註冊 登錄
用戶名 密碼



發新話題發佈投票
打印

救生員都要大家幫幫手

救生員都要大家幫幫手 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
救生員拿回我地應有合理既人工,大家留言,發揮互聯網既威力, 引起公眾關注~團結!
今年康文署都加左人工,雖然吾多,但都正面,政府係根市價黎定人工,所以人工應該俾上年高,政府人工加無可能私人池會減啊嘛,上年平均人工為$42,(當然有兄弟受騙低於此價啦)大家有權去諗做吾做既,一個願打一個願挨。

以前大家考章出黎,無資訊才會受騙,可能俾人呃左一年先知市價,依家資訊發達,大家用此網絡既威力,罷做$40以下既池,法律定左要泳池救生章先可以做泳池,舉報以不合資格救生員當值既泳池,保護大家飯碗!
大家支持及有意見請提出,記住師弟妹,咩$35一個鐘?
俾大家一個參考,專業保安員,現時人工也有約$33以上,會所助理市價約為$35,記住大家點考救生章,有幾辛苦考試操水,就覺得你既價值應該不俾保安及助理低,記住我吾係叫大家爭取,只係為大家解釋合理既工資!

"價"係做衰既,市道差又有無見醫生律師大減價呢?因為人地係專業,無人可取代,救生員亦一樣,吾係阿豬戍都做到既,哈哈無理由專業人士會自己唱衰個價既,無人做,睇下您咁既價搵鬼同你開池,我諗各師兄每人心目中都有個價既,你可以吾參與既,但身為大家庭既一份子,都吾應該唱反調囉,$40以下人工我真係過吾到自己個關囉!

記住專業人士係主導市場,吾係市場主導個人囉!"專業"即係無其他人士可取代其位置!所以我地如果可以團結,罷做40以下既池,拿回我地應有合理既價錢,爭回我地既議價能力!

++++吾該大家吾好唱淡,乜你地想市道好返但減人工咩?呢排會有人放風聲話人工再減,判頭呀嘛! 吾搶低點食你地多d啊!向各兄弟發放此消息,今年將保證$40以上,吾係吾好做,依家資訊發達,吾好俾人誤導~尢其幫下新入職既同事,因最易受騙,多謝!

打擊無良判頭公司泳池公司,反對以低價接池!變相減低我地人工!
季前好重要,頭開得好就好,衰就衰足成季水,搵遲幾日工,罷做40以下既池!保障大家飯碗!窮幾日好過窮成季,我搵到個好價既池,都想大家一樣咁好!將此訊息發放俾各師兄弟妹,罷做40以下既池,我已係各大型論壇留言,請大家加入,話俾大家聽,大家係專業,大家係有價值既!吾該曬大家既幫手!吾好未開季就唱淡個市啦!加油!

大家罷做40以下既池.....拿回我地應有合理既價錢....大家係專業,大家係有價值既....留言support me...thanks~~
香港專業救生及拯溺人員大聯盟 Hong Kong Lifeguard & Lifesaver Professional Alliancehttp://www.facebook.com/group.php?gid=307585312302#!/group.php?gid=8301607849
目標明確!救生員2010年一定要有40蚊!!刻不容緩!http://www.facebook.com/group.php?gid=307585312302



實用相關搜尋: Spa 工人 醫生 法律 律師 互聯網 香港 考試

TOP

yes....
31蚊都拎得出黎講....唉



實用相關搜尋: Spa
英文初學者,有錯請提點!
十萬個唔該!

TOP

D判頭真係好無良!
我上年做大角咀某池都係得$37咋






TOP

supportsupportsupportsupport


實用相關搜尋: Spa
股票珍藏
5   1288   82
2010

TOP

[隱藏]
e家大把池...得34一個鐘.......好撚on9


實用相關搜尋: Spa

TOP

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

TOP

依家勞工處新update上去果d池...好多3x....真系唔知夏天點...真系diu了!


實用相關搜尋: Spa

TOP

其實o係論壇或網上聲討係冇用o既...
最好就申請一個為私人池而設o既官方機構...向各界爭取....
不過...我曾經係一個小判頭......
如果一定要over $40/hr的話...相信判頭都有其他方法...






TOP

自由社會講供求,先問自己有何才幹,$30對於一些無学歴只有泳池章的人來說,人工算好好,反正泳池章有錢就考到。


實用相關搜尋: Spa

TOP

[隱藏]
引用:
原帖由 Andy1719 於 2010-3-26 12:20 PM 發表
救生員拿回我地應有合理既人工,大家留言,發揮互聯網既威力, 引起公眾關注~團結!
今年康文署都加左人工,雖然吾多,但都正面,政府係根市價黎定人工,所以人工應該俾上年高,政府人工加無可能私人池會減啊嘛,上年平 ...
我自己都係私人池救生員
雖然救生員算係專業人事但點都唔可以同醫生比呀?
人地要讀6年全英文既大學呀
我地操下水+小學六年級學歷就可以考政府長工點比呀......
而且依家拯總咁考法點叫專業
大把人2分鐘都pass 自己問心



實用相關搜尋: Spa 英文 大學 醫生 互聯網 小學

TOP

今年$30一個鐘
點做?



實用相關搜尋: Spa

TOP

識游水加勤力去上堂,同埋肯比心機學習,包你一定考到.真係好易.


實用相關搜尋: Spa 學習

TOP

吾該 c 兄弟 吾好再 做3xhr 價 d 泳池 我地放左錢同時間落去考 !  !  依家 馬會接線生都高薪過有d泳池d c兄  !!






TOP

講真,我十幾年前都做過,以前都有$4X個鐘,不過真心講呢個工種要考好多牌,由其係依家,不過咁又點,好多行都成日 要考試啦,你地平時返工真係冇咩要做,你話其實有好多其它野要做,你估第二行又冇其它野要做咩,最起碼你份工唔洗OT,就算要OT都一定有錢,出面好多行OT係冇錢架,你地呢份糧,我覺得正路,如果你係唔濛滿意,你大可以轉行Wor,點解要怨,不如怨自己入錯行,你有本事可以唔考泳池章去考會計師Wor,你地只係想有份柔工又要皮幾野一個月,點會有人支持你地呀!出面皮幾野做到PK呀!你地到底知唔知依家係咩社會呀!


實用相關搜尋: Spa 會計 考試

TOP

[隱藏]
引用:
原帖由 mak1980 於 2010-4-9 09:01 PM 發表
講真,我十幾年前都做過,以前都有$4X個鐘,不過真心講呢個工種要考好多牌,由其係依家,不過咁又點,好多行都成日 要考試啦,你地平時返工真係冇咩要做,你話其實有好多其它野要做,你估第二行又冇其它野要做咩,最起碼你份工 ...
十卜 ching



實用相關搜尋: Spa 考試

TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。

10.0.1.14