食煙的朋友.....

食煙的朋友..... E-mail 此主題給朋友

本人係唔食煙的.....

由於去開邊到都會見到D人 食煙.......最煩就係食煙果d人,係唔會企係人果邊諗下~,,,,,,,,,,,好心佢地去d冇人地方食啦....

佢地食佢死佢事................仲要一邊出街一邊食..仲要比埋d二手煙我地喎

好希望食煙d人 唔好再咁自私

希望政府實行全香港禁煙!!!!!!!!!!!!!!!

令我地我健康唔好

大家有冇d事情都係同我一樣??????

ps.唔知有冇開錯post

我都食煙,,但我唔會影響到人囉...

我都係食煙既,但都唔會係條街度食

其實有好多人係靠食煙去維持生命.好似我老豆咁.佢都想戒煙.但係佢醫生同佢講話佢唔戒仲戒.因為大陸以前係有好多煙廠.D人日日吸.搵到好似食飯咁.所以有d人唔係唔想戒.係唔可以戒

引用:
原帖由 tungtung1105 於 2010-4-24 08:22 PM 發表

由於去開邊到都會見到D人 食煙.......最煩就係食煙果d人,係唔會企係人果邊諗下~,,,,,,,,,,,好心佢地去d冇人地方食啦....

佢地食佢死佢事................仲要一邊出街一邊食..仲要比埋d二 ...
朋友有些食煙的人是非常無品,牠們大多數都是只見樹木而不見森林的哺乳動物!

????

咁人地又無犯法, 有咩問題啦

尊重下的食煙人la,已比政府趕絕了

sure win!

引用:
原帖由 tungtung1105 於 2010-4-24 08:22 PM 發表

佢地食佢死佢事................仲要一邊出街一邊食..仲要比埋d二 ...
我唔食煙!!!但有人食煙我就會feel到陣味!!
如果我個fd係隔離食!!!我聞到陣味會好辛苦!_! xd

引用:
原帖由 woody0413 於 2010-4-27 07:42 PM 發表
其實有好多人係靠食煙去維持生命.好似我老豆咁.佢都想戒煙.但係佢醫生同佢講話佢唔戒仲戒.因為大陸以前係有好多煙廠.D人日日吸.搵到好似食飯咁.所以有d人唔係唔想戒.係唔可以戒
你都白痴邊個話唔可以戒..係佢地心理作用.....食煙同唔食煙兩個人好大分別....難道吸左一生毒煙就可以生存嗎??我們是正常人類來不可能吸有毒既煙.....一戒就有病一戒就可能會死全部都係懶..

我37歲吸左煙25年......心肺功能以前好差同成日咳又夜晚成日打呵.呼吸又成日有野頂住頂住..踢波成日唔夠氣..成日做野都唔夠氣
之後心臟病後戒煙 心肺功能提升到好高..夜晚沒打呵 呼吸順左好多..而家呼吸沒以前咁快...吸一啖空氣就好正<因為肺功能增多左吸一啖=吸煙者吸4-5啖........又沒咳又沒成日病....

引用:
原帖由 joecccc 於 2010-4-30 12:38 AM 發表
尊重下的食煙人la,已比政府趕絕了
尊重你地有尊重正常既人類咩....人類係吸正常空氣唔係吸有毒空氣
你仲好意思提尊重...政府趕絕係正常....

你咁肯定吸煙健康過唔吸煙既人咩???
你答到我吸煙有益處咩???
尊重你真係好笑......

引用:
原帖由 康復者 於 2010-4-30 08:59 發表

尊重你地有尊重正常既人類咩....人類係吸正常空氣唔係吸有毒空氣
你仲好意思提尊重...政府趕絕係正常....

你咁肯定吸煙健康過唔吸煙既人咩???
你答到我吸煙有益處咩???
尊重你真係好笑......
你真係一個神經病患者,好嚴重 請你注重自己身體 講真!我吾會再回應你

sure win!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

我都係食煙既,但我都好憎D人食煙唔諗側面唔食煙D人既感受
所以我食都係企出去第2度食

引用:
原帖由 NISSANR35 於 2010-5-1 23:24 發表
我都係食煙既,但我都好憎D人食煙唔諗側面唔食煙D人既感受
所以我食都係企出去第2度食
你咪扮野la,你根本吾食煙

sure win!

引用:

本人與大家一樣...一出世就影響緊其他人.....

看似冇關連..但就絲絲相扣......

想他人對自己冇影響..好似好難......唔係煙咁簡單.....

睇開d啦師主

陰實陽虛...八卦是磁場圖嗎..CERN個加速器...TESLA 個永動機...同8掛有咩相似...風水呃你10年8年...但科技至小幾千年

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。