腳指二指長過公點解?

腳指二指長過公點解? E-mail 此主題給朋友

我腳指公好大又好肥-,-...二指仲要長過佢~.~即係點解?

回覆 1# 的帖子

相書曰 : 二指長過公, 唔死一世窮

回覆 2# 的帖子

係~..但我覺得邊有可能~唔洗做咩~

引用:
原帖由 -O-TING-O- 於 2010-1-5 07:39 AM 發表
係~..但我覺得邊有可能~唔洗做咩~
係有D咁嘅人架,要講命水ge!

引用:
原帖由 callyou 於 2010-1-5 02:27 AM 發表
唔死一世窮 我屋企吾算有錢 但開海未鋪 兩年前我問屋企人借左30萬玩股票 到依家變左145萬 包括還左30萬比屋企人 雖然吾算多 今年20歲 但你話吾死一世窮我有點保留.....應該大把人窮過我吧

財來財去, 我都見識過好有錢(上億)的人係咁, 不過好難儲money

引用:
原帖由 kalun620 於 2009-12-31 06:37 PM 發表
我腳指公好大又好肥-,-...二指仲要長過佢~.~即係點解?
係米指第二隻腳指長個腳指公???
如果係的話聽講話多數現代人都係今,主要係好食好住,
有D風水佬話理D人就算窮都有兩餐~

希望我冇理解錯誤!

引用:
原帖由 callyou 於 2010-1-5 02:27 AM 發表
死喇,我睇書話唔係好啵

引用:
原帖由 kalun620 於 2010-1-6 07:13 PM 發表

唔死一世窮 我屋企吾算有錢 但開海未鋪 兩年前我問屋企人借左30萬玩股票 到依家變左145萬 包括還左30萬比屋企人 雖然吾算多 今年20歲 但你話吾死一世窮我有點保留.....應該大把人窮過我吧
一朝得志 語無倫次
你20歲可能有幾百萬 但30歲係點冇人知
小朋友唔好咁大口氣

引用:
原帖由 take_a_bow 於 2010-1-13 07:54 PM 發表

一朝得志 語無倫次
你20歲可能有幾百萬 但30歲係點冇人知
小朋友唔好咁大口氣
一朝得志 語無倫次 我就覺得自己無咩錢哦 我身邊幾個朋友都有錢過我  我呢d叫小兒科 可能你覺得多 試過去算命 話我八字幾好 有機會成富貴中人 我都希望係咁 但都係要靠自己既 30歲就會更好吧 因為八字大運就係25-35同45-55呢兩個大運好多機會成富 但我都希望係咁 最重要係靠自己的

引用:
原帖由 kalun620 於 2010-1-20 01:52 PM 發表

一朝得志 語無倫次 我就覺得自己無咩錢哦 我身邊幾個朋友都有錢過我  我呢d叫小兒科 可能你覺得多 試過去算命 話我八字幾好 有機會成富貴中人 我都希望係咁 但都係要靠自己既 30歲就會更好吧 因為八字大運就係 ...
睇法唔同, 舊時我都好豪洗, 下下買衫幾千蚊媽媽俾晒, 宜家出黎做野見到D衫過百蚊都頭痕(我宜家死去出口鋪買幾十蚊件既衫JA)
投資多風險, 最緊要有底落身唔好拎埋去搏, 爛船都有三分釘

回覆 6# 的帖子

yes 有富太都係
二隻腳指長個腳指公

唔使一世窮 呀 ?????????/

十個9個都係甘,可以不理,,,,,

引用:
相反,係唔洗一世窮

只係D人讀錯/聽錯,傳傳下就錯埋

唔信你問蘇民峰

伸延閱讀
 19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。