[海外] 美國冬甩DUNKIN DONUT

美國冬甩DUNKIN DONUT E-mail 此主題給朋友

香港人因為口味唔啱既關係,好難食到DONUT,食得到都好貴

但美國人無DONUT係生存唔到,所以成行成市,種類凡多

鄰居送的餅卷換的,,,一打買的話,特價都係六蚊到,,,計番港幣即係3個半一隻

十二種,,,款款不同

蘋果餡,,好好食啊,好有蘋果味,一D都唔假,仲可以食到一粒粒既蘋果肉

繼檸檬味後,又一大發現,因為唔係好甜,好鐘意,最重要係有少少肉桂香

最衰只係叫左一個,可惜可惜

食過咁多味,蘋果味一絕

JELLY都唔錯,,但太甜

另一張卷係野飲

叫左杯莫卡,,,,野飲真係好賺錢,,一杯咁樣要3蚊,成半打DONUT

超過一年無飲過COFFEE

飲莫卡都係唔得,飲完有少少頭痛

更多食評,,,
引用:
總版規

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁
所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者會被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

好想食啊 最慘旺角果間執左...
有時候一個DONUT加一杯咖啡...簡直...

莫卡 咁 LIGHT 都頭痛   係 頂唔到 凍入腦 果吓 咋

DONUT 同 PIZZA  係 美國人主要 食品
12 小時 內 見唔到  會 自殺

DONUT 正呀 我鍾意   浸落 咖啡/飲品 度點   係 我 喜愛 動作
其實 DONUT 同 香港 炸包 一樣 唔知點解 香港 始終 唔多HOT

同志們 吹水 辛苦了

知唔知DONUT而家香港邊樹有

Baskin Robbins just next door, I like Ice cream and donuts(hot and fresh) together too

引用:
原帖由 CONWALL 於 2010-2-11 12:33 PM 發表
莫卡 咁 LIGHT 都頭痛   係 頂唔到 凍入腦 果吓 咋

DONUT 同 PIZZA  係 美國人主要 食品
12 小時 內 見唔到  會 自殺

DONUT 正呀 我鍾意   浸落 咖啡 ...
佢地最主要食係芝士,咩都加D落去,唔俾佢地食一日
真係會自殺

我都唔明點解沙翁同DONUT甜度差唔多,但點解HK HIT唔起

crispy creme都幾好食架...不過有D好甜

引用:
原帖由 輝笑 於 2010-2-11 12:45 PM 發表

佢地最主要食係芝士,咩都加D落去,唔俾佢地食一日
真係會自殺

我都唔明點解沙翁同DONUT甜度差唔多,但點解HK就係無人鐘意食
可能 DONUT 個窿    D 人覺得 蝕咗    冇 沙翁 咁抵

同志們 吹水 辛苦了

引用:
原帖由 輝笑 於 2010-2-11 12:45 PM 發表

我都唔明點解沙翁同DONUT甜度差唔多,但點解HK HIT唔起
北京 高力豆沙   又 受歡迎喎    我開始 由 懷疑到證實  係個 窿 出 問題

同志們 吹水 辛苦了

Although I like donuts too, I prefer牛脷酥 > donuts, but good 牛脷酥 is not easy to find in HK nowadays too ...

回覆 8# 的帖子

答案正確

The jam/cream filled donuts don't have holes ...

引用:
原帖由 velocirapta 於 2010-2-11 12:53 PM 發表
The jam/cream filled donuts don't have holes ...
得一款 唔夠照

同志們 吹水 辛苦了

引用:
原帖由 velocirapta 於 2010-2-11 12:50 PM 發表
Although I like donuts too, I prefer牛脷酥 > donuts, but good 牛脷酥 is not easy to find in HK nowadays too ...
旺角街市既錢江粥品

油器一流,,,仲有碎牛魚片,,,以前係HK住成日去食

仲有  churros       香港冇

好懷念 呀  

同志們 吹水 辛苦了

伸延閱讀
 55 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。