我D暗粒少左好多AR!!!

我D暗粒少左好多AR!!! E-mail 此主題給朋友

上星期係萬0 LA ROCHE-POSAY專櫃度買左枝叫EFFACLAR K
話可以去暗粒,疏通毛孔
我幾多暗粒,仲要係無頭,清唔到
用左LI枝野5日,暗粒少左,無頭的暗粒有反個頭.可以清到出嚟
少左D污糟野,毛孔都細了,可能我皮膚差LA,所以效果明顯D

我覺得枝野幾WORK,暗粒少左,好開心,好想同大家SHARE

咁有豆豆用唔用得 ??幾 $?

引用:
原帖由 botany 於 2010-4-23 11:25 PM 發表
咁有豆豆用唔用得 ??幾 $?
佢仲有一枝係for發炎的,啱暗瘡用,

我用緊li枝$235,發炎嗰個枝就$200

li個牌子話係for敏感皮膚,有豆豆的,用佢應該都幾好

引用:
原帖由 lopopo 於 2010-4-23 11:19 PM 發表
上星期係萬0 LA ROCHE-POSAY專櫃度買左枝叫EFFACLAR K
話可以去暗粒,疏通毛孔
我幾多暗粒,仲要係無頭,清唔到
用左LI枝野5日,暗粒少左,無頭的暗粒有反個頭.可以清到出嚟
少左D污糟野,毛孔都細了,可能我皮膚 ...
我都有用它呢条line d野, 你是指Daily Renewal Fluid? 我觉得好干,不过支暗疮膏都几好用.

點先為之暗粒呀?? 即係暗瘡印?? 係咪都可以去到暗瘡印嫁??

引用:
原帖由 Hekisei 於 2010-4-24 12:02 AM 發表
我都有用它呢条line d野, 你是指Daily Renewal Fluid? 我觉得好干,不过支暗疮膏都几好用.
唔係AR
個PRODUCT就叫EFFACLAR K
我覺得唔干,搽完幾舒服

引用:
原帖由 _!幻 於 2010-4-24 12:46 AM 發表
點先為之暗粒呀?? 即係暗瘡印?? 係咪都可以去到暗瘡印嫁??
唔係AR
暗粒即係有有D粒粒,但又無發炎,未成為暗瘡

引用:
原帖由 lopopo 於 2010-4-24 01:51 PM 發表

唔係AR
個PRODUCT就叫EFFACLAR K
我覺得唔干,搽完幾舒服
你再看一下, 它是写着EFFACLAR K Daily renewal fluid for oily skin.
EFFACLAR 是La Roche-Posay 的"油性易生粉刺系列", 所以油性皮肤会比较简合适, 干性皮肤就会觉得干一点, 不过局部使用问题就不大.

引用:
原帖由 Hekisei 於 2010-4-24 02:03 PM 發表
你再看一下, 它是写着EFFACLAR K Daily renewal fluid for oily skin.
EFFACLAR 是La Roche-Posay 的"油性易生粉刺系列", 所以油性皮肤会比较简合适, 干性皮肤就会 ...
E....係WOR....HAHA~我無睇到下面D字

我係油性,所以覺得幾好,
我係全面搽,因為暗粒分怖範圍太廣LA

引用:
原帖由 lopopo 於 2010-4-24 02:11 PM 發表

E....係WOR....HAHA~我無睇到下面D字

我係油性,所以覺得幾好,
我係全面搽,因為暗粒分怖範圍太廣LA
你是单用它, 还是on top 再加 moisturiser? 这两天这么干, 你都不觉得干吗?

引用:
原帖由 Hekisei 於 2010-4-24 02:23 PM 發表
你是单用它, 还是on top 再加 moisturiser? 这两天这么干, 你都不觉得干吗?
我仲買左佢個補濕精華
會搽左補濕精華先再搽
可能我寅係太油LA
SO唔會覺得干

引用:
原帖由 lopopo 於 2010-4-24 02:45 PM 發表

我仲買左佢個補濕精華
會搽左補濕精華先再搽
可能我寅係太油LA,
SO唔會覺得干
等我今晚都试下先打补湿, 看看会否好些. Thanks!

我都心郁郁想買佢去暗瘡個支
之前用既唔係酒精好勁就係有茶樹精華個d
但全部用完都勁乾

引用:
原帖由 Ngaisze 於 2010-4-24 07:30 PM 發表
我都心郁郁想買佢去暗瘡個支
之前用既唔係酒精好勁就係有茶樹精華個d
但全部用完都勁乾
佢有一枝係去暗粒,一枝係FOR發炎,即暗瘡
可以疏通毛孔,減少黑頭
不過黑頭方面
我覺得佢係浮左出嚟
即係多左黑頭,但易左清出嚟

引用:
原帖由 Hekisei 於 2010-4-24 02:58 PM 發表
等我今晚都试下先打补湿, 看看会否好些. Thanks!
FOR我LI D 油田 LI枝野就真係好WORK
或者你等夏天,無咁干先再用反LA

伸延閱讀
 42 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。