開放式得2層高,如果你住樓下尾房就已經係房門口,非常快捷方便,不過唔好俾職員見到).酒店出面有檔叫做<客家情飯店>,d小炒同隻雞都超正,不過唔係開到好夜,好似11:00pm.
整體黎講都叫好超值,跟團餐餐都食得好好,我唔係買廣告架,係嫌果度都幾偏僻下,返深圳要成3個鐘有多,不過值得一去.

係咪響星級假期到買套票 ? 幾錢 ?

剛回來, 跟美食之旅, sunday 出發 $398 + $100- 2天導遊費.
唔高要求, 食足3餐 + 酒店buffet早餐. 低玩.
御臨門地方大, 房間乾淨, 環境唔差! 去hea就good.

引用:
原帖由 小妖. 於 2009-12-2 11:24 PM 發表

坐返咩車返去??
遠唔遠ga..!

佢地夜晚安唔安全?

thx!!
如果你的套票不包来回交通的话,建议你从深圳出发。
御臨門溫泉渡假村在河源市紫金縣九和鎮熱水村至幸福村之間,離深圳約250公里。深圳東湖客運站每日有多班車去紫金,行車約3個半鐘,在九和鎮下車,再坐15∼20元摩的入(約15分鐘車程);叫酒店車去九和鎮接每次50元。若要去河源,要從九和鎮先坐公車到紫金轉車去。渡假村附近没有甚麼景點。

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。