醫生態度極惡劣

醫生態度極惡劣 E-mail 此主題給朋友

早前去新蒲崗一間東頭xx診所,睇皮膚科, 個姓曾的醫生好唔好皮氣,護士態度又差,個醫生只識鬧病人及趕病人走..

首先入到醫生房,我同他講有關我的身體生了好多粒粒,而且d粒粒攪到d皮膚又恨又痛好唔舒服,他就一句說:佢未見過有病人來睇皮膚d皮膚會又恨又痛,而且他又話如果又恨又痛就唔關皮膚事,是第二樣野,之後他就話未見過有皮膚又恨又痛的症狀,他就話唔識睇,趕我走…”重唔止講一次,講了幾次這句話

之後他重話我冇心來睇醫生,我就對他說唔係我冇心來睇醫生,根本是醫生自己話未見過這些症狀,又話唔識睇,趠我走
.
接著他都是睇都唔睇,就叫我出去取藥,都未睇清楚就叫病人取藥,而且果度d護士又沒有講究竟這些是什麼藥,雖然個藥包上有寫一大堆英文字,但是這些字了到都唔知寫什麼呢….又唔俾人問..

講真身為醫生怎可以講這些說話,甚麼叫仁心仁術? 唔安撫病人心情不得止,重一味講未見過就代表沒有這病情,現今科技一日一日進步,病毒每日都有唔同的出現,怎能說未見過唔識睇趕病人走..

其實想知私家醫生有冇邊度可以投訢?

的士就話唔可以拒載嗟
睇醫生就好似去買洃@樣
你可唔可以去消委會投訴一間舖頭唔做你生意魽H

UA4>JZX100>EK4>HY33>GF50>UBS26G>UCF20>UZJ100>MNH10

引用:
原帖由 dormicum 於 2010-3-6 01:17 PM 發表
的士就話唔可以拒載嗟
睇醫生就好似去買洃@樣
你可唔可以去消委會投訴一間舖頭唔做你生意魽H
我不知樓主的真相...但醫生拒醫...也就有點

而醫生... 和什麼"由心出發".... 人地就說官官相惠...看來, 醫生也有!!!!!!!  

for private doctors, just complaint by your legs - go to see another doctor.

醫生都係為左錢架渣

引用:
原帖由 elfy 於 2010-3-6 21:24 發表

我不知樓主的真相...但醫生拒醫...也就有點

而醫生... 和什麼"由心出發".... 人地就說官官相惠...看來, 醫生也有!!!!!!!  
就好似做生意咁
你送錢俾佢使就一定要賺你?
唔做你生意有咩問題?

ps
有狫艘N直接寫出
吞吞吐吐咁有咩意思呢?

UA4>JZX100>EK4>HY33>GF50>UBS26G>UCF20>UZJ100>MNH10

引用:
原帖由 wongmar 於 2010-3-6 11:33 AM 發表
早前去新蒲崗一間東頭xx診所,睇皮膚科, 個姓曾的醫生好唔好皮氣,護士態度又差,個醫生只識鬧病人及趕病人走..

首先入到醫生房,我同他講有關我的身體生了好多粒粒,而且d粒粒攪到d皮膚又恨又痛好唔舒服,他就一 ...
請問診所門口是否2x巴士站.

這間診所門口是沒有巴士站的,間診所在新蒲崗衍慶街

真係好鬼似啲婆仔,同人唔妥就背後四圍唱衰人,究竟樓主喺唔喺婆仔一名呢?

引用:
原帖由 67872m 於 2010-3-9 03:34 發表

你short gar? 婆仔識上 forum
dont be discriminate

唔係婆仔同時都不是對人唔妥在背後唱衰人,而是講出事實..想俾大家知道有一些醫生是不負責任及沒有尊重別人的感受

引用:
原帖由 67872m 於 2010-3-9 03:34 AM 發表

你short gar? 婆仔識上 forum
你咁肯定婆仔唔識上論壇?不如打賭吖,若果我揾到一個嘅話,你就...........
男嘅就切.......下面;
女嘅就割......上面,
最多之後幫你搞個賣旗籌款,揾個Plastic Surgeon 幫你reconstruct 過又點話o刺。

賭博都要公平先得,甘何謂婆仔呢?醫學上有無清晰定義呀!

連遊戲規則都未攪清楚,就要人又切又割,似行騙多啲喎。
引用:
原帖由 yoggi 於 2010-3-9 04:24 PM 發表

你咁肯定婆仔唔識上論壇?不如打賭吖,若果我揾到一個嘅話,你就...........
男嘅就切.......下面;
女嘅就割......上面,
最多之後幫你搞個賣旗籌款,揾個Plastic Surg ...

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。