civic type-R

FN2係咪同FIT同底盤

引用:
原帖由 yuentinlong 於 2010-4-26 11:07 AM 發表
佢只係一架 4門房車加左包圍咁~ 何況就算2者性能係有差, 但係香港路面未至於
見唔到尾燈~ 所以唔太需要著眼於性能 ... 反而外觀,內龍 FN2 已經WIN左一條街有多
當然... 30萬 有其他選擇的~
實話實說﹐完來真係有人買架 TYPE-R 返來而唔太著眼於性能﹐返而講外觀和內龍﹐怪不得 TYPE-R 品牌成個玩完。
Now go drive an FD2R and tell me again how it feels. A modified Jazz chassis (stupid solid rear beam axle) and K20A of previous generation is not match with FD2R counterpart.

引用:
原帖由 bmw328 於 2010-4-26 11:52 AM 發表
this FN2 is MORE popular in Japan than FD2. That's why FD2 will end production. I hope some people can open their eyes
I have opened my eye and witness the victory of pure marketing and packaging against real engineering and passion, what more can I say?

回覆 32# 的帖子

我真係唔知佢係 JAZZ 底盤 有無資料睇下

尾一字擔設計失敗 唔係我既問題

買TYPE-R 可以係享受個種高轉既快感

有幾多人真係有錢有時間拎佢落埸~ 唔好唔記得我成日

提到既, 大左20HP 快就一定快左D 但係唔係真係快到尾燈都見唔到 ?

差個2-3秒 賽道距離 你又真係分得到 ???

STI 點解要出A-LINE ??? EVO 又點解唔堅持6MT ??

你唔知都無辦法... 世界潮流係真係有好多人買跑車唔係要黎飛... 就係咁簡單~

追求唔同... 無法討論... 你要我俾30個買一架同世界各地平版都無咩分別既4門CIVIC

我就真係做唔到啦 ^^

無啦啦又無封 A/C ....

引用:
原帖由 yuentinlong 於 2010-4-26 05:45 PM 發表
我真係唔知佢係 JAZZ 底盤 有無資料睇下

尾一字擔設計失敗 唔係我既問題

提到既, 大左20HP 快就一定快左D 但係唔係真係快到尾燈都見唔到 ?

STI 點解要出A-LINE ??? EVO 又點解唔堅持6MT ??

你唔知都無辦法... 世界潮流係真係有好多人買跑車唔係要黎飛... 就係咁簡單~

追求唔同... 無法討論... 你要我俾30個買一架同世界各地平版都無咩分別既4門CIVIC

我就真係做唔到啦 ^^
外表上:
sti同普通板有好大分別?evo x同lancer又有好大分別嗎?

錢買得到擁抱,買不到溫暖;
錢買得到生理慰藉,買不到心靈滋潤;
錢買得到熱鬧,驅不走寂寞;
錢買不到看人的眼光和用人的品味;
錢填不滿別人的貪慾,也封不住他人的大嘴;
錢買得到奉承、巴結、諂媚,買不到體貼、保護、愛惜!

引用:
原帖由 KubrickS 於 2010-4-26 05:27 PM 發表

I have opened my eye and witness the victory of pure marketing and packaging against real engineering and passion, what more can I say?
have you driven the FN2? please reserve judgment until you have driven it. I haven't tried it myself, so I won't say which is a better sporty car. However, I have driven the FD2 and while it is tremendous fun in Luk Geng, I wouldn't want to drive it on an every day basis in Hong Kong, especially in the city, with the rough and pockmarked roads.

引用:
原帖由 yuentinlong 於 2010-4-26 05:45 PM 發表
I am being subjective here, if you have driven both and can't tell the difference I guess the whole Type-R thing is meaningless to you in the first place.
The steering feed back, the engine power and the way it delivers, at the limit quality of FD2R is far far superior.

I guess same could be said about 330i and M3, it is "a few" second off the pace on tight tracks/AutoX, and I am sure you are aware the hugh difference between the two.

I am not saying the FN2 is not a car that can sell well, quite the opposite it WILL sell well, but the "Type-R" brand is sold out.

引用:
原帖由 yx9815 於 2010-4-26 05:52 PM 發表

外表上:
sti同普通板有好大分別?evo x同lancer又有好大分別嗎?
一架係傳統精神HATCH-BACK ... 我BUY... 就係咁...

如果你覺得 2者 同低級版分別唔大我都無話可說

唔講包圍... 剩係套前後沙板都夠了~ 起碼唔會扮得到...

引用:
原帖由 bmw328 於 2010-4-26 05:54 PM 發表
have you driven the FN2? please reserve judgment until you have driven it. I haven't tried it myself, so I won't say which is a better sporty car. However, I have driven the FD2 and while it is tr ...
1) I can feel the huge dynamic difference between FN1 and FD1.
2) In engineering perspective the FN2R is a step down in every way from the FD2R, and yet it out sell the latter.

Should I feel sad about this? Well I probably shouldn't.

引用:
原帖由 KubrickS 於 2010-4-26 05:56 PM 發表

I am being subjective here, if you have driven both and can't tell the difference I guess the whole Type-R thing is meaningless to you in the first place.
The steering feed back, the engine power ...
2者分別當然是有的. 問題係 ... 我們不是在賽道, 咁先係問題所在

喜歡就夠了~ 意義是你自己DEFINE的~

想一想... 回到上幾代.... 一架 EK 4門 有TYPE-R 的話, 就算性能比 EK9好... 我也是不會買

我愛的是其獨特性, 不是那種賽道極限的快感

我覺得係我先入為主既觀念.... 澳洲周街都係 FD.  同FD2 只差套包圍.... 仲唔小人成套 原裝包圍落哂...

咁... 我揸架真既... 同D假既... 真係無哂分別...

鐘意玩呢d車不如加d錢買GTR

引用:
原帖由 KubrickS 於 2010-4-26 06:01 PM 發表

1) I can feel the huge dynamic difference between FN1 and FD1.
2) In engineering perspective the FN2R is a step down in every way from the FD2R, and yet it out sell the latter.

Should I feel  ...
no, you shouldn't feel sad, u still have your manual 130i

引用:
原帖由 yuentinlong 於 2010-4-26 06:04 PM 發表
2者分別當然是有的. 問題係 ... 我們不是在賽道, 咁先係問題所在
喜歡就夠了~ 意義是你自己DEFINE的~
想一想... 回到上幾代.... 一架 EK 4門 有TYPE-R 的話, 就算性能比 EK9好... 我也是不會買
我愛的是其獨特性, 不是那種賽道極限的快感
I am not suggesting you to buy any of them, in fact it is the opposite, but all in all not that I care anyway.

The point I am trying to make is this, a car that uses a inferior chassis and previous generation engine with a bit of packaging actually sells better.
Should I be surprise? Probably not since mass market product always make more money than niche'.

But "Type-R" is sold out.

引用:
原帖由 KubrickS 於 2010-4-26 06:01 PM 發表

Should I feel  ...
which means that u haven't driven FN2...... I want to test drive it someday

also the 130i M Sport now on sale

回覆 43# 的帖子

已經沒有純種TYPE-R是事實...

FD2再好亦不會是那EK9 和 DC2R 的精神

就這種... 2架我都唔會買~ ANYWAY

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。