有無人去過南怡島???

有無人去過南怡島??? E-mail 此主題給朋友

有無人去過南怡島 ???點樣去 ???好似好難去咁 ....請大家指敎 .....謝謝....小妺下星期出發啊....

在仁寺洞有巴士去的,一日得一班,好似早上 9:00 開車,而回程好似是 4:00 pm. ,我無搭過呀!都是聽網友講的,好多網友都去過,大把人會覆你.而我就選擇搭火車去,我未去之前都覺得南怡島好難去,好似好複雜咁轉黎轉去.但原來一 d 都吾難,首先搭地鐵去清涼里地鐵站,然後找 4 號出口,一出地面右手邊行上去就係清涼里火車站啦!預備加平的韓文名比售票員睇,(去南怡島要在加平站落車)車程 1小時 20分,到左加平就搭的士去南怡島,( 預備南怡島的韓文比司機睇)吾洗 10分鐘就到好近的,落左的士就行去售票處買船票,來回船票 8000w 一位,船程又係好近的.希望以上資料可以幫到你.

請善用搜尋功能!, 難得LKCJ大大每次都好用心答,

多謝你啊....你的資料好有用....因為自由行,所以要做定功課.....去南怡島太覆習,,,,有挑戰.....地方又靚....

引用:
原帖由 黃色笨啦啦 於 2010-4-29 12:45 PM 發表
請善用搜尋功能!, 難得LKCJ大大每次都好用心答,
哈哈 ......!你都有留意到呀!有關南怡島的問題我大大話話都答左起碼有 10次,重複又重複,希望大家在發問前可以去搜尋之前 d 舊 post 先.
billybebpp,如果有吾明可以再問的,呢度有好多好心人可以幫到你.祝你旅途愉快.

我有去呀...一d 都唔難...不過即日來回去完真係累到好似擔泥咁。我同honey個日去完即刻番酒店大覺鱄茈b鐘夜晚先再出動咋...不過..真係好值得去。影轠相真係超超超靚架。 我下次會落雪去影雪景囉.....

如果搭火車,一定要出發前上網搵定當日既時刻表~~
因為分分鐘每班要等成個鐘~~
而且D班次可能只去中午左右(我去個日回程最夜係去到下午1點半左右)~

我1月去南怡島都是網友LKCJ給我的詳盡資料,在此十分感謝她
我補充少少,火車單程4,000韓元, 而且有可能坐位分開坐, 因我回程時可能太多人關係, 我們3個人要分開坐

我係今年3月份, 仲要係星期日去, 好慘呀, 回程火車爆晒, 得番企位, 最終由加平企到返天涼里, 足足80分鐘!!!

網上好人朋友分享去南怡島心得, 仲要係圖文並茂,只要search"南怡島"就咩資料都有!

我最喜愛歌手:張學友

請問春天(5月)有冇靚景睇? 值唔值得去?

引用:
原帖由 gniygniymcmc 於 2010-4-30 11:23 PM 發表
請問春天(5月)有冇靚景睇? 值唔值得去?
無雪景,無紅葉,是差少少
但景靚,值得一去

我去過, 但係跟團, 所以交通那些就答不到你了!
但島上風景怡人, 四季景色不同, 值得一去!

真係好靚... 冇雪景同紅葉都值得去

Tomorrow is another day~~!

上星期二去了,島上有櫻花、又有紅色樹葉,非常之靚!

引用:
原帖由 蕃茄薯仔牛肉湯I 於 2010-5-1 05:37 PM 發表
我去過, 但係跟團, 所以交通那些就答不到你了!
但島上風景怡人, 四季景色不同, 值得一去!
請問邊間咩團號有去架

快樂不是擁有的多而是計較得少

伸延閱讀
 18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。