馬鞍山郊野公園惡唔惡踩呀????

引用:
原帖由 forestpig88 於 2010-3-30 01:09 PM 發表
請問各位師兄,

如果新手練斜路係咪應該踩梅子林先??

thx!
我覺得 梅子林 ok   好多人係果到 練 的

Dahon Speed P8  black
BMC racemachine RM01

引用:
原帖由 plaxtonl. 於 2010-3-30 01:40 PM 發表

如果沙田友操斜路的話,可以︰梅子林 -> 穗禾路 -> 馬郊 -> 海下
thx 奇哥..... 等我下次日頭上一上....

我上次晚上8點去到, 勁多狗, 我怕怕, 唯有掉頭!

梅子林mtb 都好d
摺車同rb咪搞....落黎超鄧

引用:
原帖由 rock_xxl 於 2010-3-30 05:52 PM 發表
梅子林mtb 都好d
摺車同rb咪搞....落黎超鄧
梅子林 我摺仔 唔怕死地 沖   47km/h .....   落到去 手震....

Dahon Speed P8  black
BMC racemachine RM01

回覆 20# 的帖子

梅子林都手震咁你仲點落馬鞍山郊野公園

如果沙田友操斜路的話,可以︰梅子林 -> 穗禾路 -> 馬郊 -> 海下

漏左條馬郊無去到添.....遲d補番先得

引用:
原帖由 峰之顛 於 2010-3-30 12:35 PM 發表
同沙螺洞差唔多.

上水粉嶺有乜斜路可以練下 >>九龍坑山, 華山, 紅花嶺
練完呢幾條....全港都唔會有路驚~~

蝸牛小師弟,日頭熱爆計,夜晚扮爆計;上斜無晒計.落斜勁淆底;越窮越見鬼,換件諗諗計...

我第一次上沙螺洞上一半真係想死,不過最終都上到去仲入村食豆腐花添

引用:
原帖由 yung0_0 於 2010-3-30 01:22 PM 發表

我覺得 梅子林 ok   好多人係果到 練 的
thanks 師兄, 等我去試一試, 希望唔駛推車!

引用:
原帖由 plaxtonl. 於 2010-3-30 06:21 PM 發表

小心對頭車,特別落斜~
收到, 我估我上斜太慢應該唔驚....

落斜就驚架雞車唔夠收.....

引用:
原帖由 峰之顛 於 2010-3-30 12:35 PM 發表
同沙螺洞差唔多.

上水粉嶺有乜斜路可以練下 >>九龍坑山, 華山, 紅花嶺
唔該c兄,九龍坑山我知點去,路面壯況應該都幾難下,華山同紅花嶺真係唔知係邊,粉嶺和記今日踩過,ok幾好踩,同想像中差不多!其實踩斜路係o米會上癮o架,呢排專揀斜路o黎......

引用:
原帖由 plaxtonl. 於 2010-3-30 11:35 AM 發表

如果唔係點做灰銀大大~
佢會唔會係奇哥你成日講o個個「next 車神」呀???

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。