床褥邊隻好

床褥邊隻好 E-mail 此主題給朋友

金美夢床褥金護脊200 $25xx
睡舒適床褥AG-300 $2060
2隻似一樣的
我有sinomax太空棉墊
所以想買張
床褥
有冇邊隻差不多同平d架?

rex

引用:
原帖由 rexhome2 於 18-3-2010 12:45 AM 發表
金美夢床褥金護脊200 $25xx
睡舒適床褥AG-300 $2060
2隻似一樣的
我有sinomax太空棉墊
所以想買張床褥
有冇邊隻差不多同平d架?
買邊隻都好,但千萬不要買蓆夢思床褥 , 我係澳門16x酒店訓過一晚咋, 硬到真係想死 , 成晚訓唔著 , 可能酒店特登, 想d客訓唔著, 行落樓賭錢 ,哈哈...
依家我想搬去住Service Apartment,有睇過雍x軒(係葵涌果間) , 連床褥都有提供, 本來係好著數, 但係佢就係用蓆夢思 , 又係硬到坐都坐唔落(石頭一樣), 我怕咗佢 ,  個職員話唔可以搬走佢, 為有搵過另一間Apartment

Depend which level you buy!!!!!
i use the simmons buy in $18k, this is very sofa and very nice!!!!
pls understand "what you paid What you get""
引用:
原帖由 牛市 於 19-3-2010 21:25 發表

買邊隻都好,但千萬不要買蓆夢思床褥 , 我係澳門16x酒店訓過一晚咋, 硬到真係想死 , 成晚訓唔著 , 可能酒店特登, 想d客訓唔著, 行落樓賭錢 ,哈哈...
依家 ...

I use Sealy.................Hotel Deluxe, which cost me ~ $15K

床褥

首選蓆夢思

小吉

引用:
原帖由 Calvin-STi 於 19-3-2010 10:37 PM 發表
Depend which level you buy!!!!!
i use the simmons buy in $18k, this is very sofa and very nice!!!!
pls understand "what you paid What you get""
依家我蹉親你條尾呀!!定話果間美國執粒公司你開o架!咁大隻字!
你係唔係唔識睇中文呀?!睇清楚至好講啦on99, what you paid what you get!係我買嘅咩!
唔識中文不特止, 寫果幾行英文都錯晒, ....係用comfortable唔係用sofa, 柔軟係soft唔係sofa, 讀多d書啦, 失禮死人囉, 仲咁大隻字...

引用:
原帖由 mc2221 於 2010-3-19 11:11 PM 發表
I use Sealy.................Hotel Deluxe, which cost me ~ $15K
me 2...cost me ~ $29K

引用:
原帖由 牛市 於 2010-3-19 09:25 PM 發表

依家 ...
真係睇型號喎, 一早諗住買sealy hotel deluxe, 點知某日試咗一款硬身的床褥叫premium classic, 但瞓落去好軟身, 因為最面層的墊好fluffy, 所以瞓落去都好林.
如果你而家張床褥太硬, 都可以試吓買張軟林林的mattress topper, 都應該有舒緩的作用.
我之前住過東莞間sofitel  , 佢張床褥係雜嘜, 但加了一張simmons 的mattress topper, 感覺好似瞓係羽絨被上面咁.
另外, 之前住威尼斯人, conrad, intercontinental 時覺得張床褥好舒服, 所以好想覆製個感覺, 於是我去sealy同simmons 度問咩型號同要唔要加啲咩topper comforter 之類,
但啲sales 都答我係啲唔靚的床褥先需要.
如果師兄頂唔順張床褥可以考慮吓買返張, 第時搬屋都用得番!

引用:
原帖由 jasmine88 於 2010-3-22 09:29 PM 發表

me 2...cost me ~ $29K
Why did hotel deluxe cost $29K?
I bought yesterday only $22K for kingsize.  Did you buy another model?

有冇人用hekura的Piesident ar~
陈法X ~DSC 有的

引用:
原帖由 woojoe8 於 2010-3-23 01:21 PM 發表
有冇人用hekura的Piesident ar~
陈法X ~DSC 有的
見親DSC都即刻擰頭。
樓主要平,所以席夢思果D應該唔係好啱用。不過太過平的床褥質素都麻麻,中間價位好D啩。
我都揾緊,而家考慮緊海馬鉆石定卡撒天嬌(CASABLANCA),前排消委會報告里卡撒天嬌都係平價質高之選,但海馬鉆石又兩面有唔同,得閑轉換面玩下都好。

引用:
原帖由 namtakrai 於 23-3-2010 12:08 AM 發表

真係睇型號喎, 一早諗住買sealy hotel deluxe, 點知某日試咗一款硬身的床褥叫premium classic, 但瞓落去好軟身, 因為最面層的墊好fluffy, 所以瞓落去都好林.
如果你而家張床褥太硬, 都可以試 ...
呢位師兄就有見地喇, 我都有住過你所講嘅酒店, 個人感覺Conrad舖床最舒服, 印象最深刻, 唔知師兄你知唔知係乜床褥。
另外,當然唔係一個牌子只出一款床褥, 有硬亦有軟品種至可以迎合不同客人需要。但係有D人扲咗果萬零蚊出黎就係到瓜瓜嘈, 巴巴閉咁, 不知天高地厚! 佢果萬零蚊買件床褥返去訓10年, 我講緊apartment一個月租都萬幾, 我唔係要求apartment或酒店要比最Top既床褥我, 但係唔好比D好似石頭咁硬既野比客人至得o架, 完成感覺唔到有彈弓嘅存在。果間十乜浦酒店其實已經知奶野, 舖床已經加咗feather top係面, 都係唔掂

引用:
原帖由 IQ_小吉 於 20-3-2010 04:15 PM 發表
床褥

首選蓆夢思
你條友唔好週圍賣廣告呀!!

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。