註冊 登錄
用戶名 密碼

發新話題發佈投票

李健龍VS曾昱嘉 我唔服氣 點解曾昱嘉贏?

李健龍VS曾昱嘉 我唔服氣 點解曾昱嘉贏? E-mail 此主題給朋友

我覺得李健龍果首你是我的眼盡show歌喉 難度又高 又有感情 應該贏曾昱嘉喎

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 77

1. 李健龍

14 (18.18%)

2. 曾昱嘉

63 (81.82%)

引用:
原帖由 Rocky_2009 於 2010-4-12 03:36 PM 發表

第一, 你點知我未聽過
第二, 哩個post係李建龍vs曾昱嘉, 唔係李建龍vs大熊vs亢帥克, 你鐘意直情可以vs埋蕭煌奇添
我地攞大熊同帥克出黎只係想講,李建龍唱呢首歌只屬普通,唔算特別好聽
而曾昱嘉就唔使講,完全係屈機
普通vs屈機,就正如周國豐話"五十個李建龍都唔夠曾昱嘉"

(個人意見oniy)

これは僕の進化の過程の1ページ目です。

引用:
原帖由 Rocky_2009 於 2010-4-12 02:04 PM 發表
我覺得李健龍果首你是我的眼盡show歌喉 難度又高 又有感情 應該贏曾昱嘉喎
如果你有留心咁聽  佢D國語不太流暢
聽起來很礙眼

引用:
原帖由 Rocky_2009 於 2010-4-12 02:04 PM 發表
沒有,感情方面李建龍仍需加強,誠如國豐老師說在感情方面,五十個建龍也比不上一個曾昱嘉。
不過建龍拿出其中一樣武器-聲樂來戰鬥,精神可嘉。

引用:
原帖由 sakonsak 於 2010-4-12 05:09 PM 發表

我地攞大熊同帥克出黎只係想講,李建龍唱呢首歌只屬普通,唔算特別好聽

(個人意見oniy)
agree 同意 !!

引用:
原帖由 TINTINTAMMY 於 2010-4-12 02:09 PM 發表
我覺得阿嘉好D喎   
我都覺得阿嘎正好多.

引用:
原帖由 sakonsak 於 2010-4-12 05:09 PM 發表

(個人意見oniy)
非常同意!

引用:
原帖由 celiacty 於 2010-4-12 09:38 PM 發表

非常同意!
補充一點:周國豐老師說的是感情方面喔。

"五十個李建龍都唔夠曾昱嘉" 可能誇張左d,
但李建龍事實仲可以有進步空間, 而當日佢的表現都被評判認同為超水準!
我諗依個可能係評判要佢同阿嘉pk的真正目的: 告訴佢天外有天, 並且迫佢的潛能出黎!
回想一下, 當年威哥被叫做冠軍王又如何, 佢都試過坐失敗區,
如果未跟真正高手pk過, 無受過挫折, 怎能成為真正冠軍王?
當日的威哥, 就是今日的李建龍, 樓主能理解嗎?

(其實兩大高手pk的真正贏家, 係我地至啱! 因為可以看到咁精彩的比賽, 你說對嗎?)

人生...... 就是一場又一場的搏鬥,
你會一次又一次的被擊倒, 擊倒, 再擊倒;
但只要能再次的站起來, 走到終點....... 你就是勝利者。
所以, 要成為勝利者, 必先學習當一個...... 生還者。

different level ...

覺得建龍感情上未夠能力駕馭呢首歌
不過應該係拒參賽以黎最有感情既一次

阿嘎難得既地方係唔駛太用力都可以將感情發揮得好好﹐好感人
我覺得建龍暫時未做到感人呢個層次﹐只係將首歌有感情甘唱完。繼續努力啦。

<亞洲星光大道2> 冠軍 彭遠揚
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=14002812&extra=page%3D1

引用:
原帖由 sadas 於 2010-4-12 04:50 PM 發表
如果林肴嘉同大雄的版本
本人我都係較喜歡
大雄的版本
同感!

<亞洲星光大道2> 冠軍 彭遠揚
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=14002812&extra=page%3D1

我的感覺:曾昱嘉係唱自己發生緊的故事,李建龍係講緊別人過左去的故事

嘉嘉 嬴 我口服心服、甘敗下風!!

(ps.嘉嘉 最後獻唱完 返埋位果陣 走錯方向, 勁可愛~)

青春、活力、驚艷!高手雲集!今個夏天約定您!逢星期日 晚上 ATV 8:30<亞洲星光大道3>

http://www.hkatv.com/v3/infoprogram/10/Asian_Millionstar_3/

我會選曾昱嘉

o my god...
其實樓主係咪真係真心想幫 建龍咖?
如果真係想幫佢,就唔出呢d post啦,
因為我真係覺得樓主似曲線

如果兩個比,論唱功, 曾昱嘉win 係sure,
佢地可以比較到ge就係 聽眾ge感覺,姐係好主觀ge問題,

有人可能會"鐘意"呀嘉ge唱法, 都有人"鐘意"建龍唱法,

我就鐘意建龍ge唱法,

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。