試二手車點睇燒爭口?

以前我架eg燒左爭口, 一開車大約十分鍾倒就開始水温高到頂,..

引用:
原帖由 1686 於 2010-1-9 10:13 PM 發表

應該話你以前架 EG 水滖,後尾發現原來係燒爭口。
燒爭口唔會好似畫火柴咁話燒就燒,係之前既徵狀無留意姐。
check 密少少部車d 油水就冇咁易燒爭口架喇 ~~~

Just love Vtec Power ! ! ! ~~~

引用:
原帖由 1686 於 2010-1-9 10:13 PM 發表

應該話你以前架 EG 水滖,後尾發現原來係燒爭口。
燒爭口唔會好似畫火柴咁話燒就燒,係之前既徵狀無留意姐。
跟住整左三仟銀....

引用:
原帖由 mugqq 於 2010-1-8 18:29 發表
燒掙口咪就係睇掙口有無漏偈油lor
其實, "JAM"口老化都會漏偈油, 不過偈油唔會走水箱咁嚴重.

引用:
原帖由 1686 於 2010-1-10 10:50 AM 發表

正常黎講爭口無話老化,祇有封到定封唔到。
封唔到既話,係裂左定係燒穿呢?前者會漏水入氣缸油底,唔覺唔覺咁好大劑;後者即時水滖話比你知,開水箱蓋睇(凍車)會見氣泡油漬,除非懵到照行搞到拿遮,唔係都算 ...
其實我都好想知點解一燒爭口就會水滾有氣泡呢 ?

Just love Vtec Power ! ! ! ~~~

引用:
原帖由 力力神君 於 2010-1-10 08:05 AM 發表

跟住整左三仟銀....
其實EG 抬偈都係差唔多價錢 , 同埋副偈燒過爭口 , 就算整番好都唔會精神得去邊 ~~~

引用:
原帖由 1686 於 2010-1-10 10:50 發表

正常黎講爭口無話老化,祇有封到定封唔到。
封唔到既話,係裂左定係燒穿呢?前者會漏水入氣缸油底,唔覺唔覺咁好大劑;後者即時水滖話比你知,開水箱蓋睇(凍車)會見氣泡油漬,除非懵到照行搞到拿遮,唔係都算 ...
我架 $7 ENGINE 蓋4邊睇到偈油漬, 上長命大斜時又如果坐多人, CLICK低到2波扯大油時, 會有偈油味 ! 咁算唔算燒"JARM"口?

引用:
原帖由 parksuen 於 2010-1-10 11:57 AM 發表

其實EG 抬偈都係差唔多價錢 , 同埋副偈燒過爭口 , 就算整番好都唔會精神得去邊 ~~~
車房話有"少少"燒爭口, 整好過抬偈咁話喎...(車房係相熟既...)

引用:
原帖由 力力神君 於 2010-1-10 12:03 PM 發表

車房話有"少少"燒爭口, 整好過抬偈咁話喎...(車房係相熟既...)
咁就要你自己決擇喇 , 因為抬車頭始終副機器都係二手野 ~~~

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。