點樣可以申請中港車牌?

點樣可以申請中港車牌? E-mail 此主題給朋友

請問各位點樣可以申請中港車牌?

問過有些代辦公司

出個皇崗中港車牌竟然要60萬

出個深圳灣中港車牌竟然要三十幾萬

果D公司都痴撚線

有咩方法可以直接向兩邊政府申請中港車牌?

熱門搜尋: bb奶粉 陪月員 媽媽會

係國內投資設廠超過八百萬美金~~~即時自動可以向有關當局申領中港牌一個!!

引用:
原帖由 (煲呔)真淫權 於 2010-3-9 01:36 PM 發表
請問各位點樣可以申請中港車牌?

問過有些代辦公司

出個皇崗中港車牌竟然要60萬

出個深圳灣中港車牌竟然要三十幾萬

果D公司都痴撚線

有咩方法可以直接向兩邊政府申請中港車牌?

http://www...
冇錢咪坐皇巴囉 ~  

幾廿個都出唔起唔好揸車番大6

熱門搜尋: 防曬 化妝課程 暗瘡 粉刺 粉底 make up

引用:
原帖由 rondeau 於 2010-3-9 01:40 PM 發表
係國內投資設廠超過八百萬美金~~~即時自動可以向有關當局申領中港牌一個!!
以我所知係國內投資設廠1000萬人民幣只係申請私家車中港車牌

但如果係貨車係唔需要,因為我朋友係國內有間資產值不足100萬人民幣蚊型細廠一樣成功申請到中港車牌一個

所以係果D撚野揾笨七謀取暴利咋

可惜我朋友申請唔到第二個中港車牌

唔係我實買架貨wan整個中港車牌當私家車用啦

引用:
原帖由 ALBERT_FC90 於 2010-3-9 01:45 PM 發表

冇錢咪坐皇巴囉 ~  
唔係冇錢,係唔撚值

我見咁多中港車牌私家車

以香港人咁精明

一定唔會咁岸居用幾十萬買個中港車牌

所以想請教高人指點迷津

其本上要國內牌照講錢字, 因為供求關係令到中港牌照升值, 由於國內唔會再發皇崗的牌照, 因交通負荷的問題令皇崗較深圳灣便宜(皇崗24小時通關, 其他關口有開放時間限制), 現今大多數的新牌會深圳灣, 可以話政協的中港牌一樣要對國家損獻才有, 相信洗的錢唔會少, 而你說中港牌照公司的開的價算市場價, 沒錢唔好想有中港牌, 你覺得人搵笨, 大可以不買(明買明賣), 你問多幾間的價錢相差唔遠, 我的行業不是呢一行, 知道詳情係因為阿爸有中港牌照, 因我爸之前有2個中港牌, 一個係政協跟名(唔知損獻幾多錢), 另一個係皇崗很久年前用20多萬買入, 上年賣比大老闆, 價錢係60萬, 你自己想一想???

熱門搜尋: 防曬 化妝課程 暗瘡 粉刺 粉底 make up 美容課程
AMD PHENOM II X6 1055T (Thermalright True Black)
ASRock 870 Extreme3
G.Skill 1600hmz 4G Kit
Inno3D  GTX 470 Hawk
WD Caviar Black 1002FAEX 1TB SATA3/64MB HDD
ENERMAX Liberty 500W ELT500AWT
COOLER MASTER CA-RC690

引用:
原帖由 (煲呔)真淫權 於 2010-3-9 02:26 PM 發表

以我所知係國內投資設廠1000萬人民幣只係申請私家車中港車牌

但如果係貨車係唔需要,因為我朋友係國內有間資產值不足100萬人民幣蚊型細廠一樣成功申請到中港車牌一個

所以係果D撚野揾笨七謀取暴利咋
...
我係聽我係國內開廠D老友講,唔知係咪地區唔同都會有唔同呢?
另外我老友話,一廠一車.........如果想再加,又再承惠多800萬美金!!

引用:
原帖由 vagrantno.13 於 2010-3-9 03:05 PM 發表
其本上要國內牌照講錢字, 因為供求關係令到中港牌照升值, 由於國內唔會再發皇崗的牌照, 因交通負荷的問題令皇崗較深圳灣便宜(皇崗24小時通關, 其他關口有開放時間限制), 現今大多數的新牌會深圳灣, 可以話政協的中港 ...
無錯,申請私家車中港牌大陸方面係好難批

但請問貨wan係咪無咁多限制?

因為我朋友講過申請中港牌私家車係最難(因為有人要揾錢)

但基本上申請中港牌商用車(例如貨wan)

其實係非常之容易

問題就係點解重有咁多車可以申請中港牌私家車(我留意到街上越來越多掛中港牌私家車)

而且有個現像就係以前掛中港牌私家車都係名車(因為用幾十萬買個牌只會係有錢佬)

但而家掛中港牌私家車越來越cheap

我直頭見過有架掛中港牌私家車係一部+幾年前殘舊不堪既lancer

我唔相信果D有錢佬會揸架咁殘既舊車

所以我絕對相信有方法可以用好小錢就可以申請中港牌私家車

否則那班揸corolla既人點會用幾十萬買個牌來往中港

所以想請教高人指點迷津

熱門搜尋: bb奶粉 陪月員 媽媽會 bb用品 kid bb會

引用:
原帖由 (煲呔)真淫權 於 2010-3-9 04:07 PM 發表

無錯,申請私家車中港牌大陸方面係好難批

但請問貨wan係咪無咁多限制?

因為我朋友講過申請中港牌私家車係最難(因為有人要揾錢)

但基本上申請中港牌商用車(例如貨wan)

其實係非常之容易

問題 ...
老實講我成日返大陸做野真係好小見到你所講個d錢7掛中港牌,
反而係香港真係見過幾部,係好奇心下去睇睇咩葫蘆原來只係流野.
搞個中港牌6-70萬走唔甩,我老闆係樟木頭開廠佢搞個中港牌要搵當地書記幫手.
比左成5x萬人仔,重要搞左成3個月先得.
開廠既搞個牌從正確途徑就要有800萬人仔投資先得,靠關係就快小小平d啦!!

人無夢想!!同條咸魚有咩分別!!

引用:
原帖由 rondeau 於 2010-3-9 03:40 PM 發表

我係聽我係國內開廠D老友講,唔知係咪地區唔同都會有唔同呢?
另外我老友話,一廠一車.........如果想再加,又再承惠多800萬美金!!
可能係

無錯,因為我朋友間蚊型細廠只配到一個中港貨車牌

但佢只係Total用一萬有找就OK啦(好似幾千蚊人民幣,但唔sure)

引用:
原帖由 bc1979 於 2010-3-9 04:17 PM 發表

老實講我成日返大陸做野真係好小見到你所講個d錢7掛中港牌,
反而係香港真係見過幾部,係好奇心下去睇睇咩葫蘆原來只係流野.
搞個中港牌6-70萬走唔甩,我老闆係樟木頭開廠佢搞個中港牌要搵當地書記幫手.
比左成5x萬 ...
唔係喎師兄

我係皇崗見到果部+幾年前殘舊不堪既lancer

重有架係2000年款corola

又有架stream

我唔相信揸呢D級數既車主會肯用幾十萬買個中港牌囉

引用:
原帖由 (煲呔)真淫權 於 2010-3-9 04:29 PM 發表

唔係喎師兄

我係皇崗見到果部+幾年前殘舊不堪既lancer

重有架係2000年款corola

又有架stream

我唔相信揸呢D級數既車主會肯用幾十萬買個中港牌囉
stream真係唔出奇 ordyess都見過唔小,lancer真係未見過....
話唔定有d有錢佬想方便又唔想咁揚咪搵部錢7 lor 哈哈

人無夢想!!同條咸魚有咩分別!!

引用:
原帖由 bc1979 於 2010-3-9 04:32 PM 發表

stream真係唔出奇 ordyess都見過唔小,lancer真係未見過....
話唔定有d有錢佬想方便又唔想咁揚咪搵部錢7 lor 哈哈
架車就泊係漁X村附近

條友架車殘舊不堪

最攪笑個車主重要穿既衫同褲都痴滿泥

一睇就知係地盆佬

重要用8250手機

另外有次見架1995年款civic又掛中港牌

唔好話呢D級數既車主會肯用幾十萬買個中港牌呀

熱門搜尋: 身體檢查 化妝學校 wedding

引用:
原帖由 (煲呔)真淫權 於 2010-3-9 04:47 PM 發表

架車就泊係漁X村附近

條友架車殘舊不堪

最攪笑個車主重要穿既衫同褲都痴滿泥

一睇就知係地盆佬

重要用8250手機

另外有次見架1995年款civic又掛中港牌

唔好話呢D級數既車主會肯用幾十萬買個中港 ...
我公司n 年前...20皮人仔有皇仔....當時港紙貴過人仔好多...根本唔值錢
不過排香港都要6個月...

伸延閱讀
 52 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。